Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt springt omhoog van wip en symboliseert de opverende Bitcoin koers

De Bitcoin koers herstelt zich na een volatiel weekend

Vanaf zondagavond heeft Bitcoin het prijsniveau van $66.000 herwonnen na wat een van de meest volatiele weekenden van deze cyclus was. Wat is er gebeurd? Zoals de meesten weten was de militaire escalatie tussen Iran en Israël een belangrijke katalysator van een aandelen sell-off op vrijdag en een grote crypto koerscorrectie op zaterdag. De Bitcoin koers daalde zaterdag tot onder de $62.000 en Ethereum daalde tot onder de $3.000, in wat een mini-flashcrash was. Binnen enkele uren had Bitcoin echter al een aantal belangrijke prijsniveaus teruggewonnen, toen beleggers de dip, slechts enkele dagen vóór de Bitcoin halving op 19 april, kochten.

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

Voorlopig lijken de spanningen tussen Iran en Israël te zijn bekoeld. De Verenigde Staten hebben verklaard dat zij niet zullen helpen bij een vergeldingsaanval op Iran, wat waarschijnlijk betekent dat het ergste van de situatie voorlopig achter de rug is. De futures op Wall Street zeiden dat ook toen ze goed in het groen openden voorafgaand aan de openingsbel van maandag.

Bitcoin koers toont veerkracht, altcoin koersen stijgen sterk

De Bitcoin koers staat over de afgelopen zeven dagen nog steeds meer dan 5,0% lager, maar beleggers moeten onder de indruk zijn van de veerkracht ervan. Solana daalde zaterdag onder de $120, maar is sindsdien weer hersteld naar $154 op het moment van schrijven. De recente correctie van de prijs van SOL is er een die nodig was en die de komende maanden waarschijnlijk zal dienen als een sterke steun.

Solana koers grafiek
Solana koers 15-minuten grafiek

Ethereum kwam ook sterk terug de afgelopen 24 uur en steeg met ruim 5% tot $3.255 op het moment van schrijven De ETH koers profiteert ook van het nieuws uit Hong Kong, waar een spot ETH ETF is goedgekeurd. Daarover verderop meer.

Verder lieten vrijwel alle grote altcoins groene cijfers zien op maandag, in wat een marktbrede rebound mag worden genoemd. De tijd zal leren of dit de bodem was voor deze correctie, maar veel beleggers gokken daar wel op, gezien de vele koopjesjagers die nu actief zijn op de markt. 

Hong Kong gaat Bitcoin en ETH ETF's goedkeuren

Een andere bullish katalysator voor crypto’s is de verwachte goedkeuring van spot Bitcoin en spot ETH ETF’s in Hong Kong op maandag. De goedkeuring zal naar verwachting miljarden dollars aan instromen naar Bitcoin en Ethereum opleveren en wordt gezien als een belangrijke marktbewegende gebeurtenis. Matrixport heeft een schatting gegeven van ruim $25 miljard aan instromen voor de nieuwe in Hongkong genoteerde spot-ETF's.

De sleutel zal zijn om inwoners van China weer in cryptocurrencies te krijgen, nadat de regering het moeilijk heeft gemaakt om deze op de open markt te verhandelen. De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten is een belangrijke katalysator geweest voor de stijging van de Bitcoin koers naar nieuwe recordhoogtes. Een spot ETH ETF in Hong Kong zou ook de wettelijke barrière rond cryptocurrencies kunnen doorbreken. Bedrijven als JPMorgan en Blackrock roepen op tot goedkeuring van spot-ETH ETF's in de Verenigde Staten. Over het geheel genomen zal de SEC waarschijnlijk de regelgevingsblauwdruk van Hongkong gebruiken voor de uiteindelijke goedkeuring van spot ETH ETF’s op Amerikaanse bodem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram