Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met oplopende Bitcoin koers grafiek

Stijgende Bitcoin koers toont terugkeer naar kracht na de Halving

Het is nog maar drie dagen geleden, maar de Bitcoin koers vertoont tijdens de sessie van maandag al tekenen van stabilisatie. De koersen van risicovolle activa stegen, nadat talrijke oversold signalen Wall Street bereikten na de dalingen van vorige week. Zowel aandelen- als crypto koersen stegen aan het begin van de nieuwe handelsweek, terwijl veilige havens zoals goud en olie een duik namen. Na het herstel van het steunniveau van $59.000 vorige week, beweegt de Bitcoin koers nu weer boven de $66.600 op het moment dat we dit schrijven.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers 15-minuten grafiek

 

Whales tonen vertrouwen in een hogere Bitcoin koers 

Tijdens de korte cryptocorrectie gaven enkele positieve signalen aan dat we ons nog steeds in een sterke bullmarkt bevinden. Het meest opvallend was dat Bitcoin-walvissen de dip kochten met meer dan $1,2 miljard aan kooporders die op de markt kwamen tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $62.500. De aankopen tonen het vertrouwen aan, dat dit gebied de komende tijd waarschijnlijk als een stevige steun zal fungeren. Het toonde ook een toename van het kopen van spot Bitcoin in plaats van long te gaan via hefboominstrumenten of margehandel.

De Ethereum koers ging ook weer hoger en claimde opnieuw het prijsniveau van $3.000 en probeert momenteel terug te klimmen tot boven de $3.200. Solana was een van de zwaarst getroffen tokens die vorige week kort onder de $130 daalde. SOL heeft de afgelopen zeven dagen nu meer dan 12,5% aan zijn prijs toegevoegd en staat weer boven de $154.

Bitcoin-transacties zien volatiliteit na halvering

Zoals verwacht stonden de Bitcoin-transactieprijzen na de halvering op vrijdag overal op de kaart. Sommigen meldden, volgens on-chain gegevens, vergoedingen tot wel $170 in BTC voor een transactie met hoge prioriteit.

Een andere factor in de volatiele prijzen voor Bitcoin-transacties was de gelijktijdige lancering van het Runes-protocol op de dag van de halvering. Runen zijn een methode om on-chain NFT’s rechtstreeks op het Bitcoin-netwerk te creëren en er werd aangenomen dat ze een manier waren om het verlies aan inkomsten uit transactiekosten voor miners te compenseren.

Drie dagen na de Bitcoin halving en de lancering van Runes was het niet zo als verwacht wat betreft de transactie-inkomsten. In feite is de bodemprijs van Runes met bijna 50% gedaald, terwijl oudere Ordinal-series in prijs zijn gestegen.

Bitcoin mining aandelen stijgen 

De Bitcoin-mijnbouwaandelen zijn enorm gestegen sinds de halving, omdat het uiteindelijk een ‘sell-the-news’-evenement is geworden. Hoewel de mijnbouwbeloningen zullen worden gehalveerd, zijn de meeste grotere mijnwerkers zoals CleanSpark (NASDAQ: CLSK) en Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) al voorbereid. De aandelen van CLSK stegen maandag met meer dan 10%, terwijl Marathon tijdens de sessie meer dan 6,0% steeg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram