Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin munt als half verlichte maan aan nachtelijke hemel symboliseert de Bitcoin Halving

Bitcoin koers en crypto op verlies terwijl de BTC halving komt en gaat

Het was opnieuw een volatiele week voor cryptocurrencies, resulterend in een relatief rustige Bitcoin halving op vrijdag. De Bitcoin koers daalde eerder deze week onder de $60.000, maar hield de steun op $59.000 en kon op het moment van schrijven weer boven de $64.000 klimmen. De activamarkten worden nog steeds beïnvloed door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten en crypto vormen daarop geen uitzondering. Donderdagavond zorgde een vermeende aanval op Iran door Israël ervoor dat crypto’s en aandelenfutures lager daalden. Toen Iran de aanval ontkende, herstelden de crypto koersen zich onmiddellijk, waardoor alle verliezen van eerder op de avond werden uitgewist. Velen online hebben erop gewezen dat, hoewel Bitcoin en goud als veilige havens worden behandeld, de prijs van goud toen de oorlog uitbrak steeg en de Bitcoin koers daalde.

De Bitcoin halving en de invloed op de BTC koers 

De Bitcoin halving kwam en ging vrijdag met weinig tamtam. Nu de gebeurtenis voorbij is, voorspellen velen een herhaling van historische winsten in het jaar na de halvering. MicroStrategy-voorzitter en bekende Bitcoin-stier Michael Saylor tweette dat ten tijde van de laatste Bitcoin halving in mei 2020, de Bitcoin koers slechts $8.618 bedroeg.

X-post Michael Saylor 

Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Bitcoin aanzienlijk hoger moeten zijn dan de huidige prijs, op het moment van de volgende halvering in 2028.

Analisten van JP Morgan op korte termijn bearish over Bitcoin koers 

Analisten bij JPMorgan hebben een beetje een bearish opmerking over Bitcoin gemaakt, waarbij ze aanvoeren dat de meeste winsten uit de halvering al zijn ingebakken na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in januari. De bank, die wordt beheerd door Jamie Dimon, heeft een laag koersdoel van $42.000 na de halvering. Dimon is een van de meest uitgesproken critici van Bitcoin op Wall Street, dus de bearish vooruitzichten van de bank mogen geen verrassing zijn.

Crypto Fear & Greed index is gedaald samen met de Bitcoin koers

De afgelopen zeven dagen heeft de Bitcoin koers 5,4% verloren en staat op het moment van schrijven op $63.534 (Bitmex) en €59.826 (Bitvavo), terwijl de Crypto Fear & Greed Index is teruggevallen naar een score van 66.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 10-minuten grafiek
Crypto Fear & Greed Index
Crypto Fear & Greed Index

Ethereum blijft vasthouden aan het niveau van $3.000 en de zwakte van Solana blijft bestaan

Donderdag verloor Ethereum kort het prijsniveau van $3.000. Hoewel het geen belangrijk ondersteuningsgebied is, heeft het in het verleden als een belangrijk psychologisch niveau gefunctioneerd. Deze niveaus kunnen vaak gebieden van steun of weerstand worden en zijn vaak strijdtonelen tussen stieren en beren. Op het moment van schrijven heeft ETH $3.000 teruggevorderd, maar blijft zwakte vertonen vergeleken met Bitcoin of Solana. Ethereum heeft de afgelopen week bijna 6,0% van zijn waarde verloren.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 10-minuten grafiek

Over Solana gesproken: de prijs van SOL heeft deze week heftig geschommeld. De Solana koers daalde kort onder de $130, maar de dip werd snel opgekocht door stieren. Solana blijft dat $130-niveau opnieuw testen, wat een zeer sterk ondersteuningsgebied is, nadat het eerder een weerstandsniveau op de weekgrafiek was.

Solana koers grafiek
Solana koers 10-minuten grafiek

Solana heeft zich hersteld van het dieptepunt van de week, maar is sinds afgelopen vrijdag nog steeds met ongeveer 5,4% gedaald. Wat de SOL-mememunten betreft, is de congestie van de netwerkstack grotendeels verdwenen na de release van een softwarepatch door de ontwikkelaar. Het volume van de meme-munten is niet teruggekeerd naar eerdere niveaus, maar leiders als dogwifhat (WIF) beginnen opnieuw op te duiken. Ondanks het bloedvergieten op de cryptomarkten is WIF de afgelopen week met 6,5% gestegen en heeft het veel beter gepresteerd dan andere prominente Solana-mememunten zoals Bonk.

Crypto-aandelen kelderen tijdens technische correctie op Wall Street

Het was deze week een bloedbad op Wall Street voor de NASDAQ-index, omdat veel van de technologieleiders van eerder dit jaar werden afgeslacht. Het was de slechtste week voor de technologiezware NASDAQ sinds oktober 2022 en kwam net voor de grote technologiewinstrapporten volgende week.

Coinbase (NASDAQ: COIN) was niet immuun voor de uitverkoop, aangezien de aandelen deze week ongeveer 15% verloren. Tot nu toe blijft het steunniveau op $210 gehandhaafd, nadat het aandeel eerder dit jaar deze voormalige weerstand had omgedraaid naar steun. De aandelen van COIN zijn de afgelopen maand met bijna 18% gedaald, maar maken zich op voor de volgende stap hoger na de bekendmaking van de winstcijfers op 2 mei.

De aandelen van MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) daalden deze week met meer dan 20% tijdens de volatiele handel in Bitcoin. Het aandeel is een proxy voor Bitcoin geworden vanwege hoeveel zijn voorzitter Michael Saylor bezit. Eén probleem is dat Saylor MSTR-aandelen blijft verkopen om meer Bitcoin te kopen. Positief voor beleggers is dat de MSTR sinds begin 2024 nog steeds met meer dan 70% is gestegen.

Bitcoin-miningbedrijven herstelden zich deze week mooi, voorafgaand aan de Bitcoin halving op vrijdag. De aandelen van Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) stegen met 1,9%, terwijl CleanSpark (NASDAQ: CLSK) met 16,2% steeg. Ondanks de sterke week is CleanSpark de afgelopen handelsmaand nog steeds ruim 15% gedaald.

Ten slotte daalde de iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) deze week met ongeveer 3,0%, wat de verliezen van Bitcoin weerspiegelt. De ETF heeft deze week enige kwetsbaarheid getoond na bijna twee maanden van “up only”. Geduldige beleggers zullen waarschijnlijk op termijn beloond worden. Blackrock bezit nu meer dan 272.000 BTC en voegt er elke dag honderden, zo niet duizenden BTC aan toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram