Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met grote rode pijl naar beneden symboliseert de dalende Bitcoin koers

De Bitcoin koers daalt met 5,0% en begint april op het verkeerde been

Cryptohandelaren hoopten dat het slechts een aprilgrap was toen de Bitcoin koers tijdens de sessie van maandag plotseling met ongeveer 5,0% daalde. De daling komt na de laatste afwijzing op het prijsniveau van $70.000, wat voor Bitcoin een moeilijk weerstandsgebied is gebleken om te overschrijden. De daling van Bitcoin kwam plotseling en doorbrak een vrij sterk steunniveau van rond de $68.000. Het zou op weg kunnen zijn om de volgende grote steun rond $64.000 opnieuw te testen.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

 

Technische signalen wijzen op zwakte in de Bitcoin koers

Bitcoin vertoont onder de oppervlakte enkele tekenen van zwakte, omdat het er niet in slaagt de bovenliggende weerstand te doorbreken. Niet alleen vertoont Bitcoin tekenen van prijsuitputting, maar nu het Halving Event iets minder dan drie weken verwijderd is, zal de historische volatiliteit van de Bitcoin koers waarschijnlijk hervatten.

Daarnaast zijn er verschillende technische indicatoren die bearish worden, waaronder een bearish ombuiging op de MACD per uur en een dalende RSI die nu onder het sleutelniveau van 50 ligt. Enige consolidatie zou gezond zijn en de bredere trend blijft stijgen totdat de Bitcoin-grafiek begint om lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten te maken. 

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $66.829 (Bitmex) en €62.388 (Bitvavo). Dat is een verandering van -4,23% in de afgelopen 24 uur.

Altcoin koersen dalen door de zwakte van Bitcoin, Meme Coins kelderen

Altcoins kregen sympathie voor Bitcoin, zoals ze vaak doen. Ethereum heeft vandaag ongeveer 6,7% verloren en handelt weer onder het prijsniveau van $3.400. De afgelopen zeven dagen is de Ethereum koers met ongeveer 7,6% gedaald en blijft volatiliteit ervaren ondanks de heropleving van de DeFi-populariteit.

Solana is de afgelopen 24 uur met ongeveer 8,8% gedaald en is qua marktkapitalisatie opnieuw onder BNB Coin gedaald. SOL had een bullish weekend dat werd aangewakkerd door de verrassende airdrop van Cat in a Dog’s World ($MEW) naar Solana-portefeuilles. Het meme-muntenteam met kattenthema voerde verschillende airdrops uit gericht op houders van $WIF, $WEN en $BONK, evenals één airdrop voor degenen die de Saga 2-smartphone van Solana vooraf hadden besteld. De prijs van $MEW steeg als gevolg daarvan en de initiële airdrop bereikte een waarde van bijna $300 of bijna 1,5 SOL. De airdrop treedt in de voetsporen van andere op Solana gebaseerde evenementen, zoals de airdrop voor $WEN en $JUP, die behoorlijk lucratief waren voor houders van een Solana-wallet.

Cat in a dogs world koers grafiek
Cat in a dogs world koers

Oudere meme-munten werden dinsdag ook hard getroffen: de Dogecoin koers daalde met ongeveer 14,5% en de Shiba Inu daalde met 11,5%. De afgelopen 24 uur is de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta met bijna 6,0% gedaald tot $2,51 biljoen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram