Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stier komt aanstormen tussen rondvliegende BTC munten en met de stijgende Bitcoin koers grafiek op de achtergrond

Positieve marktomstandigheden en nieuws duwen de Bitcoin koers omhoog

De Bitcoin koers zette vanochtend een nieuw record op de borden en ook andere cryptocurrencies deden het goed. Dit zorgde ervoor dat de marktkapitalisatie van de cryptomarkt als geheel een meerjarige piek van meer dan $2,8 biljoen bereikte. Dit nieuwe bullish momentum wordt grotendeels toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder het besluit van de London Stock Exchange om aanvragen voor Bitcoin en Ether exchange-traded notes (ETN’s) te accepteren, de toegenomen institutionele belangstelling voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten en de unieke marktomstandigheden in Azië.

Bitcoin koers bereikt nieuw record 

Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, liep voorop in deze rally. Na een periode van relatieve rust gedurende het weekend, zag de Bitcoin koers maandag opnieuw een aanzienlijke stijging, tot een nieuw record van bijna $72.000. Deze stijging volgde een patroon dat de week ervoor al werd waargenomen, toen Bitcoin een rustig weekend beleefde voordat de BTC koers tegen het einde van maandag met enkele duizenden USD omhoogschoot, waarbij het kortstondig de all-time high (ATH) van 2021 van $69.044 bereikte voordat het een daling ervoer. De bulls herstelden echter snel het grootste deel van de verliezen, en tegen het einde van de week had de Bitcoin koers voor het eerst de grens van $70.000 overschreden, hoewel het kort daarna op weerstand stuitte.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $71.968 (Bitmex) en €65.481 (Bitvavo). Dat is een verandering van 3,01% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

Altcoin koersen stijgen mee met BTC 

Andere crypto koersen hebben ook deelgenomen aan de rally, met opmerkelijke stijgingen in verschillende altcoins met een grotere marktkapitalisatie. Vooral het native token van NEAR Protocol leidde met een enorme stijging van 20%, gevolgd door aanzienlijke winsten in andere cryptocurrencies zoals Chainlink en Litecoin. Ook Ethereum boekte winst en handelde boven de $4.000. 

London Stock Exchange geeft groen licht voor Bitcoin en Ethereum ETN's

De stijging van de Bitcoin koers wordt in verband gebracht met de recente aankondiging van de London Stock Exchange om aanvragen voor Bitcoin en Ether ETN’s te accepteren, wat wordt gezien als een belangrijke stap in de institutionele adoptie. De actie van de London Stock Exchange, gecombineerd met de illiquide marktomstandigheden in Azië, heeft bijgedragen aan de toegenomen vraag naar cryptocurrencies. De combinatie van Aziatische marktdeelname en de voortdurende positieve nieuwsstroom heeft een krachtige vraag-aanboddynamiek gecreëerd.

Macro-economisch klimaat verbetert 

Bovendien is het macro-economische klimaat, dat voorheen voor uitdagingen zorgde, nu gunstig geworden, waarbij de Amerikaanse rente en de dollar tekenen van daling vertonen. Deze verschuiving, in combinatie met de liquidatie van speculatieve korte termijnhandelaren op belangrijke weerstandsniveaus, heeft bijgedragen aan het opwaartse traject van de markt.

Spot Bitcoin ETF's grote motor achter stijging Bitcoin koers 

De introductie en snelle groei van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten hebben een cruciale rol gespeeld in de huidige trend van een almaar stijgende Bitcoin koers. Sinds hun lancering hebben deze ETF’s ruim 4% van het totale Bitcoin-aanbod verzameld, wat neerkomt op meer dan $56,9 miljard aan bezit in de keten. In dit tempo zullen ze naar verwachting op jaarbasis ongeveer 8,65% van het Bitcoin-aanbod absorberen. Alleen al de afgelopen week verzamelden deze ETF's in totaal 33.000 BTC, ter waarde van ongeveer $2,3 miljard, inclusief een aanzienlijke uitstroom uit het GBTC-fonds van Grayscale.

Digitale vermogensbeheerder Bitwise verwacht dat meer instellingen, die biljoenen dollars aan activa beheren, zich voorbereiden om tegen eind juni in deze spot Bitcoin ETF’s te investeren. Deze toevloed van institutionele belangstelling is een belangrijke factor die de Bitcoin koers omhoog drijft.

Ondanks deze nieuwe hoogtepunten blijven Bitcoin-walvissen (grote Bitcoin bezitters) hun BTC vasthouden. Het aantal unieke adressen met ten minste 1.000 BTC is begin maart gestegen tot 2.107, wat wijst op een sterk vertrouwen onder grote investeerders, hoewel dit aantal nog steeds lager is dan het record van 2.489 adressen in februari 2021.

Goede vooruitzichten voor de BTC koers

Uit het bovenstaande blijkt dat de omstandigheden op het moment erg gunstig zijn voor Bitcoin. Dit zal dan ook niet het laatste nieuwe Bitcoin koers record zijn wat we zien voor de Bitcoin Halving in april. We bevinden ons in de 'perfect storm' voor Bitcoin, profiteer ervan!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram