Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt

De Bitcoin koers daalt vrijdag met 2,0% en sluit weer onder de $70K

Cryptobeleggers kregen een onverwacht koude douche vrijdag, toen de Bitcoin koers een flinke tik om de oren kreeg. De afgelopen dagen was de prijs van BTC omhoog gekropen, samen met het sentiment onder beleggers en de verwachting was dan ook dat een nieuwe all time high om de hoek lag. Het verliep echter allemaal iets anders.

Samenloop van negatief nieuws laat activa-markten dalen

De wereldwijde activamarkten daalden vrijdag nadat een samenloop van negatieve koppen computerhandelsalgoritmen in de verkoopmodus zette. 's Nachts was er een verrassende aankondiging van de People's Bank of China (PBoC) dat het in mei helemaal geen goud had gekocht. Dit verbrak een reeks van achttien opeenvolgende maanden van goudaankopen voor de Chinese Centrale Bank. Chinese importgegevens waren ook zwakker voor mei, wat druk uitoefende op grondstoffen zoals koper.

In de VS was het rapport over de niet-agrarische loonlijst van mei heter dan verwacht. De economie voegde in mei 272.000 nieuwe banen toe, hoewel de werkloosheid nog steeds licht steeg tot 4,0%. Onder de oppervlakte daalde het aantal fulltimebanen met 625.000 gedurende de maand, terwijl het aantal parttimebanen met 286.000 steeg. Het resultaat was niet wat beleggers wilden zien, aangezien de Federal Reserve probeert de inflatie te beteugelen tot zijn doelstelling van 2,0%.

Bitcoin koers daalt scherp tot onder $70.000

Bitcoin werd niet gespaard tijdens de uitverkoop, want 's werelds grootste cryptocurrency daalde met meer dan 2,0% tijdens de sessie. Veel van de winsten die de afgelopen week werden behaald, werden binnen een paar uur tenietgedaan toen de Bitcoin koers weer onder de $ 70.000 zakte. Veel van de druk op Bitcoin en andere activa werd veroorzaakt door een stijging van de US Dollar Index (DXY), die vrijdag bijna 100 basispunten steeg:

US Dollar Index (DXY)
US Dollar Index (DXY) 4-uur grafiek

De plotselinge daling van de Bitcoin koers veegde voor bijna $ 500 miljoen aan liquidaties weg, waardoor het de slechtste sessie sinds half april was. De val van Bitcoin komt doordat risicovolle activa vrijdag minder aantrekkelijk werden en terugliepen. De marktvolatiliteit steeg vanwege de aanhoudende Gamestop (NYSE: GME)-saga. Ondanks pogingen tot een short squeeze daalde de prijs vrijdag met bijna 40% toen het bedrijf de verhoogde aandelenkoers gebruikte om 75 miljoen extra aandelen te verkopen in een nieuwe shelf-offering.

 

 

Bitcoin wist deze week echter nog steeds een winst van 2,6% te boeken, terwijl Ethereum met 2,4% daalde, omdat het bleef afkoelen na de goedkeuring van spot ETH ETF's. De Fear & Greed Index steeg terug naar 65 met een Greed-sentiment, hoewel dat weer zou kunnen dalen naarmate de Bitcoin koers langer onder de $ 70.000 blijft.

Bitcoin koers
Bitcoin koers 4-uur grafiek

Solana koers daalt ondanks succes van $MOTHER memecoin

De Solana koers daalde op een gegeven moment met meer dan 7,0% op vrijdag, maar heeft een deel van die verliezen goedgemaakt. SOL boekte een bescheiden verlies van 2,0% voor de week, omdat het netwerk zowel positieve als negatieve gevolgen van beroemdheden blijft zien.

Vorige week was de belangrijkste beroemdheid in de schijnwerpers Iggy Azalea, toen ze haar Mother Iggy ($MOTHER)-munt liet vallen. Hoewel de munt na de lancering met bijna 80% daalde, is deze sterk teruggekomen en bereikte eerder deze week een marktkapitalisatie van $ 200 miljoen. De munt werd vrijdag samen met de cryptomarkt verkocht en moet steun vinden rond het vorige uitbraakgebied of het risico lopen om verder te dalen.

Mother Iggy ($MOTHER) koers
Mother Iggy ($MOTHER) 4-uur grafiek

Deze week heeft Andrew Tate geprobeerd om "chaos te veroorzaken" op de meme-muntenmarkt en "Solana te laten crashen". Door Tate geïnspireerde munten zijn de afgelopen vierentwintig uur met honderden miljoenen dollars in handelsvolume gestegen. Tate heeft zelfs beweerd dat hij $ 30 miljoen van een token genaamd $TOPG heeft verbrand.

In een nog erger voorbeeld van celebrity meme-munten, lanceerde de gepensioneerde professionele worstelaar Hulk Hogan een Solana-munt genaamd $HULK. Het token dook binnen enkele uren terug richting aarde, daalde met 85% en veroorzaakte meer dan $ 17 miljoen aan verliezen.

Op Ethereum naderde de Base meme-munt $BRETT voor het eerst een marktkapitalisatie van $2 miljard na een stijging van meer dan 400% in de afgelopen maand. De munt trok zich terug nadat deze een ongelooflijke 21.000% bereikte ten opzichte van de laagste prijs aller tijden.

Na een sterke week vorige week daalde de op Ethereum-gebaseerde memecoin PEPE ($PEPE) met bijna 17,0%. De munt heeft nog steeds de plek als de 22e grootste crypto op basis van marktkapitalisatie.

BNB ($BNB), de native munt van het Binance-platform, steeg deze week met 15% en overtrof de andere mega-cap crypto's. De munt overschreed $700 en bereikte daarmee een ​​nieuwe hoogste prijs aller tijden.

Coinbase stijgt met 5,0% terwijl Bitcoin-miners worstelen

Aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) stegen met meer dan 5,0% gedurende de week in wederom een sterke prestatie. Het aandeel is duidelijk bezig met een uitbraak van de cup-and-handle-formatie die we al maanden op deze site bespreken. Beleggers willen volgende week een voortzetting van deze uitbraak zien en de week erna de OPEX-week van juni.

Coinbase (COIN) koers
Coinbase (COIN) koers weekgrafiek

Bitcoin-miners lieten deze week wat relatieve zwakte zien, waarbij Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) en CleanSpark (NASDAQ: CLSK) beide een wekelijks verlies van meer dan 4,0% rapporteerden. De uitschieter in de sector blijft Iris Energy (NASDAQ: IREN), dat deze week meer dan 28% won, waaronder 2,5% op vrijdag toen de hele crypto-industrie in het rood stond.

Aandelen van Robinhood (NASDAQ: HOOD) stegen nadat ze aankondigden dat ze de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptobeurs Bitstamp overnemen. De deal zal naar verwachting begin 2025 worden afgerond en zal een overeenkomst in contanten zijn ter waarde van $ 200 miljoen.

De iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT) bleef de week vlak met een verlies van 0,9%. Na iets minder dan vijf maanden heeft Blackrock nu meer dan 300.000 BTC in bezit, wat meer dan $20 miljard waard is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Waarom stijgt de Bitcoin koers vandaag?

Arjan Schreur
Net toen de bulls de handdoek bijna in de ring wilden gooien en bijna niemand er meer in geloofde, ging de Bitcoin koers weer omhoog. Waar we giste...

Bitcoin bereikt laagste punt in maand terwijl cryptocrisis aanhoudt

Mike Sakuraba
De brede uitverkoop van crypto zette zich voort toen de Bitcoin koers een nieuw laagste punt in een maand bereikte tijdens de handelssessie van din...

Bitcoin Koers daalt naar maandelijks dieptepunt van $64.000: Wat nu?

Arjan Schreur
Bitcoin heeft op 18 juni een nieuw maandelijks dieptepunt bereikt, waarbij de koers terugzakte naar $64.000 na een mislukte poging om boven $67.000...

Bitcoin koers daalt onder $66.000, Michael Saylor reageert

Thomas van Welsenes
De bekende Bitcoin (BTC) enthousiast Michael Saylor, en tevens oprichter van MicroStrategy, trekt zich weinig aan van de koersontwikkelingen van de...
BTC op telefoonscherm met op achtergrond de dalende Bitcoin koers

Bitcoin zakt onder $ 66.000 in volatiele week voor de cryptomarkt

Mike Sakuraba
Volatiliteit was deze week het sleutelwoord op de cryptomarkten, aangezien de Bitcoin koers daalde tot het laagste niveau in meer dan een maand. On...

Bitcoin koers zakt onder $ 67.000 nu CPI-winsten worden uitgewist

Bitcoin koers
Weken met hoge volatiliteit zijn niets nieuws voor cryptobeleggers. Deze week zagen we een overvloed aan marktbewegende gebeurtenissen, waaronder h...

Bitcoin miners verkopen massaal BTC terwijl de prijs crasht

Thomas van Welsenes
Bitcoin (BTC) miners hebben voor honderden miljoenen dollars aan munten verkocht, wat leidde tot een significante prijs crash van 10 op 11 jun...

Toekomst Bitcoin koers positief, ondanks volatiliteit en consolidatie

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft de afgelopen periode meerdere keren schommelingen doorgemaakt, mede door invloeden van economische indicatoren zoals de Amer...

Bitcoin koers stijgt sterk nu CPI-cijfers meevallen

Mike Sakuraba
Na een paar bearish sessies aan het begin van de week, steeg de Bitcoin koers woensdag na de release van het CPI-rapport van mei. De Consumer Princ...