Skip to main content

Bitcoin nieuws

Wilde bruine beer slaat BTC munt tegen de grond met rode pijl naar beneden op achtergrond, wat symbool staat voor de sterk dalende Bitcoin koers

Crypto markt krijgt klappen terwijl de Bitcoin koers keldert naar $65K

Gisteren was niet zo’n goede dag voor de Bitcoin koers en voor de cryptomarkt als geheel. Risicovolle activa kregen een flinke klap te verduren en sloten opnieuw een volatiele week voor crypto en aandelen af. Wall Street beleefde de slechtste handelssessie sinds januari, toen alle drie de belangrijkste indices voor de tweede opeenvolgende week met verliezen sloten. Beleggers werden vroeg in de Amerikaanse handelssessie getriggerd toen berichten naar boven kwamen dat de Amerikaanse regering een vergeldingsaanval van Iran op Israël verwachtte. Aandelen gingen in een vrije val en crypto volgden kort daarna op de voet.

Bitcoin koers zakt naar $65.000 

Beleggers waren deze week al op hun hoede na gemengde inflatiesignalen uit economische gegevens. De CPI voor maart kwam positief uit, terwijl de PPI lager uitkwam, waardoor de aandelenmarkten in rep en roer kwamen. Bitcoin kende ook een hectische handelsweek en de BTC koers zakte vrijdag naar een dieptepunt van $65.000, nadat het slechts een paar dagen eerder $70.000 had teruggevorderd. Cryptohandelaren zullen misschien verbaasd zijn als ze zien dat Bitcoin de zevendaagse handelsperiode vlak afsloot met een daling van slechts 0,40% sinds afgelopen vrijdag. Dit geldt vooral nadat de Bitcoin koers vrijdag binnen een paar uur met meer dan 5,0% daalde, waardoor de hele cryptomarkt mee naar beneden werd gezogen. De plotselinge daling van de cryptomarkt leidde tijdens de sessie gisteren tot bijna $1 miljard aan liquidaties.

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers weer iets herstelt van de klap van gisteren en staat op $67.261 (Bitmex) en €63.965 (Bitvavo). Dat is een verandering van -4,86% in de afgelopen 24 uur. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Volatiliteit houdt aan in deze periode voor de Bitcoin Halving

De weken voorafgaand aan de Bitcoin halving zijn historisch gezien altijd volatiel geweest. Met aanhoudende inflatie, geopolitieke spanningen en het belastingseizoen voor de deur, verwachten velen in de sector dat deze volatiliteit zal voortduren tijdens de halving op 19 april. Het goede nieuws voor degenen die crypto bezitten, is dat de periode na de halving historisch gezien bullish is geweest, vooral als je 12-18 maanden in de toekomst kijkt.

Na deze volatiele week, heeft de Fear and Greed Index zich teruggetrokken van Extreme Greed naar Greed en zou neutraal kunnen worden als deze correctie zich voortzet. Als beleggers raken we vaak verstrikt in de dagelijkse bewegingen van de Bitcoin koers en de koersen van andere cryptovaluta. Maar in tijden als deze helpt het om uit te zoomen en naar het grotere geheel te kijken. Bitcoin is de afgelopen zes maanden nog steeds met meer dan 150% gestegen. Ook deze correctie zal voorbij gaan.

Crypto Fear & Greed Index 

Solana en Ethereum leiden vrijdag intense Altcoin-uitverkoop

Op bearish dagen zijn het doorgaans de activa die het meest hebben gewonnen, die het eerst worden verkocht, omdat traders hun winst proberen vast te leggen. Dat geldt zeker voor Solana, dat de afgelopen weken onder druk stond. Solana blijft vechten tegen netwerkcongestie terwijl ontwikkelaars verwoed proberen het bloeden te stoppen met een softwarepatch. De mememunten van Solana zijn tijdens deze correctie enkele van de zwaarst getroffenen, aangezien tokens als dogwifhat, Cat in a Dog’s World en Sharkcat allemaal zijn gedecimeerd. Dogwifhat daalde vrijdag alleen al met 25%, terwijl Sharkcat met meer dan 40% daalde. De Solana koers daalde vrijdag met 12,5% en is de afgelopen week met ruim 15% gedaald.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

  

Ethereum had ook een moeilijke dag en zakte vrijdag naar een laagste punt van $3.103, voordat het later in de sessie een deel van die verliezen goedmaakte. De ETH koers daalde met 8,3% bij het sluiten van de week, maar verloor slechts 2,6% in de afgelopen zeven dagen.

De meeste altcoins waren, op het moment van schrijven op vrijdag, met meer dan 10% gedaald. Er werd opmerkelijke zwakte waargenomen bij Avalanche, die met 17,6% daalde, evenals bij Dogecoin en Cardano, die elk met meer dan 13% daalden.

Crypto-aandelen noteren een verliesgevende week na de uitverkoop op vrijdag

Crypto-aandelen waren deze week net zo volatiel als de Bitcoin koers, waarbij Coinbase (NASDAQ: COIN) en MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) beide negatieve weekresultaten boekten. De aandelen COIN daalden met 2,75% en MSTR daalde met 7,80%. Coinbase blijft verwikkeld in een juridische strijd tegen de SEC, die beweert dat het bedrijf in strijd handelde met de Amerikaanse cryptoregelgeving. COIN-aandelen blijven in een consolidatiepatroon handelen en zouden zich kunnen klaarmaken voor hun volgende stap hoger. Het lijkt erop dat de wekelijkse grafiek een bullflag maakt, wat meestal leidt tot een explosieve stijging na een periode van consolidatie.

Coinbase aandelen koers
Coinbase aandelenkoers weekgrafiek

Het was opnieuw een vreselijke week voor Bitcoin-mijnaandelen voorafgaand aan de Bitcoin halving. De aandelen van CleanSpark (NASDAQ: CLSK) daalden met 11,92% en die van Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) daalden deze week nog eens met 17,0%.

 De iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) plaatste opnieuw een zeldzame rode wekelijkse candle, toen de ETF deze week met 7,34% daalde. Blackrock bezit nu naar verluidt meer dan 270.000 BTC, die ongeveer $19 miljard waard zijn. Het bedrijf kocht vrijdag nog eens voor $100.000.000 aan BTC tijdens de uitverkoop op de markt. Een positief teken, waaruit blijkt dat er ook (grote) beleggers zijn die proberen te profiteren van deze (tijdelijke) daling van de Bitcoin koers.

Ten slotte is er positief nieuws voor BTC beleggers aan de horizon, wat de Bitcoin koers volgende week wellicht een steuntje in de rug kan geven.  Een rapport uit Hong Kong suggereert namelijk dat spot Bitcoin ETF’s en spot ETH ETF's al op maandag kunnen worden goedgekeurd voor handel. Als alles soepel verloopt, kunnen de nieuwe fondsen eind april in Hong Kong naar de beurs gaan. Hong Kong zou een precedent kunnen scheppen voor zijn spot-ETH ETF's, wat druk zou kunnen uitoefenen op de SEC om deze ook in de Verenigde Staten goed te keuren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram