Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munten met Bitcoin koers op scherm

Bitcoin koers blijft goed liggen, ondanks malaise op de cryptomarkt

De afgelopen week is er sprake geweest van aanzienlijke turbulentie op de crypto-markten, waarbij de Bitcoin koers een combinatie van tegenslagen en een robuust beleggersvertrouwen weerspiegelde, ondanks mondiale geopolitieke spanningen en dreigende onzekerheden op het gebied van de regelgeving. De Bitcoin koers heeft het daarbij relatief beter gedaan dan de rest van de cryptocurrency markt. Dit is duidelijk te zien in onderstaande grafiek, waarin de Bitcoin dominantie wordt weergegeven. De Bitcoin dominantie is gedurende de malaise op de cryptomarkt duidelijk toegenomen, wat een outperformance van de Bitcoin koers ten opzichte van de rest van de cryptomarkt aangeeft.

Bitcoin dominantie grafiek
Bitcoin dominantie grafiek

Bitcoin, die afgelopen vrijdag even de $70.000 overschreed, werd geconfronteerd met een scherpe daling na de laatste aankondigingen van de Federal Reserve over het rentebeleid. Deze daling werd nog verergerd door geopolitieke spanningen na de vergeldingsaanval van Iran op Israël, waardoor de Bitcoin koers kelderde naar een dieptepunt van meerdere weken rond de $61.000. De pogingen tot herstel tijdens het weekend waren echter opmerkelijk, aangezien de BTC koers maandag terug klom naar ongeveer $67.000.

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers weer iets herstelt van de dieptepunten en staat op $63.343 (Bitmex) en €59.448 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,2% in de afgelopen 24 uur.  

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

BTC-Whales leggen bodem onder Bitcoin koers

Ondanks deze volatiele week toonden grootschalige Bitcoin-bezitters (Whales) een gestage toewijding aan hun investeringen. Gegevens van het crypto-analyseplatform Santiment brachten een duidelijke accumulatietrend onder deze investeerders naar voren. Met name wallets met tussen de 100 en 1.000 BTC hebben sinds 1 maart 43.489 munten toegevoegd, wat neerkomt op een waarde van $2,75 miljard. Op dezelfde manier verzamelden wallets binnen het bereik van 1.000 tot 10.000 BTC nog eens 80.544 munten, ter waarde van ongeveer $5,1 miljard. De belangrijkste accumulatie vond plaats in wallets met 10.000 tot 100.000 BTC, die 91.732 munten verzamelden ter waarde van ongeveer $5,8 miljard.

 Deze aanhoudende accumulatie van Bitcoins duidt op een sterk bullish sentiment dat zijn basis heeft bij de grote stakeholders in de markt. Ondanks de huidige schommelingen in de Bitcoin koers, lijken deze investeerders zich niet te laten storen door de marktdynamiek op de korte termijn, vooral nu de Bitcoin halving op 19 april plaatsvindt, wat doorgaans een positief effect heeft op de Bitcoin koers op de lange termijn.

Steunzone BTC koers 

Bovendien zweeft Bitcoin momenteel boven een cruciale vraagzone die door Intotheblock is geïdentificeerd, wat wijst op een potentieel sterk steunniveau. Meer dan een miljoen adressen hebben hier, historisch gezien, samen meer dan 530.000 BTC gekocht tegen een gemiddelde prijs van $64,3k. Deze zone is van cruciaal belang voor het handhaven van de huidige prijsniveaus, waarbij de volgende belangrijke steun wordt verwacht rond een Bitcoin koers van $56.000, als de neerwaartse trend zich zou voortzetten.

Netto uitstroom uit Bitcoin ETF's 

Het enthousiasme voor directe investeringen in BTC, staat echter in schril contrast met de lauwe vraag naar Bitcoin-gerelateerde financiële producten. Volgens CryptoQuant kenden Bitcoin ETF's, met uitzondering van BlackRock's iShares Bitcoin Trust, die op 15 april een instroom van $73,4 miljoen zag, over het algemeen een uitstroom. De totale beleggingsproducten voor digitale activa registreerden vorige week een netto uitstroom van $126 miljoen, waarbij $110 miljoen rechtstreeks aan Bitcoin werd toegeschreven, doordat beleggers een voorzichtige houding aannamen.

Ondanks de uitdagingen voor de markt op de korte termijn, waaronder aanzienlijke prijsdalingen en geopolitieke zorgen, wijst het onderliggende gedrag van beleggers op aanhoudende bullish vooruitzichten voor het lange termijnpotentieel van de Bitcoin koers. De vastberadenheid onder de grote Bitcoin bezitters, tegen de achtergrond van de fluctuerende vraag naar ETF's en een uitdagende macro-economische en geopolitieke omgeving, maakt de situatie m.b.t. het toekomstige pad van de Bitcoin koers complex, maar intrigerend, nu we de Bitcoin halving naderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram