Skip to main content

Bitcoin nieuws

Blije positieve crypto-beleggers die geld gooien naar een grote glimmende BTC munt symboliseren positief sentiment m.b.t. de Bitcoin koers

Recordinvesteringen en Optimisme in de Bitcoin Koers

De afgelopen weken hebben een ongekende toename in investeringen en optimisme in de Bitcoin koers gezien. Bitcoin (BTC) handelaren hebben nieuwe records gevestigd in BTC-futures posities, met een open interest die de grens van $37,7 miljard heeft overschreden. Deze stijging valt samen met recordinstromen in spot Bitcoin ETFs, wat wijst op een positieve marktstemming en verwachtingen dat Bitcoin nieuwe all-time highs zal bereiken in de komende weken.

Nieuwe Records in BTC Futures

Bitcoin handelaren hebben nu de hoogste posities ooit ingenomen op BTC-tracked futures in de geschiedenis van het activum, met een open interest die laat op donderdag boven de $37,7 miljard kroop, waarmee een nieuw record werd gevestigd. Dit overtrof een eerdere piek van net onder $37 miljard in midden maart, toen de Bitcoin koers een nieuw record van $73.700 bereikte.

 

 

Deze laatste sprong in BTC-futures long-posities kwam op een moment dat spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) een recordinstroom over 18 dagen registreerden. BlackRock’s IBIT noteerde $340 miljoen in netto-instroom op donderdag, volgens voorlopige gegevens, terwijl Ark Invest’s ARKB een netto-uitstroom van bijna $97 miljoen zag.

Sinds maandag is er meer dan $5 miljard in open interest toegevoegd, volgens Coinglass gegevens, terwijl de Bitcoin koers is gestegen van het niveau van $68.500 naar $71.000 in die periode. Van de $37,7 miljard houdt de traditionele financiële krachtpatser Chicago Mercantile Exchange (CME) de hoogste hoeveelheid open interest met $11 miljard, gevolgd door crypto exchange Binance met $8 miljard.

Bullish Sentiment en Verwachtingen m.b.t. de Bitcoin koers

De significante long-short ratio toont een vooringenomenheid naar een bullish sentiment. Gegevens tonen aan dat de ratio vroeg op vrijdag boven de 1 steeg van het niveau van 0,94 op donderdag. Een ratio boven de 1 betekent dat er meer long posities zijn dan short posities, wat een positief marktstemming voor een activum suggereert. Aan de andere kant betekent een ratio onder de 1 dat short posities de long posities overtreffen, wat negatieve verwachtingen aangeeft.

Als zodanig verwachten verschillende handelaren dat de Bitcoin koers in de komende weken verder zal stijgen, verwijzend naar een groeiende risicobereidheid en gunstige verwachtingen wat betreft regelgeving. "Bitcoin kan het weerstandsniveau in de zone van 71k-73k overwinnen en nieuwe all-time highs maken in de komende weken, gedreven door optimisme in de financiële markten," vertelde Ruslan Lienka, hoofd markten van crypto exchange YouHodler, in een e-mail aan CoinDesk op vrijdag. "Dit positieve sentiment wordt veroorzaakt door verwachtingen van komende renteverlagingen in de VS en Europa die de kapitaalinstroom in risicovolle activa stimuleren."

"Verhoogde handelsactiviteit in meme-aandelen zoals GameStop en andere penny-aandelen met lage ratings toont een groeiende risicobereidheid," voegde Lienka toe.

BlackRock's Bitcoin ETF Bereikt Mijlpalen

BlackRock’s IBIT spot Bitcoin exchange-traded fund overschreed op donderdag 300,000 BTC ($21 miljard) in beheerd vermogen, vijf maanden na de start van de handel op 11 januari. BlackRock's Bitcoin ETF heeft nu 302.534 BTC verzameld, volgens de fonds pagina, met ongeveer 4.920 BTC in netto-instroom gisteren, wat het over de mijlpaal heen tilde.

IBIT haalde vorige week Grayscale’s GBTC in termen van beheerd vermogen in, en overtrof daarmee het product dat een voorsprong had op de andere spot Bitcoin ETFs in activa. GBTC opereerde oorspronkelijk als een private placement fonds voordat het in 2015 naar de publieke handel op de OTC-markt ging en uiteindelijk in januari werd omgezet in een ETF.

Vergelijking met Grayscale’s GBTC

GBTC rekent een veel hogere vergoeding dan zijn concurrenten, namelijk - 1,5% vergeleken met de huidige 0,25% vergoeding voor BlackRock’s IBIT. De Bitcoin holdings van GBTC zijn na de conversie tot ETF met ongeveer 54% gedaald van rond de 619,220 BTC naar 285,651 BTC, volgens de onthullingen van het fonds op donderdag.

Echter, gezien de gelijktijdige stijging van de Bitcoin koers sinds de spot ETFs werden gelanceerd, zijn de activa onder beheer van GBTC in termen van Amerikaanse dollars minder gedaald. Er is in die periode ‘slechts’ 30% van een waarde van $28,7 miljard afgegaan die het op 11 januari had, naar $20 miljard nu, tegen de huidige prijzen.

De gecombineerde activa gehouden door alle Amerikaanse spot Bitcoin ETFs zijn nu bijna 883,000 BTC ($63 miljard), volgens CoinGlass gegevens. Dat is 4,2% van de totale 21 miljoen Bitcoin voorraad.

Recordinstromen in Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs

De Amerikaanse spot Bitcoin ETFs bereikten op donderdag een record netto instroomreeks van 18 dagen, waarbij $217,7 miljoen aan de fondsen werd toegevoegd, gedurende een week waarin ze bijna $1,7 miljard aan netto-instroom genereerden. BlackRock’s IBIT leidde de netto-instroom van gisteren, met $349,9 miljoen, terwijl Grayscale’s GBTC $37,6 miljoen aan netto-uitstroom zag.

Hoewel de dagelijkse instromen in de spot Bitcoin ETFs deze week weer richting recordniveaus zijn gestegen, blijft het volume aanzienlijk lager dan de piek van $9,9 miljard op 12 maart, waarbij gisteren voor $1,4 miljard werd verhandeld.

Positief vooruitzicht voor de Bitcoin koers

De recente records in BTC futures posities in combinatie met de aanzienlijke instromen in spot Bitcoin ETFs wijzen op een sterke en positieve marktstemming. Met de verwachting van verdere renteverlagingen en een groeiende risicobereidheid, is de kans groot dat de Bitcoin koers in de komende weken nieuwe hoogten zal bereiken. BlackRock’s groeiende invloed in de Bitcoin ETF-markt onderstreept ook het toenemende vertrouwen en de interesse van mainstream financiële instellingen in Bitcoin als een belangrijke activaklasse.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Waarom stijgt de Bitcoin koers vandaag?

Arjan Schreur
Net toen de bulls de handdoek bijna in de ring wilden gooien en bijna niemand er meer in geloofde, ging de Bitcoin koers weer omhoog. Waar we giste...

Bitcoin bereikt laagste punt in maand terwijl cryptocrisis aanhoudt

Mike Sakuraba
De brede uitverkoop van crypto zette zich voort toen de Bitcoin koers een nieuw laagste punt in een maand bereikte tijdens de handelssessie van din...

Bitcoin Koers daalt naar maandelijks dieptepunt van $64.000: Wat nu?

Arjan Schreur
Bitcoin heeft op 18 juni een nieuw maandelijks dieptepunt bereikt, waarbij de koers terugzakte naar $64.000 na een mislukte poging om boven $67.000...

Bitcoin koers daalt onder $66.000, Michael Saylor reageert

Thomas van Welsenes
De bekende Bitcoin (BTC) enthousiast Michael Saylor, en tevens oprichter van MicroStrategy, trekt zich weinig aan van de koersontwikkelingen van de...
BTC op telefoonscherm met op achtergrond de dalende Bitcoin koers

Bitcoin zakt onder $ 66.000 in volatiele week voor de cryptomarkt

Mike Sakuraba
Volatiliteit was deze week het sleutelwoord op de cryptomarkten, aangezien de Bitcoin koers daalde tot het laagste niveau in meer dan een maand. On...

Bitcoin koers zakt onder $ 67.000 nu CPI-winsten worden uitgewist

Bitcoin koers
Weken met hoge volatiliteit zijn niets nieuws voor cryptobeleggers. Deze week zagen we een overvloed aan marktbewegende gebeurtenissen, waaronder h...

Bitcoin miners verkopen massaal BTC terwijl de prijs crasht

Thomas van Welsenes
Bitcoin (BTC) miners hebben voor honderden miljoenen dollars aan munten verkocht, wat leidde tot een significante prijs crash van 10 op 11 jun...

Toekomst Bitcoin koers positief, ondanks volatiliteit en consolidatie

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft de afgelopen periode meerdere keren schommelingen doorgemaakt, mede door invloeden van economische indicatoren zoals de Amer...

Bitcoin koers stijgt sterk nu CPI-cijfers meevallen

Mike Sakuraba
Na een paar bearish sessies aan het begin van de week, steeg de Bitcoin koers woensdag na de release van het CPI-rapport van mei. De Consumer Princ...