Skip to main content

Bitcoin nieuws

Groene pijl met daarop BTC munt breekt door de dampkrin en symboliseert een uitbrekende Bitcoin koers

Bitcoin gaat los! BTC koers op nieuw record boven $71.000

Na een rustig weekend, waarin de Bitcoin koers consolideerde vlak onder de nog verse all time high iets boven $70k, is de leidende cryptocurrency vanochtend helemaal los gegaan! Rond half 8 vanochtend zette het een stijging in en het keek niet meer achterom. Een uurtje later brak de koers boven $71.000, een nieuw record!

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $71.275 (Bitmex) en €64.999 (Bitvavo). Dat is een verandering van 2,31% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

Bitcoin koers stijgt door sterke vraag vanuit Spot Bitcoin ETF’s

We schreven hier al eerder dat de cryptomarkt momenteel zeer sterk is en dat Bitcoin hierin nog steeds de leidende rol neemt. Ook vandaag zien we dat weer. De kooplust van de gloednieuwe Spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zorgen voor een vraag naar BTC die het aanbod ver overstijgt. Het gevolg daarvan laat zich raden: een sterk stijgende Bitcoin koers!

Analisten verhogen hun koersdoel

Veel analisten hebben de laatste weken grote koersdoelen gegeven voor Bitcoin, of hun bestaande koersdoel naar boven toe bijgesteld. Eén daarvan is Ark Invest CEO Cathie Wood. Zij had eerder aangegeven dat ze verwacht dat de Bitcoin koers in 2030 de mijlpaal van $ 1 miljoen zou bereiken. Nu zegt ze dat, gezien de recente ontwikkelingen m.b.t. de ETF’s en de sterk stijgende BTC koers, de $ 1 miljoen al eerder bereikt kan worden.

Ook Mike Novogratz van Galaxy Digital liet zich niet onbetuigd en gaf aan nog dit jaar een Bitcoin koers van $100.000 te verwachten. Veel grote namen uit de crypto industrie hebben zich op vergelijkbare manieren uitgelaten en als je hierop mag afgaan, dan lijk een BTC koers boven S100.000 bijna een zekerheid en boven $200.000 een goede mogelijkheid. Het is echter wel goed om in de gaten te houden dat, tijdens sterke bullruns, de koersdoelen altijd en vaak te ver naar boven toe worden bijgesteld.

Nog vroeg in de bull-cyclus

Feit is echter wel dat we nog relatief aan het begin van de huidige bull-cyclus zitten. Er is dan ook nog zat tijd om aanzienlijk hogere koersen op de borden te zetten.

Tot slot nog een tweet van de bekende crypto-analist Rekt Capital, waarin hij laat zien dat de huidige bull-markt nog verre van voorbij is.

X-post Rekt Capital

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram