Paypal Crypto Trading-functie ziet recordactiviteit ondanks het niet-overtuigende herstel van Bitcoin vanaf $ 31k

PayPal 

Paypal, een van de grootste betalingsbedrijven ter wereld, heeft aangekondigd dat zijn cryptocurrency-handelsfunctie een recorddag heeft gehad met meer dan $ 242 miljoen aan digitale valuta die op één dag werd verhandeld. De grote stap vond plaats op 11 januari, ondanks de koersval van de crypto-sector en het daaropvolgende trage herstel, waarbij bijna 20% van de waarde in één dag uit de meeste cryptocurrencies werd weggevaagd.

Paypal's record handelsactiviteit in cryptocurrency

In slechts een paar maanden na de aankondiging van de cryptocurrency trading desk van Paypal, heeft het een fenomenale groei gezien. Deze steeds beter wordende prestatie is duidelijk gekoppeld aan de snelle waardestijging van de crypto-markt, die alleen al de afgelopen drie maanden tot maar liefst 300% is gestegen.

Volgens crypto-analyseplatform Nomics was het laatste record van Paypal voor het hoogste aantal dagelijkse transacties vorige week op 6 januari, wat neerkwam op ongeveer $ 129 miljoen aan verhandelde cryptovaluta. Interessant is dat binnen vijf dagen het record op het handelsvolume opnieuw werd verbroken op 11 januari, dezelfde dag waarop de Bitcoin koers een grote correctie onderging. Deze grootste dagelijkse omzet deed ook de prestaties rond de jaarwisseling in het niet vallen, toen Paypal op 1 januari toezicht hield op slechts $ 22,8 miljoen aan handel.

Volgens Twitter-influencer Alex Saunders is de exponentiële toename van het gebruik van de functie van Paypal het gevolg van de komst van steeds meer "particuliere investeerders". Omdat Paypal voor veel consumenten een vertrouwd platform is, kreeg de cryptofunctie een sterke boost van de toestroom van deze groep.

Hier is zijn tweet:

 

Niet iedereen had echter voorspeld dat Paypal succesvol zou zijn op dit gebied. Vooral vanuit de crypto-gemeenschap kwamen sceptische reacties. Dit komt omdat Paypal de mogelijkheden van cryptocurrencies op zijn service ernstig beperkt. Gebruikers kunnen helemaal geen cryptocurrencies van het platform weghalen. Ze moeten het rechtstreeks op Paypal zelf kopen en verkopen, wat hen aanzienlijke vrijheden ontneemt.

Deze zorgen zijn echter niet echt een belemmering, aangezien gebruikers blijkbaar massaal naar het platform komen, voornamelijk om cryptocurrency te kopen en weer te liquideren wanneer de koers sterk fluctueert.

De Bitcoin koers neemt een langzaam herstel waar boven $ 31k

Bitcoin en de rest van de crypto-markt bevonden zich gisteren en ook vandaag in herstelmodus om enkele van de enorme verliezen terug te pakken die zijn opgelopen als gevolg van de grote koerscorrectie van 2 dagen geleden. Bitcoin herstelde zich van ongeveer $ 31k tot maar liefst $ 36,5k voordat het weer wat waarde verloor richting $ 34.500. Op moment van schrijven staat de koers op ongeveer $ 35k. Het herstel vindt dus langzaam maar zeker plaats. Het is niet zoals het bloedbad van 11 januari, toen de hele cryptosector rood kleurde. Dit herstel van 5% werd verwacht en is een stap in de goede richting voordat de bullmarkt zich op de lange termijn kan voortzetten.

Andere cryptocurrencies herstelden zich ook van de dieptepunten van gisteren. Ethereum (ETH) bereikte gisteren een koers van $ 1120, ongeveer 18% hoger dan de dieptepunten van de dag ervoor. Op dezelfde manier boekten Litecoin, XRP, Cardano, Bitcoin Cash en anderen ook een herstel zien van de klappen van de vorige dag.

De toekomst

Hoewel het herstel aanzienlijk is en niet kan worden gebagatelliseerd, volgt de rest van de markt uiteindelijk de koers van Bitcoin en als de belangrijkste cryptocurrency niet de kracht kan vinden om zijn rally voort te zetten, kunnen we in de nabije toekomst een nieuwe korte-termijndip verwachten. Altcoins zullen, zoals altijd, veel wilder fluctueren dan Bitcoin zelf.

In ander nieuws…

De cryptocurrency-wereld ziet de opkomst van nieuwe miljardairs met de Winklevoss Twins, Tyler en Cameron, die daarbij, volgens Forbes, voorop lopen. De tweeling werd beroemd door hun betrokkenheid in de vroege fase van Facebook en ze klaagden Mark Zuckerberg met succes aan voor de rechtbank omdat ze beweerden dat hij hun idee had gestolen. Sindsdien hebben de tweelingbroers opnieuw een groot succes gehad met Bitcoin, nadat ze er in 2013 een enorme voorraad van hadden gekocht toen het digitale activum minder dan $ 1.000 waard was.

Andere mensen die veel baat hebben gehad bij de laatste Bitcoin-rally zijn onder meer blockchain-firma Bloq's investeerder Tim Draper en mede-oprichter Matthew Roszaq. Michal Saylor, Mike Novogratz en medeoprichter van Ethereum Vitalik Buterin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram