Skip to main content

Bitcoin nieuws

Guggenheim geeft Bitcoin beleggers advies om te verkopen

 

Zoals je weet is de Bitcoin koers de laatste paar dagen aanzienlijk gedaald. Dit komt met name doordat de munt de weken daarvoor een ongekende groei had meegemaakt en een tijd lang record op record stapelde. De bekende Chief Investment Officer van Guggenheim Investments heeft advies gegeven aan beleggers over wat ze nu het beste kunnen doen nu de koers aan het dalen is. Zijn bedrijf heeft ruim $230 miljard aan activa onder beheer en probeert al maandenlang Bitcoin te kopen.

Handig advies voor beleggers of toch niet?

Scott Minerd is op dit moment chief investment officer van Guggenheim Investments. Hij heeft beleggers gezegd dat ze op dit moment hun munten beter zouden moeten verkopen aangezien hij de koers nog ziet dalen. Guggenheim Investments is een bekende vermogensbeheerder met meer dan 230 miljard dollar onder beheer. De prijs van de bitcoin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 25% gedaald, al zien we dat de koers zich op dit moment weer wat herstelt. De totale marktwaarde van bitcoin is in dezelfde periode gedaald van meer dan $760 miljard naar minder dan $600 miljard. Scott Minerd zette het volgende op Twitter na de koersval:

“Bitcoin’s parabolic rise is unsustainable in the near term. Vulnerable to a setback. The target technical upside of $35,000 has been exceeded. Time to take some money off the table.

Er kwam direct veel kritiek op de Tweet. Veel mensen zeggen dat Minerd de koers probeert te manipuleren en dat hij graag goedkoop in wil kopen. "verkoop je Bitcoins, zodat jij goedkope munten kunt opkopen? Nah," schreef een Twitter gebruiker. Iemand anders zei het volgende: "Je krijgt mijn bitcoins niet. Leuk geprobeerd." Een derde opmerking: "Jij bent vast nieuw op het gebied van Bitcoin." Een andere Twittergebruiker zei het volgende: "Iedereen die dit leest moet zich realiseren dat Guggenheim nog niet eens één bitcoin heeft gekocht. Ze wachten nog steeds op de goedkeuring van de SEC. Hun mogelijkheid om in Greyscale Trust te investeren wordt pas op 31 januari van kracht".

De indiening bij de SEC

Het klopt dat Guggenheim op dit moment wacht op toestemming van de SEC voordat zij vrij kunnen beleggen in onder andere Bitcoin. Dit zou het mogelijk maken voor het Guggenheim Macro Opportunities Fund om indirect te investeren in bitcoin door tot 10% van de netto-inventariswaarde te investeren in Grayscale Bitcoin Trust ('GBTC'). In december onthulde Minerd zelf dat Guggenheim wachtte op de goedkeuring van de SEC voordat ze kunnen beginnen met het beleggen in BTC. "We hebben de beslissing genomen om te beginnen met beleggen toen de Bitcoin koers nog op $10.000 stond", aldus Minerd. "Het is iets uitdagender met de huidige prijs van $20.000." Desalniettemin benadrukte Minerd dat zijn bedrijf Bitcoin zal kopen.  Guggenheim heeft al eerder aangegeven dat ze verwachtten dat Bitcoin een waarde van $ 400.000 kan bereiken.

De koopplannen van Guggenheim kunnen dus gaan zorgen voor een flinke extra instroom van geld uit de institutionele sector, iets waar de cryptomarkt al erg lang op wacht en wat nu eindelijk op gang aan het komen is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram