Mark Cuban vergelijkt crypto-markt met dot com bubbel en Bitcoin met Amazon

 

Er zijn heel wat professionele beleggers die een goede toekomst zien voor de cryptomarkt. Eén van de meest bekende crypto-beleggers van dit moment is Mark Cuban, de eigenaar van de NBA (National Basketball Association) Dallas Mavericks. Hij heeft in een aantal Tweets gezegd dat hij denkt dat Bitcoin als een van de weinige cryptovaluta zal overleven. Hij maakt een vergelijking tussen de cryptomarkt en de situatie rondom de Dot-Com Bubbel.

Gelijkenis met de Dot Com Dubbel

De bekende investeerder Mark Cuban heeft Bitcoin vergeleken met bedrijven als Amazon, die goed uit de Dot Com Bubbel kwamen. Hoewel veel bedrijven destijds failliet zijn gegaan was Amazon een van de weinigen die een enorme groei meemaakten gedurende de jaren na de crisis. Cuban denkt dat dit ook wel eens zou kunnen gelden voor de Bitcoin, wanneer op een gegeven moment heel de crypto-markt inklapt. Mark Cuban zei het volgende op zijn Twitter pagina:

Watching the cryptos trade, it’s exactly like the internet stock bubble. Exactly. I think BTCETH, a few others will be analogous to those that were built during the dot-com era, survived the bubble bursting and thrived, like AMZN, Ebay, and Priceline. Many won’t.

Deze Tweet heeft heel wat verschillende reacties gekregen. Een van de commentaren was van Tyler Winklevoss, oprichter van de Gemini crypto-exchange. Hij stelde dat je cryptocurrencies niet kunt vergelijken met aandelen. Hij zei het volgende:

“Wrong. Cryptos like BTC and ETH are networks, they are definitely not stocks or shares of a company. They are like owning a piece of the early Internet. Comparing them to stocks is an apples to oranges comparison,”

Een tweede soort goud?

Ook werd er veel kritiek gegeven op het standpunt van Mark Cuban dat hij Bitcoin zou zien als een soort alternatieve goudsoort. Hoewel de voorstanders van crypto, Bitcoin inderdaad zien als een beter alternatief voor goud is dit niet voor iedereen zo. De bekende goudbelegger Peter Schiff staat dan ook niet achter de woorden van Mark Cuban: “Bitcoin is iets wat je niet kunt opslaan en wat je niet echt hebt. Goud is daarentegen een waarde-opslag, je bewaart goud voor toekomstig gebruik als metaal. Juweliers zullen goud nodig hebben, computerchipfabrikanten zullen goud nodig hebben, tandartsen zullen het nodig hebben etc. Maar niemand heeft nu echt bitcoin nodig, dus niemand zal het in de toekomst nodig hebben."

Andere beleggers wezen Schiff erop dat je Bitcoin wel kunt zien als een alternatief voor goud, maar dat je het alleen digitaal in bezit kunt hebben. Ongeacht de kant die je kiest is er één conclusie die we wel kunnen stellen: vandaag de dag zijn er steeds meer bekende beleggers bezig met cryptovaluta. Dit zou zomaar eens goed nieuws kunnen zijn voor de crypto-koersen de komende maanden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram