Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stier stormt vooruit terwijl BTC-munten rondvliegen. Groene opwaarts bewegende Bitcoin koers grafiek op de achtergrond

Experts: Bitcoin koers naar $100.000 en 'Everything Season' dit jaar

Nu de Bitcoin koers nieuwe records neerzet en het sentiment onder cryptobeleggers beter is dan ooit, komen er ook steeds meer naar boven toe bijgestelde voorspellingen voor de BTC koers naar buiten. Onlangs hebben twee experts uit de sector, Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, en Matt Hougan, Chief Investment Officer bij Bitwise Asset Management, hun optimistische kijk op de toekomst van Bitcoin en altcoins gedeeld.

Mike Novogratz ziet Bitcoin koers van $100.000 dit jaar 

Mike Novogratz
Mike Novogratz

Mike Novogratz, bekend om zijn scherpe inzichten op het gebied van cryptocurrencies, heeft voorspeld dat Bitcoin dit jaar maar liefst $100.000 zou kunnen bereiken. In een interview met Fox Business schreef Novogratz deze potentiële stijging toe aan verschillende factoren, waaronder de toenemende betrokkenheid van babyboomers in de cryptocurrency-markt. Hij benadrukte de aanzienlijke rijkdom van deze generatie, en wees op hun geleidelijk toenemende investeringen in Bitcoin. Met ongeveer 48 biljoen dollar aan liquide rijkdom en een totaal vermogen van ongeveer 95 biljoen dollar betekent hun toetreding tot de markt een aanzienlijke verschuiving. Onnodig om te zeggen dat slechts een klein deel van dit geld al een grote impact kan hebben op de Bitcoin koers.

Novogratz benadrukte de recente ontwikkelingen in Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) en identificeerde deze als een belangrijke motor achter de stijgende Bitcoin koers. Deze spot Bitcoin ETF’s hebben een nieuw, substantieel kanaal geïntroduceerd voor beleggers om met Bitcoin in zee te gaan, waardoor het proces voor grote fondsen om aanzienlijke toewijzingen te doen wordt vereenvoudigd. Dit gemak van toegang, gecombineerd met de huidige trend van meer kopers dan verkopers, draagt bij aan wat Novogratz omschrijft als een ‘op hol geslagen momentum’ in de markt.

Novogratz wees ook op de bredere macro-economische en politieke context die de Bitcoin koers beïnvloedt. Hij noemde het begrotingsbeleid van de Amerikaanse overheid en de groeiende staatsschuld als factoren die het vertrouwen in de traditionele begrotingsvoorzichtigheid verminderen, wat op zijn beurt de aantrekkingskracht van Bitcoin versterkt. Daarnaast noemde hij de potentiële impact van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen op de cryptocurrency-markt.

Matt Hougan verwacht een 'Everything Season' 

Matt Hougan
Matt Hougan

Aan de andere kant gaf Matt Hougan, de CIO van Bitwise Asset Management, een bredere kijk op de cryptocurrency-markt, wat suggereert dat we misschien een ‘allesseizoen’ ingaan in plaats van alleen maar een klassiek ‘alts-seizoen’. Volgens Hougan is de huidige bullmarkt uniek vanwege de instroom van niet-crypto-native geld, voornamelijk via ETF’s. Deze nieuwe investeringsgolf verschilt van eerdere cycli, waarin kapitaal traditioneel van Bitcoin naar altcoins verhuisde.

Hougan ging dieper in op de redenen achter deze verschuiving en merkte op dat de recente accumulatie van rijkdom in Bitcoin ertoe heeft geleid dat investeerders hun bezit hebben gediversifieerd in altcoins. De relatief kleine omvang van deze altcoins betekent dat zelfs bescheiden investeringen hun prijzen aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Bovendien hebben ontwikkelingen in de blockchain-technologie, zoals de Dencun-upgrade van Ethereum en de opkomst van Layer 2-oplossingen, altcoins aantrekkelijker gemaakt door hun technologische mogelijkheden en potentiële gebruiksscenario's te vergroten.

Door deze technologische vooruitgang te combineren met de ongekende omvang van de welvaart die in deze cyclus wordt gegenereerd, voorspelt Hougan een robuuste en langdurige altcoin-rally. Hij beweert dat de aanhoudende instroom van nieuw geld in Bitcoin via ETF’s, in combinatie met de verspreiding van bestaande crypto-vermogens in altcoins, dit ‘allesseizoen’ in stand zal houden. Dit scenario suggereert een langere periode waarin zowel de Bitcoin koers als altcoin koersen substantieel kunnen stijgen.

De voorspellingen van zowel Novogratz als Hougan weerspiegelen een gedeeld optimisme over de toekomst van cryptocurrencies. De focus van Novogratz op het bereiken van nieuwe hoogten door Bitcoin wordt aangevuld door Hougans bredere kijk op een bloeiende markt voor zowel Bitcoin als altcoins. Hun inzichten onthullen een cryptocurrency-markt die niet alleen groeit, maar ook toegankelijker en gediversifieerder wordt, gedreven door zowel technologische vooruitgang als verschuivingen in de demografische gegevens en het gedrag van investeerders. Naarmate deze trends zich voortzetten, lijkt het potentieel voor aanzienlijke groei en daarmee gepaard gaande koerswinsten in de cryptocurrency-sector steeds aannemelijker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram