Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin munt in hand samen met vlag van Hong Kong

Nieuwe BTC en ETH ETF’s in Hong Kong. Wat doet dat met de Bitcoin koers?

Bullish nieuws voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), beide cryptocurrencies kunnen hun eigen Spot Exchange Traded Fund (ETF) verwachten in Hong Kong. Het begin van de week begint positief met berichten dat de eerste Spot ETFs voor beide munten zijn goedgekeurd in het Aziatische land. Cryptocurrency prijzen reageerden direct en stegen flink na de prijscorrectie in de afgelopen dagen. 

Verschillende ETF aanvragers deelden het goedkeuren van de fondsen. Het gaat om grote asset managers uit Azië, waaronder China Asset Management en Bosera Capital. Zij kondigden op het Chinese social media platform WeChat de komst van de ETFs aan. Opvallend genoeg worden de mededelingen gedeeld voordat de lokale autoriteit een officieel statement heeft kunnen uitbrengen. Tot nog toe heeft de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong nog geen lijst met goedgekeurde ETFs naar buiten gebracht. 

Crypto markt weer terug in het groen

De BTC koers kende een paar rode dagen. Op 8 april bereikte de munt een lokale piek van bijna $72.500, maar de prijs van de grootste cryptocurrency daalde vervolgens hard als gevolg van de ontwikkelingen in het geopolitieke landschap. De Bitcoin koers zakte op 14 april tot net onder de $62.700, wat neerkomt op een daling van bijna 15% in slechts 6 dagen tijd. 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers dag-grafiek

De markt reageert duidelijk positief op de komst van de ETFs. Na berichten van goedkeuring voor de fondsen uit Hong Kong steeg de Bitcoin koers met 3% in de afgelopen 24 uur. Daarmee handelt de populaire munt weer op een waarde van boven de $66.500. Ook andere crypto koersen wisten flink te stijgen, waaronder Ethereum (ETH) en Solana (SOL). Zij wisten met respectievelijk 6,5% en 7,5% in waarde te stijgen in de afgelopen 24 uur.  

Kan de Bitcoin koers nog verder stijgen?

Sommige analisten verwachten dat de Bitcoin koers nog verder zal stijgen de komende tijd. De komende weken worden belangrijk voor Bitcoin. Met de komst van de BTC halving zal het een stuk moeilijker worden voor miners om BTC tokens te verdienen. Dit zal leiden tot een significante daling van de verkoopdruk vanuit miners, die over het algemeen een groot aandeel hebben in de verkoopdruk op de markt. 

Daarnaast kunnen de ETFs in Hong Kong voor miljarden dollars aan kapitaal introduceren, vergelijkbaar met wat we op de Amerikaanse markt hebben gezien. De Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten wisten in slechts enkele maanden tijd, voor tientallen miljarden dollars aan kapitaal aan te trekken. De fondsen in Hong Kong zetten nu de deuren open voor investeerders uit de Aziatische markt. Chinese particulieren kunnen nu, via de ETF’s in Hong Kong, ook in Bitcoin beleggen. Wanneer de Chinezen dit massaal gaan doen, dan zal dit zeker een positieve invloed hebben op de Bitcoin koers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram