Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met op achtergrond de Bitcoin koers in getal en grafiekvorm

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat weerstandsniveau te doorbreken sinds maart, toen we een bredere terugval voor crypto’s zagen. Sindsdien heeft Bitcoin binnen een relatief krappe bandbreedte gehandeld, waarbij het heen en weer schommelde tussen steun rond de $64.000 en weerstand rond de $68.000.

De uitbraak op maandag kwam tijdens een cruciale week voor de activamarkten. Woensdag worden de CPI- en Core CPI-inflatierapporten van maart vrijgegeven. Aandelen en obligaties wachten af hoe dat rapport zal uitpakken, omdat het een tijdlijn zou kunnen aangeven voor de langverwachte renteverlagingen door de Fed.

De Bitcoin koers bereikte gisteren een waarde van $72.762, waarna het omkeerde en een daling inzette die duurt tot op het moment van schrijven. Op dit moment staat de Bitcoin koers op $69.927 (Bitmex) en €64.603 (Bitvavo). Dat is een verandering van -1,44% in de afgelopen 24 uur.

Op de grafiek is echter een mooie uptrend te zien vanaf de dieptepunten van 2 april en deze is nog steeds intact. Als dit zo blijft dan zitten we op het pad om huidige all time high de komende week te breken en dan kan de BTC koers flink hoger stijgen. Of dit gaat gebeuren zal waarschijnlijk sterk afhangen van wat er morgen in de VS gebeurt m.b.t. de inflatie-cijfers.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 1-uur grafiek

  

Vraag naar BTC Ordinals ondersteunt Bitcoin koers

Eén reden voor de bullish beweging van de Bitcoin koers? Er was veel vraag naar Bitcoin Ordinals, omdat handelaren speculeerden over welke activa zouden profiteren van de komende Bitcoin halving op 19 april. Bitcoin Ordinals zijn ook bekend als Bitcoin NFT's. Dit zijn Satoshis met tekst of afbeeldingen, vergelijkbaar met op Ethereum of Solana gebaseerde NFT's. Pups en Nodemonkes zagen meer aankopen dan hun populaire cross-chain tegenhangers zoals Froganas op Solana en Bored Ape Yacht Club op Ethereum. Bitcoin's Pups zagen dit weekend een winst van meer dan 500%.

Ethereum koers boven $3.700 op na een stijging van meer dan 8,0%

De Ethereum koers steeg toen handelaren speculeerden op een mogelijke spot ETH ETF-goedkeuring door de SEC. Afgelopen weekend suggereerde een rapport van JPMorgan dat goedkeuring van spot-ETH ETF's dit jaar vrijwel zeker is en gaf een kans van 50% dat dit in mei zou gebeuren na de huidige rechtszaak.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 1-uur grafiek

Solana bleef zijwaarts handelen omdat het netwerk te maken kreeg met overcongestie en een overbelaste netwerkstack. SOL voegde ongeveer 0,30% toe en handelt op het moment van schrijven voor $179. Er zijn naar verluidt softwarepatches onderweg terwijl ontwikkelaars blijven werken aan de opbouw van het netwerk van Solana om de enorme toename van het handelsvolume te kunnen ondersteunen.

Het is niet verrassend dat Bitcoin- en crypto-gerelateerde aandelen maandag ook enorm stegen. Coinbase (NASDAQ: COIN) won 6,7% om de sessie af te sluiten op $256,99, terwijl MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) 5,14% toevoegde en zich herstelde van de recente zwakte nadat dit het doelwit was van een short-rapport. Bitcoin-miners bleven volatiliteit vertonen voorafgaand aan de halvering, aangezien Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) en CleanSpark (NASDAQ: CLSK) tijdens de sessie met respectievelijk 2,60% en 1,54% daalden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram