Zal het stimuleringsplan van Joe Biden de Bitcoin koers laten stijgen? BTC-enthousiastelingen denken van wel

 

De meeste experts zijn het erover eens dat de economische nasleep van de Covid-19-pandemie een duidelijk positief effect had op de Bitcoin koers, zoals bevestigd door de recente massale BTC-bullrun, waarbij de digitale valuta een spectaculair nieuw record bereikte van bijna $ 42.000. Veel mensen maakten zich grote zorgen over het feit dat de losgeslagen overheidsuitgaven die bedoeld zijn om de effecten van het lockdown-beleid te verlichten, een ongeremde inflatie kunnen veroorzaken, en veel mensen wendden zich tot Bitcoin als een veilige haven, waarmee ze hun geld kunnen beschermen tegen devaluatie.

Stimuleringsplannen van Joe Biden 

Veel Bitcoin-enthousiastelingen zijn van mening dat de verkiezing van Joe Biden als de nieuwe president van de Verenigde Staten de trend van investeerders om hun geld in BTC te stoppen nog verder zal versnellen. De reden voor deze bewering is het feit dat Biden van plan is door te gaan met grootschalige uitgaven, te beginnen met een enorm stimuleringspakket van $ 3 biljoen - meer dan drie keer zo hoog als het vorige pakket van $ 900 miljard.

Het is geen geheim dat het geld dat naar de stimuleringsuitgaven wordt omgeleid, niet afkomstig is van besparingen in andere sectoren, maar de kolossale bedragen worden door de Federal Reserve vrijwel uit het niets gedrukt. Daarom maken veel experts zich zorgen dat de stijgende Covid-uitgaven kunnen leiden tot gevaarlijke niveaus van USD-inflatie.

Een populair Twitter-account genaamd Bitcoin Archive heeft opgemerkt dat na de eerste aankondiging van de plannen voor een stimuleringsrekening van $ 3 biljoen, onthuld door Joe Biden in juli 2020, de Bitcoin koers met meer dan 35% is gestegen. Biden was toen slechts een presidentskandidaat. Binnenkort zal hij officieel worden beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten, wat waarschijnlijk een boost kan geven aan het sentiment van investeerders die vanwege angst voor inflatie van fiatgeld naar BTC vluchten.

Het is het vermelden waard dat het beoogde stimuleringspakket van $ 3 biljoen gewoon de meest spectaculaire uitgave is die Joe Biden heeft gepland, maar een groot aantal experts is van mening dat de nieuwe regering het daar niet bij zal laten, en dat er nog veel meer nieuwe hand-outs, belastingverlagingen en andere extra uitgaven zullen volgen. Aangezien schattingen aantonen dat maar liefst een kwart van alle bestaande Amerikaanse dollars in 2020 werd gecreëerd, zou een verdere toename van het drukken van geld zeer waarschijnlijk catastrofaal kunnen zijn voor de USD.

Wat zal de invloed zijn op de Bitcoin koers? 

Schattingen over de mogelijke koersstijging van Bitcoin als reactie op de ongeremde uitgaven in de VS variëren tussen experts. Bitcoin Archive voorspelt dat de BTC koers binnenkort $ 55.000 kan bereiken, gebaseerd op de initiële prijsstijging als reactie op de aankondiging van de stimulus van $ 3 biljoen. Andere Bitcoin-enthousiastelingen, zoals de populaire twitteranalist Adiabatic Monetary Genius, denken dat de Bitcoin koers meer dan $ 100.000 kan stijgen, op basis van de handelsactiviteit in langlopende call-opties op de BTC-futuresbeurzen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram