Skip to main content

Bitcoin nieuws

Morgan Stanley vergroot Bitcoin exposure door het kopen van aandelen Microstrategy

 

De bekende zakenbank Morgan Stanley heeft haar Bitcoin exposure aanzienlijk vergroot door te investeren in het aan de Nasdaq genoteerde technologiebedrijf Microstrategy dat momenteel ongeveer 70.470 bitcoins in handen heeft. Morgan Stanley heeft op dit moment een belang van 10,9% in Microstrategy. Het lijkt er dus op dat Morgan Stanley toekomst ziet in Bitcoin. Tijd om hier wat dieper op in te gaan, aangezien dit wederom een duidelijk signaal is voor de instroom van institutioneel geld op de cryptomarkt.

Steeds meer banken kiezen voor Bitcoin

We zien dat er steeds meer banken zijn die ervoor kiezen om te beleggen in Bitcoin. Op dit moment hebben de bankiers van Morgan Stanley hun blootstelling aan Bitcoin dus aanzienlijk verhoogd. De bank heeft de deelname in het bedrijf Microstrategy, ingediend bij de SEC. Morgan Stanley heeft verklaard dat ze op dit moment 792.627 aandelen van Microstrategy bezit. Het Nasdaq-genoteerde bedrijf heeft de afgelopen zes maanden veel Bitcoin op weten te kopen. Op dit moment bezitten ze ruim 70.470 Bitcoin, aanzienlijk wat geld dus. Tegen de huidige BTC koers is de Bitcoin portefeuille van Microstrategy bijna $2,3 miljard waard.

De investering van Morgan Stanley vertegenwoordigt een aandeel van 10,9% in Microstrategy, waarvan de aandelenkoers onlangs tot $531,64 is gestegen. In November stond de aandelenkoers van het bedrijf nog onder $ 200.

De bekende analist Kevin Rooke heeft commentaar gegeven over de overname. Hij stelt hij volgende:

De aankoop door Morgan Stanley

Het is niet zo raar dat Morgan Stanley kiest voor de aandelen van het bedrijf Microstrategy. Microstrategy was het eerste grote bedrijf dat bitcoin tot zijn primaire reserveactiva maakte. CEO Michael Saylor zei in December dat zijn bedrijf 70.470 bitcoins had die voor $1.125 miljard, aan een gemiddelde prijs van $15.964 per bitcoin, werden gekocht. De stap van het bedrijf had Citigroup ertoe gebracht zijn advies m.b.t. Microstrategy te verlagen tot een verkooprating. Door de aanschaf van aandelen Microstrategy door Morgan Stanley, is de koers van het technologiebedrijf aanzienlijk gestegen. Dit laat dan ook duidelijk zien dat het institutionele geld voor veel veranderingen kan zorgen.

aandelenkoers Microstrategy

Komt er nog meer institutioneel geld aan?

Sinds de grote Bitcoin-aankopen van Microstrategy hebben een aantal andere grote institutionele beleggers laten weten dat ze ook in BTC hebben geïnvesteerd of plannen hebben om dat in de nabije toekomst te doen. We hebben het hier met name over Blackrock, Massmutual, Ruffer en Skybridge. Ondertussen is de koers van Bitcoin aanzienlijk gestegen. Hoewel de koers op dit moment een flinke correctie doormaakt, staat hij alsnog veel hoger dan een paar maanden geleden. JPMorgan heeft voorspeld dat de prijs van de cryptocurrency $146.000 zou kunnen bereiken, terwijl Guggenheim Investments de waarde van Bitcoin op $400.000 ziet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram