Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt veert op van wip en symboliseert de opverende Bitcoin koers

Bitcoin koers zakt onder $60k nu de volatiliteit vóór de halving voortduurt

Minder dan 48 uur voor de Bitcoin halving zijn de cryptomarkten nog steeds even volatiel als altijd. De Bitcoin koers kelderde, in de vroege ochtenduren van de Amerikaanse handelssessie gisteren,  voor het eerst sinds begin maart onder de $60.000. Hoewel de dip snel door stieren werd gekocht, vertegenwoordigt deze de ineenstorting van een belangrijk niveau van psychologische steun. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers weer boven de $61.000 gestegen, maar heeft de afgelopen 24 uur nog steeds meer dan 3,5% verloren.

Ethereum verloor ook het belangrijke niveau van $3.000, maar heeft dit sindsdien teruggewonnen. Solana handelde kort onder de $130 en heeft de afgelopen zeven dagen meer dan 24% verloren. De cryptozwakte gaat gepaard met meer turbulentie voor aandelen. De S&P 500 daalde voor de vierde opeenvolgende sessie en de NASDAQ zakte onder de 17.500. De referentie-index heeft nu een correctie van 5,0% gezien ten opzichte van zijn piek. Het was een tijdige terugval nu het winstseizoen voor het eerste kwartaal van start gaat, waarbij een meerderheid van de megacap-aandelen aan het eind van de maand rapporteert.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 5-minuten grafiek

  

Analisten zeggen dat de Bitcoin koers correctie misschien nog niet voorbij is

Analisten bij LMAX Group hebben gezegd dat de streep in het zand voor de Bitcoin koers $59.000 is. Dit is een belangrijk steunniveau dat in maart meerdere keren werd getest, voordat het naar een hoger niveau ging. Als Bitcoin deze lijn kan vasthouden, zouden we in staat moeten zijn de volatiliteit te doorbreken en weer omhoog te gaan richting het doel van $100.000. Maar als $59.000 niet standhoudt, zou Bitcoin terug kunnen keren voor een volledige correctie, terug naar een dieptepunt van $45.000.

Bullish sentiment blijft, ondanks correctie 

Ondanks de aanhoudende correctie blijft de sector even bullish als altijd. De goedkeuring van spot Bitcoin en spot ETH ETF’s in Hong Kong heeft interesse gewekt in markten als Japan en Singapore, waarvan het gerucht gaat dat ze hun eigen ETF’s willen noteren, afhankelijk van hoe het in Hong Kong gaat.

Bernstein blijft optimistisch over Bitcoin-mijnaandelen en richt zich op Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) en CleanSpark (NASDAQ: CLSK). Het bedrijf merkt op dat deze twee aandelen hun bullish traject zullen hervatten na de Bitcoin halving eind deze week.

JPMorgan merkt wel op dat we een deel van de halveringsrally al hadden kunnen zien plaatsvinden toen spot Bitcoin ETF’s in januari werden goedgekeurd. Als gevolg hiervan zouden de rendementen voor Bitcoin onmiddellijk na de halvering kunnen worden gedempt. JPMorgan verklaarde ook dat Bitcoin-miners oververkocht zijn en beveelt ze, net als Bernstein, aan als koopmogelijkheid voor investeerders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram