Skip to main content

Bitcoin nieuws

groep crypto-traders staat verbaasd omhoog te kijken in de lucht naar een snel opstijgende goud-glimmende BTC munt die de stijgende Bitcoin koers symboliseert

Analisten: Bitcoin koers kan veel hoger door veranderde marktdynamiek

In de wereld van cryptocurrency is er nooit een saai moment, en recente ontwikkelingen m.b.t. de Bitcoin koers zorgen ervoor dat de industrie momenteel bruist van opwinding en verwachting. In dit artikel wil ik me verdiepen in twee overtuigende verhalen van bekende crypto-analisten die, wanneer ze uitkomen, de toekomst van Bitcoin en het bredere financiële landschap kunnen vormgeven.

Willy Woo's gewaagde voorspellingen en de opwarmfase van de Bitcoin koers

Laten we het eerst hebben over de legendarische onchain-analist Willy Woo, wiens inzichten traditionele financiële experts vaak met grote ogen hebben achtergelaten. Woo, bekend om zijn gedurfde voorspelling in november 2023 dat de Bitcoin koers waarschijnlijk nooit meer onder de $30.000 zou duiken, suggereert nu, dat wat we nu zien slechts het topje van de ijsberg is. Hij gelooft dat we ons in de ‘opwarmingsfase’ bevinden van een bullmarkt die de fundamenten van de traditionele financiële wereld niet alleen zal uitdagen, maar ook kan shockeren.

 

Het standpunt van Woo wordt ondersteund door de recente stijging van de Bitcoin koers, toen deze voorbij de mijlpaal van $70.000 steeg. Hij staat niet alleen met zijn optimistische kijk. De maker van het befaamde stock-to-flow (S2F)-model, Plan B, verwacht de komende tien maanden een golf van ‘face melting FOMO’, terwijl anderen speculeren dat de Bitcoin koers tegen 2033 naar $1 miljoen zou kunnen stijgen. Het is een spannende periode voor Bitcoin-enthousiastelingen en een verbijsterende tijd voor traditionele marktwatchers.

Op sociale media werkte Woo zijn visie verder uit. “Denk je dat we in een bullmarkt zitten? Dit is de opwarmer geweest”, beweerde hij, wijzend op een BTC-macro-indexgrafiek die zijn theorie ondersteunt. Zijn perspectief is overtuigend: Bitcoin is niet alleen in waarde gestegen, maar ook in zijn fundamentele kracht, waardoor aanzienlijke kapitaalstromen zijn aangetrokken.

In een bericht op 6 maart trok Woo een parallel tussen het verleden van Bitcoin en zijn huidige traject. Hij herinnerde zich hoe Bitcoin in juli 2010 in vijf dagen een tienvoudige groei kende, gevolgd door een duizelingwekkende stijging van 1000X in twee jaar tijd. De sleutel tot deze explosieve groei? De introductie van Bitcoin in de mondiale liquiditeit via platforms als Mt Gox. Nu Bitcoin zijn weg vindt naar de mondiale aandelenmarkten, een opslagplaats van ongeveer 100 biljoen dollar aan kapitaal, is het scenario nog dramatischer. Woo waarschuwt dat, hoewel technische analysegrafieken misschien ‘overbought’ zouden kunnen schreeuwen, Bitcoin deze indicatoren waarschijnlijk met de grond gelijk zal maken, net zoals dat gebeurde tijdens de rally van eind 2020.

X-post Willy Woo

De ETF-factor en de analyse van Ki Young Ju

Aan de andere kant van het spectrum hebben we Ki Young Ju, CEO van het on-chain analytics-platform CryptoQuant, die een nieuwe dimensie biedt aan het evoluerende verhaal van Bitcoin. Ju wijst op een dreigende ‘liquiditeitscrisis’ voor Bitcoin, aangedreven door de groeiende vraag naar BTC vanuit Bitcoin ETF’s (Exchange-Traded Funds).

X-post Ki Young Ju

Volgens de analyse van Ju zouden we, als de huidige trend van institutionele instroom in Bitcoin ETF’s aanhoudt, tegen september getuige kunnen zijn van een “verkoopzijde-liquiditeitscrisis”. De omvang hiervan wordt onderstreept door het feit dat Bitcoin ETF’s al bijna $30 miljard in bezit hebben, waardoor ze de meest succesvolle ETF-lancering in de geschiedenis zijn.

Maar wat betekent dit voor Bitcoin? Welnu, Ju stelt dat als deze instroom aanhoudt, er simpelweg niet genoeg Bitcoin zal zijn om aan de vraag te voldoen. Deze onevenwichtigheid zou kunnen leiden tot een aanzienlijke prijsschok, aangewakkerd door de schaarste aan Bitcoin die beschikbaar is voor aankoop. Alleen al de afgelopen week werden meer dan 30.000 BTC weggestopt in ETF's, waarbij entiteiten zoals beurzen en miners ongeveer 3 miljoen BTC in handen hadden, waarvan 1,5 miljoen door Amerikaanse entiteiten.

X-post Ki Young Ju

Ondanks deze bullish trend blijft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) geconfronteerd met een dagelijkse uitstroom van maximaal $500 miljoen. Dit heeft echter geen significante invloed gehad op de dollarwaarde van het fonds als gevolg van de stijgende Bitcoin koers. 

Een convergentie van trends: wat staat ons te wachten?

Terwijl we deze inzichten samenvoegen, ontstaat er een beeld van een Bitcoin-markt op een kritiek moment. Aan de ene kant hebben we Woo's analyse van een fundamentele verschuiving in de marktdynamiek van Bitcoin, die een bullish toekomst suggereert die welvaartsbehoud en investeringsstrategieën zou kunnen herdefiniëren. Aan de andere kant wijst Ju's voorspelling van een door het aanbod veroorzaakte crisis op een seismische verschuiving in de manier waarop Bitcoin wordt verhandeld en gewaardeerd.

Beide verhalen zijn het over één ding eens: Bitcoin staat aan de vooravond van een grote transformatie. Terwijl Woo een bullmarkt voorspelt die de traditionele financiële sector op de proef stelt, verwacht Ju een aanbodcrisis die de Bitcoin koers naar nieuwe ongekende hoogten zou kunnen katapulteren. Of deze visies, die beide zeer bullisch zijn voor de Bitcoin koers, werkelijkheid worden is natuurlijk de vraag. Maar beide heren zijn niet de eerste de besten en lijken een punt te hebben. Daarbij wordt hun these vooralsnog ondersteund door de almaar stijgende Bitcoin koers.

Uiteindelijk zal het ware traject van de Bitcoin koers zich in de loop van de tijd ontvouwen. Beide voorspellingen zijn sterk afhankelijk van historische patronen en een marktdynamiek die inherent onvoorspelbaar is. Wat wel duidelijk wordt, is dat Bitcoin ons begrip van financiën en investeringen blijft uitdagen en hervormen, wat bewijst dat in de wereld van cryptocurrency, de enige constante verandering is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram