Bitcoin koers schiet 13% omhoog naar $ 40k terwijl de US Treasury een stap terug doet op het gebied van crypto-regulering

stijging BTC koers 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

In minder dan 96 uur heeft Bitcoin de meeste van zijn zware verliezen van eerder deze week hersteld. De cryptocurrency handelt nu bijna op $ 40k op het moment van schrijven en kijkt weer naar het noorden. Dit is een opmerkelijke ommekeer in de crypto-markt en laat zien dat handelaren / houders verliezen kunnen vermijden als ze de Fear and Uncertainty (FUD) op de markt kunnen afschudden.

Ander nieuws: de US Treasury is teruggekomen op de recente regels voor crypto-regulering die het eenzijdig overwoog op te leggen rond oudejaarsavond. Dit veroorzaakte een scherpe reactie van de crypto-gemeenschap en resulteerde erin dat de Amerikaanse schatkist een stap terug deed en niet direct begon met het te implementeren.

Het sterke herstel van Bitcoin

Bitcoin steeg eerder op de dag van ongeveer $ 36,5k naar $ 40,1k, voordat het iets terugliep naar $ 39,6k op het moment van schrijven. Deze laatste opwaartse beweging voltooit het herstel op korte termijn van de cryptocurrency en heeft de stieren het stuur weer stevig in handen gegeven, ook al is de transitie van korte termijn bear naar bull nog niet helemaal voltooid. De waardestijging van 13% was een beetje verrassend voor veel analisten, van wie velen een lange strijd voorspelden onder de $ 38k voordat de koers naar boven zou kunnen breken. Het grote aantal verkooporders die klaar lagen op $ 37.000 maakte hen ook pessimistisch over het volledige herstel, maar ze bleken grotendeels ongelijk te hebben. Bitcoin ramde door deze weerstanden heen en herwon alle waarde die het eerder had verloren.

De stijging was echter niet hetzelfde als de daling, want het duurde meer dan twee dagen om deze volledig te bereiken in een aantal fasen. De neerwaartse beweging was daarentegen zeer abrupt en de koers ging van $ 39k naar zo laag als $ 30,5k in een kwestie van een paar uur. Een groot deel van de koersdaling werd toegeschreven aan stoporders die de crypto van handelaren liquideren wanneer een bepaald niveau wordt overschreden. Daardoor verloopt de daling zeer snel en abrubt. De herstelbeweging was daarentegen veel soepeler en sequentieel van aard. Als eerste steeg de cryptocurrency naar $ 35k, bleef rond die koers wat hangen en vervolgde z’n weg daarna richting $ 40k.

bitcoin koers grafiek

De toekomst

Bitcoin's aanhoudende rally zo kort na het eerdere bloedbad, zette een aantal critici, die al riepen dat de cryptocurrency gewoon zou verdwijnen omdat het een slechte dag had, in hun hemd. Veel van de sociale media gonsde van de FUD van fiat-liefhebbende nieuwskanalen zoals Bloomberg, CNBC en anderen. Maar niet alleen weigerde de Bitcoin koers simpelweg om onder de $ 30k te komen, het herpakte zich en won de verloren waarde in minder dan vier dagen terug.

Dit aanzienlijke succes in zo'n korte tijd betekent dat de vooruitzichten voor de korte en lange termijn van Bitcoin momenteel optimistisch zijn. De weerstand van $ 40k - $ 42k moet echter worden overwonnen. Pas dan hebben de stieren de controle weer echt volledig overgenomen. Op dit moment is het sentiment er, maar het overwinnen van het eerder genoemde weerstandniveau zal het beslissende zetje blijken te zijn.

Ander nieuws….

Amerikaanse schatkist vertraagt invoer nieuwe ​​regels voor cryptocontrole

De anti-witwaseenheid Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van de US Treasury heeft zich teruggetrokken van het implementeren van voorgestelde regels voor cryptocontrole die door velen als draconisch, eenzijdig en slecht doordacht werden beschouwd. De regels die rond oudejaarsavond werden aangekondigd, voorzagen in regelgeving voor zelf-gehoste cryptocurrency-wallets. Veel van deze portemonnees zijn van P2P-aard en daarom heeft de Amerikaanse overheid geen controle over hun werking en eigendom. Om hun censuur en toezicht te vergroten, wilde de schatkist de portefeuillehouders dwingen hun transacties aan te geven.

Deze regel werd afgekeurd in de cryptocurrency-gemeenschap vanwege schending van procedureregels, een absoluut gebrek aan publieke feedback en het gehaaste karakter. De regels zelf zouden worden geïmplementeerd tijdens de overgangsperiode waarin de inkomende Biden-administratie zijn transitie voltooit. De Treasury trok zich daarom terug en is nu op zoek naar verdere instructies van de inkomende Biden-regering voor verdere actie in dit verband. Het implementeren van deze regels is echter niet eenvoudig voor hen.

Heeft Bitcoin zijn plaats als topcryptocurrency verloren?

In een bizarre gebeurtenis steeg Wrapped Bitcoin (WBTC), een veel kleiner cryptocurrency-project, honderden keren in waarde en werd daarmee de leidende cryptocurrency in de wereld, waarbij het zelfs Bitcoin (BTC) inhaalde. Dit bleek echter slechts een storing op Coinmarketcap en het was in een mum van tijd verholpen. De bron van de glitch was het veel te hoog ingevoerde totale aanbod van WBTC. Dat werd gecorrigeerd en daarna kwam WBTC terug naar zijn echte positie op de hitlijsten. Dus als er plotseling vreemde statistieken tevoorschijn komen, geloof het dan niet allemaal gelijk. Er is altijd kans op een storing en men moet weloverwogen beslissingen nemen door meerdere bronnen te raadplegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram