Zijn crypto-exchanges klaar voor de Bitcoin Bull Run? Handelaren melden problemen tijdens BTC-koersschommelingen

Bullrun 

De langverwachte bullmarkt is eindelijk hier. Eind 2020 herhaalde Bitcoin zijn memorabele run vanaf december 2017, en de koers van de populairste digitale valuta heeft een spectaculair nieuw record bereikt van $ 42.000. Maar terwijl de meeste Bitcoin-eigenaren dit vierden, meldden sommige handelaren problemen met het kopen en verkopen van BTC op grote beurzen.

Na $ 42.000 te hebben bereikt, is de Bitcoin koers snel met meer dan 20% gedaald tot een niveau onder $ 31.000. Zowel de enorme koersstijging als de volgende significante dip, hebben gezorgd voor een snelle toename van het verhandelde volume BTC op alle populaire cryptobeurzen. Zoals gewoonlijk kochten sommige mensen Bitcoin terwijl de prijs hoog was uit angst om iets te missen, en sommigen wilden op dat punt een deel van hun winst verzilveren.

Problemen op crypto-exchanges

Al snel begonnen handelaren problemen op te merken met de prestaties van grote crypto-exchanges. Coinbase, een van de grootste beurzen in het crypto-ecosysteem, leek het meest getroffen te worden, maar er werden ook problemen gemeld met andere populaire cryptocurrency-handelsplatforms zoals Binance en Kraken.

Een van de meest bekende crypto-analisten op Twitter, Larry Cermak, heeft op vrijdag 8 januari, toen de BTC koers snel steeg, aanzienlijke prestatieproblemen vastgesteld bij Coinbase, en opnieuw op zondag 10 januari, toen de koerscorrectie begon. Cermak heeft opgemerkt dat "Coinbase echt niet slechter had kunnen presteren tijdens deze situaties met hoge volatiliteit".

De problemen met Coinbase gingen door op maandag 11 januari, toen analist Willy Woo meldde dat transacties op het Coinbase-handelsplatform niet correct werden voltooid. Woo heeft ook opgemerkt dat de Bitcoin koers die werd weergegeven op Coinbase niet werd bijgewerkt zoals het hoort. De BTC koers die werd weergegeven op Coinbase was op een gegeven moment $ 350 lager dan elders, wat mogelijk van invloed kan zijn geweest op handelaren die geautomatiseerde algoritmen gebruiken om transacties uit te voeren.

Reactie van Coinbase 

Coinbase reageerde maandag op de problemen die de gebruikers van zowel het Coinbase-website-handelsplatform, als de mobiele app, ondervonden. Het bedrijf heeft verklaard dat “De registratie van een recent gestarte transactie kan worden vertraagd bij het verschijnen op uw Coinbase-account. Er kunnen ook enkele problemen zijn met het voltooien van sommige aankopen op het platform. Dien uw transactie niet opnieuw in; dit zal resulteren in dubbele activiteit. "

Zijn exchanges klaar voor nog grotere nog grotere bullrun volumes?

Kort na het plaatsen van de aankondiging op Twitter, is Coinbase erin geslaagd het probleem op te lossen en werden er geen verdere problemen gemeld door de gebruikers. Niemand lijkt geld te hebben verloren door deze technische problemen, en de hele situatie lijkt een vrij klein ongemak te zijn geweest. Maar misschien is het wel een goed moment om ons te vragen of de grote beurzen echt klaar zijn voor de enorme piek in volume, die zeker zal komen als de Bitcoin koers blijft stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram