Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grafiek met daarin de Bitcoin koers

Bitcoin koers tijdelijk terug op $69.000 ondanks Hawkish Fed

De Bitcoin koers herstelde gisteren wat, maar kon de gehele koerswinst niet vasthouden tijdens een volatiele sessie op de financiële markten.

Donderdag was een volatiele dag voor alle activamarkten, omdat een sprong in de prijs van futures op ruwe olie en de escalerende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten Wall Street op zijn grondvesten deden schudden. De aandelen begonnen de dag goed in het groen, in wat leek op een klassieke oplevings- en trend-upsessie. Halverwege de dag suggereerde Fed-voorzitter Kashkari dat de Fed dit jaar misschien niet eens de rente hoeft te verlagen als de inflatie aanhoudt. Dit was in tegenspraak met wat Fed-voorzitter Powell eerder deze week zei, toen hij herhaalde dat de Fed op koers ligt om de rente vóór eind 2024 drie keer te verlagen.

 

Bitcoin koers stijgt naar $69.000, maar kan winst niet vasthouden

Terwijl de aandelen kelderden, steeg de Bitcoin koers naar $69.000, nadat het het grootste deel van de week zijwaarts had gehandeld. 's Werelds grootste cryptovaluta verliet zijn nachtelijke sessie, waar hij onder de $65.000 daalde. De recente daling van de Bitcoin koers vond plaats in de aanloop naar de Bitcoin halving later deze maand. Deze periode in aanloop naar de halving brengt historisch gezien veel volatiliteit. Sinds de piek halverwege de dag gisteren, heeft Bitcoin een deel van de winst weggevaagd en op het moment van schrijven staat de koers op ongeveer $67.500.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 30-minuten grafiek

Volatiliteit ligt in het verschiet in april, voorafgaand aan de Bitcoin Halving

Het Bitcoin-halveringsevenement staat gepland op 19 april. Vanaf die datum worden de mijnbeloningen voor elk gedolven blok gehalveerd van de huidige beloning van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Zoals gezegd zijn de weken voorafgaand aan eerdere halveringsgebeurtenissen volatiel gebleken voor Bitcoin. Tot nu toe hebben de afgelopen weken deze trend gevolgd, waarbij de Bitcoin koers probeerde een sterker steunniveau te bereiken rond de $64.000.

 Dit heeft ook geleid tot volatiliteit onder andere cryptocurrencies, met name Ethereum, dat nauw verbonden is met de prijs van Bitcoin. Een optimistische kijk op de halvering is dat de crypto-bullmarkten ongeveer gedurende 12 tot 18 maanden na elke halvering van Bitcoin sterk zijn geweest. De volatiliteit op de korte termijn heeft historisch gezien geleid tot een sterk oplopende Bitcoin koers in het jaar na de gebeurtenis.

Het lijkt erop dat ons een hobbelige rit te wachten staat voor alle risicocategorieën. Technologieaandelen beleefden hun slechtste dag in maanden toen de NASDAQ-index donderdag met 1,4% daalde en zich terugtrok naar de 21-daagse EMA voor een mooie hertest. De S&P 500 daalde met 1,2% en de Dow Jones zag zijn vierde opeenvolgende verlies-sessie aan het begin van het tweede kwartaal.

Bitcoin-gerelateerde aandelen waren ook volatiel. Coinbase (NASDAQ: COIN) daalde donderdag met 0,8% en is tot nu toe met ruim 4,0% gedaald. De aandelen van CleanSpark (NASDAQ: CLSK) daalden met ongeveer 1,8% en de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) voegde 4,10% toe als gevolg van de stijging van de Bitcoin koers gisteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram