Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin vernietigt de winst van gisteren en is terug op $ 35k, ondertussen noemt de Fed digitale valuta 'slecht geld'

Trump op dollarbiljet 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin heeft eerder vandaag zijn schijnbaar overtuigende winsten ten opzichte van de USD en andere fiat-valuta's weggevaagd. De koers van BTC begon vandaag rond de $ 39k voordat hij een flinke duik maakte naar $ 35k, wat de startkoers van gisteren was. Deze laatste beweging brengt de koers terug naar het midden, tussen korte termijn stieren en beren en het is duidelijk dat geen van hen zonder slag of stoot opgeeft.

Ander nieuws: Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, noemde cryptocurrencies "bad private money", terwijl hij de noodzaak uiteenzette om in de nabije toekomst een gecentraliseerde digitale valuta te lanceren. Ook dat zullen we, verderop in dit artikel, in detail bespreken.

Bitcoin zakt terug naar $ 35k

Het recente herstel van Bitcoin heeft op korte termijn een aanzienlijke wegversperring bereikt van $ 40.000, zo lijkt het. De grootste cryptocurrency ter wereld had een trage dag en verloor uiteindelijk ongeveer 11% aan waarde tijdens de intraday-handel. Gisteren ging de cryptocurrency op het moment van schrijven van ongeveer $ 35k naar $ 39,5k en nu is het daar weer van teruggekomen. Het daalde zelfs weer even onder de $ 35k voordat het een licht herstel liet zien. Deze daling draagt ​​bij aan de onzekerheid over de onmiddellijke toekomst van Bitcoin, zelfs wanneer de vooruitzichten op lange termijn optimistisch blijven.

De gang van $ 35- $ 39k lijkt een zeer comfortabel gebied te zijn voor Bitcoin en het lijkt erop dat het hier enige tijd zal blijven, zelfs als sommige kortetermijnbewegingen net boven dat cijfer uitkomen.

Volgens analist Michaël Van de Poppe is het over het algemeen een goed teken voor het digitale activum, aangezien het nu consolideert onder een belangrijke weerstand ($ 40.000) voordat het verder gaat met zijn bull run. Hetzelfde gedrag was te zien vóór de historische weerstand van $ 20k werd doorbroken. Gedurende meer dan een maand consolideerde de Bitcoin koers onder deze weerstand voordat het er voor de allereerste keer recht voorbij schoot naar $ 24k. Nu wil Bitcoin consolideren onder de $ 40k voordat hij weer naar boven kijkt.

Hij twitterde:

"#Bitcoin is approaching a bounce area here as we rejected the crucial resistance around $40,000. Benefits the fact of further consolidation before continuation of the upwards momentum. Completely healthy."

bitcoin koers grafiek

De toekomst

Bitcoin aarzelt op dit moment welke kant op te gaan en zal waarschijnlijk een tijdje zijwaarts handelen. Dit kan altcoins aanmoedigen om hun eigen bullruns te plaatsen, terwijl Bitcoin consolideert zoals we dat eerder hebben gezien. Ethereum, Litecoin, Cardano, Bitcoin Cash en anderen kunnen er zeker van profiteren. De munten van de DeFi-sector, zoals Chainlink, Yearn.finance en anderen, boeken al een aantal serieuze winsten en proberen misschien ook deze trend te volgen.

De vlucht van Ethereum weg van crypto-exchanges is een interessante kwestie die laat zien dat beleggers er momenteel erg in geïnteresserd zijn. Volgens Glassnode, een cryptomediabedrijf, is ongeveer 21% van Ethereum gemigreerd van crypto-exchanges. Over het algemeen betekent deze trend dat men een stijging van de koers kan verwachten, maar sommige analyses zijn onnauwkeurig gebleken. Men kan dus naar andere cryptocurrencies kijken terwijl Bitcoin down is, maar blijf voorzichtig want deze munten kunnen erg vluchtig zijn.

In ander nieuws….

Fed-voorzitter noemt cryptocurrencies "slecht privégeld"

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, heeft een nieuwe campagne gelanceerd voor een Central Bank Digital Currency (CBDC). De Federal Reserve is de algemene centrale bank van de VS en wil, net als de Europese Centrale Bank, een CBDC lanceren. Een CBDC is net als de USD Tether, USD Coin en andere stablecoins een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde munt, maar wordt gelanceerd door het centrale banksysteem zoals de Federal Reserve in de VS.

Tijdens zijn laatste interview met Yahoo Finance legde hij niet alleen zijn plannen voor een CBDC uiteen, maar noemde hij cryptocurrencies ook 'slecht privégeld'. Hij gelooft dat technologie mensen in staat stelde hun eigen valuta te lanceren, maar hij voerde aan dat de geschiedenis heeft aangetoond dat dit altijd slecht afloopt.

Hij zei:

"Aangezien we de reservevaluta van de wereld zijn, denken we eigenlijk dat we dit goed moeten aanpakken en voelen we niet de drang of behoefte om de eerste te zijn ...."

Dus, allereerst over het slechte privégeld. Geld was altijd privé, omdat het tot 1971 aan goud en andere waardevolle metalen was gekoppeld, voordat de goudstandaard werd afgeschaft. De waarde die eraan verbonden was, was de marktwaarde van het onderliggende metaal. Geen enkele bank had het monopolie op de valuta, de regulering ervan of de sanctiecapaciteit. Goud was goud en zilver was zilver. Het is volkomen onnatuurlijk dat men zoveel eenzijdige controle kan hebben over welke valuta dan ook en helaas heeft de rest van de wereld de ongebreidelde geldcreatie van de Amerikaanse Federal Reserve gevolgd. We kunnen dus momenteel zeker stellen dat er slecht geld in de wereld in omloop is, maar helaas zijn dat wel de fiat-valuta’s en niet crypto. Geld kan niet oneindig uit de lucht worden getoverd. Dat is een economisch basisprincipe. Degene die dat doet, wordt uiteindelijk vernietigd. Dat is een les die de geschiedenis ons al vaker heeft geleerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram