Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC munt met dalende Bitcoin koers grafiek in het rood

Bitcoin koers blijft worstelen en sluit de week af onder $61.000

Het leek erop dat de Bitcoin koers zich goed herstelde van de correctie van vorige week, totdat een plotselinge en scherpe daling op vrijdag ons terug naar het prijsniveau van $60.000 bracht. Bitcoin bevond zich de afgelopen weken op wankele grond en probeerde een sterkere steun tussen $59.000 en $61.000 tot stand te brengen. De prijs was weer gestegen naar $63.500, voordat het sentiment verslechterde na de publicatie van een lager dan verwacht Consumer Sentiment-rapport van de Universiteit van Michigan over mei. Het rapport dat het consumentenprijssentiment en de inflatie-effecten meet, kwam op het laagste punt sinds november uit.

Dit ging ook gepaard met verdere agressieve retoriek van Fed-leden, met name gouverneur Michelle Bowman. Ze herhaalde dat ze niet gelooft dat de Fed de rente in 2024 zal moeten verlagen zolang de inflatie blijft aanhouden. Hoewel het niet zoveel gewicht in de schaal legt als wanneer voorzitter Powell spreekt, zullen de opmerkingen van Bowman de komende weken zeker invloed hebben op beleggers.

Saaie consolidatiefase Bitcoin koers

Bitcoin blijft het geduld van beleggers op de proef stellen terwijl het een grotere basis opbouwt in afwachting van zijn volgende stap hogerop. Het sentiment op Crypto Twitter is laag en bijna slechter dan tijdens de Crypto-winter. Charles Edwards van Capriole Investment tweette dat de Bitcoin koers momenteel de consolidatiefase van ‘verveel je dood’ is ingegaan. Volgens Edwards kan deze fase één tot zes maanden duren, dus het zou een saaie zomer kunnen worden voor cryptohandelaren.

X-post Charles Edwards

Edwards zei ook dat hij gelooft dat de bodem is bereikt en dat Bitcoin dit niveau zal behouden als steun tijdens deze bull run.

Het recente dieptepunt van de Bitcoin-correctie komt redelijk goed overeen met de 0,236 Fibonacci-extensie van de lokale top. We zouden een nieuwe test van dat gebied kunnen zien als Bitcoin zwakte blijft zien en de Dollar Index zijn kracht uitbreidt.

De Bitcoin koers daalde deze week met ongeveer 3,8%. De Crypto Fear & Greed Index staat op een neutrale score van 53, wat een daling is van 13 basispunten ten opzichte van gisteren.

Crypto Fear & Greed Index

Ethereum slaagt er niet in om $3.000 vast te houden en Solana vertoont relatieve kracht onder megacaps

Ethereum viel terug onder de $3.000 na de daling van de Bitcoin koers en heeft deze week ongeveer 6,5% verloren. De op een na grootste cryptovaluta ter wereld, gemeten naar marktkapitalisatie, heeft het moeilijk gehad tijdens deze bullmarktrally en moest zowel Bitcoin als de heropkomst van Solana dit jaar voor zich dulden. Feit is dat Ethereum duur blijft in gebruik in termen van netwerkkosten, zelfs na de recente Dencun Upgrade.

Er gloort echter hoop aan de horizon, aangezien JP Morgan een Ethereum-gerelateerde notitie heeft vrijgegeven die aangeeft dat het bedrijf nog steeds gelooft dat een spot ETH ETF-goedkeuring op handen is. Analisten zijn van mening dat de recente Wells Notices aan Robinhood en Uniswap de SEC er niet van zullen weerhouden de spot ETH ETF dit jaar goed te keuren.

De Solana koers daalde vrijdag van zijn dagelijkse hoogtepunt, maar heeft ook relatieve kracht getoond. Het was deze week de best presterende megacap met een bescheiden winst van 0,42%, ondanks een daling met ruim 5,0% op vrijdag.

SOL blijft een enorm handelsvolume zien op zijn Dexes en haalt Ethereum in 24-uurs volume in. De meme-munten van Solana zijn een van de snelste opritten naar massale adoptie van het netwerk en de leiders zijn sterk gebleven ondanks de voortdurende daling van de Bitcoin koers. We hebben deze week een aantal behoorlijke terugvallen gezien in de Solana-mememunten, waarbij Cat in a Dog’s World (MEW) en Popcat (POPCAT) beide sinds afgelopen vrijdag met meer dan 20% zijn teruggevallen. Dogwifhat (WIF) daalde met ongeveer 10%, terwijl Bonk (BONK) met 19% daalde.

Solana respecteert de steun- en weerstandsniveaus op zijn grafiek. De SOL koers kaatste netjes terug van de nieuwe steun, de vorige weerstand rond de $118, en herstelde zich naar de Fibonacci-extensie van 0,50.

Solana koers grafiek
Solana koers 1-uur grafiek

Coinbase verlengt de daling terwijl Bitcoin-miners gemengde resultaten rapporteren

De aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) bleven het geduld van de aandeelhouders op de proef stellen, terwijl het nog verder afdaalde van zijn recente lokale top. De aandelenkoers heeft een eerder steunniveau op de grafiek doorbroken en we zullen kijken of de prijs dat gebied volgende week opnieuw claimt. Opgemerkt moet worden dat er een bearish onevenwichtigheid is overgebleven in het $190-gebied, dus het zou heel goed kunnen zijn dat we daarnaartoe terugkeren voordat we hoger gaan.

Coinbase lijkt een dalend vlagpatroon te vormen op de daily chart, dat redelijk bullish is zolang de daling ordentelijk blijft. Het aandeel verloor deze week nog eens 11,12% en is nu de afgelopen maand met 23,6% gedaald.

Het was niet veel beter voor MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), dat deze week een daling van 7,6% kende. Dit omvatte een verlies van 6,5% op vrijdag na de scherpe daling van de Bitcoin koers tijdens de Amerikaanse handelssessie.

Bitcoin-mijnaandelen CleanSpark (NASDAQ: CLSK) en Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) rapporteerden beide deze week hun winst. CleanSpark overtrof zowel de winst- als omzet-schattingen van Wall Street en rapporteerde een groei van 163% van de omzet. Dit is het derde achtereenvolgende kwartaal met een driecijferige omzetgroei voor het bedrijf. CleanSpark kondigde ook een overname van twee Bitcoin-mijnsites in Wyoming aan ter waarde van $ 18,75 miljoen.

Marathon overtrof de winst, maar bleef achter bij de omzetverwachtingen. Het bedrijf boekte nog steeds een omzetgroei van 223% op jaarbasis, maar CEO Fred Thiel noemde slecht weer en onverwachte defecten aan apparatuur als oorzaak voor de lagere cijfers.

De aandelen van CLSK en MARA daalden deze week beide met ruim 6,0%.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Bitcoin koers kan in 2024 $150.000 bereiken volgens analisten

Thomas van Welsenes
Volgens analisten kan de Bitcoin koers in 2024 de grens van $150.000 doorbreken. Momenteel is de munt al een tijdje in gevecht met de belangri...

BlackRock is nu 's werelds grootste Bitcoin ETF en grote BTC transactie Mt. Gox

Arjan Schreur
BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft officieel de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) overtroffen als 's werelds grootste exchange-traded fund...

Deze 3 factoren kunnen zorgen voor een nieuwe Bitcoin rally

Thomas van Welsenes
De Bitcoin koers heeft de afgelopen 24 uur de belangrijke prijsgrens van $70.000 weten te doorbreken en klimt steeds dichterbij zijn all time high ...

Kiyosaki en Saylor pleiten voor Bitcoin als financiële veilige haven

Arjan Schreur
Prominente financiële commentatoren Robert Kiyosaki en Michael Saylor hebben onlangs hun inzichten gedeeld over de groeiende betekenis van Bitcoin,...

Instroom BTC ETF’s stijgt terwijl Bitcoin koers zich richt op $75.000

Arjan Schreur
De Bitcoin-markt heeft een opmerkelijke heropleving gekend, waarbij de Bitcoin koers aanvankelijk weer tot boven $70.000 steeg. Recente trends in s...

Bitcoin koers kan naar $1 miljoen door zwakke Yen zegt Arthur Hayes

Arjan Schreur
Arthur Hayes, voormalig CEO van Bitmex en huidig Chief Investment Officer (CIO) van Maelstrom, voorspelt dat geopolitieke en economische maatregele...

BTC short liquidaties kunnen Bitcoin koers boven all time high brengen

Thomas van Welsenes
Uit markt data van CoinGlass worden een opvallende grote hoeveelheid short posities opgemerkt die tot een explosieve stijgingen van de Bitcoin (BTC...

Bitcoin koers stabiel rond $70K terwijl memecoins stijgen

Arjan Schreur
Bitcoin (BTC) en andere grote cryptocurrencies hebben de afgelopen week opmerkelijke prijsschommelingen ervaren. Na een indrukwekkende stijging hee...

Bitcoin koers stijgt tot boven $71.000 terwijl Crypto parabolisch gaat

Mike Sakuraba
Na een bullish stijging eind vorige week begon Bitcoin de handelssessie van maandag met een nieuwe impuls. De grootste cryptovaluta ter wereld door...