Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving

Gaat de BTC Halving wel voor een Bitcoin koers record zorgen?

De Bitcoin Halving komt steeds dichterbij. Het belangrijke evenement zal naar verwachting over 10 dagen plaatsvinden. Dan zal de block beloning voor miners gehalveerd worden, wat historisch gezien een exceptionele impact heeft gehad op de Bitcoin koers. Maar sommige experts voorzien een mogelijk tegenvallende halving doordat de BTC koers al zoveel is gestegen. 

Sinds september van vorig jaar zit de BTC prijs in een opwaartse trend. De grootste cryptocurrency was toen nog slechts zo’n $26.500 waard, nu is de koers bijna $69.000. Dat komt neer op ongeveer 160% groei in slechts 8 maanden tijd. Het succes van de Bitcoin koers is met name te danken aan de komst van de Spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs) die in januari van dit jaar werden gelanceerd op de Amerikaanse beurs.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

Historische all time high in de Bitcoin koers

De nieuwe BTC fondsen zorgen voor tientallen miljarden aan kapitaal dat richting Bitcoin stroomt. Met name de ETFs van grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity zijn het populairst. Een teken dat beleggers graag investeren in gevestigde namen. Door het succes van de fondsen is ervoor gezorgd dat de populaire crypto voor het eerst in zijn bestaan een nieuwe all time high heeft geregistreerd voor de halving. Daarom denken sommige experts dat de prijsontwikkeling na de komende halving zal tegenvallen. 

Bearish prijsontwikkeling BTC na halving?

Volgens analisten van Steno Research kan de aankomende halving een “buy the rumor, sell the news” event worden. Dit betekent dat speculanten de prijs opvoeren in aanloop naar het evenement, maar dat tijdens of na de halving de Bitcoin koers mogelijk zal gaan dalen. De analist trekt de vergelijking met de Bitcoin halving in 2016. Toen registreerde de BTC prijs een negatieve prijsontwikkeling van wel vier maanden. Een vergelijkbare patroon is te verwachten voor de komende maanden, doordat de Bitcoin koers momenteel al een groot deel heeft in geprijsd, aldus de analisten. 

Scaramucci voorspelt $170.000 BTC koers

Volgens de Skybridge Capital oprichter Anthony Scaramucci kan de BTC koers in de komende cyclus een waarde van wel $170.000 behalen. De oprichter licht toe dat de instroom van kapitaal vanuit institutionele investeerders en de komst van de Bitcoin halving een belangrijke rol hierin zal spelen. Scaramucci erkent dat het success van de Bitcoin ETFs ongekend is. De fondsen doen het een stuk beter dan toen goud zijn eerste eigen spot ETF ontving. Een Bitcoin koers van $170.000 betekent een groei van ruim 140% ten opzichte van de huidige waarde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram