Argentijnse miljardair: Bitcoin (BTC) beter dan goud, maar nog niet klaar om Fiat te vervangen

 

Marcos Galperin, de CEO van Mercado Libre, een e-commerce outlet, en een Argentijnse miljardair, heeft Bitcoin geprezen als beter dan goud in termen van waardeopslag.

Galperin is echter van mening dat cryptocurrencies nog niet genoeg kracht hebben verzameld om door de overheid uitgegeven valuta's omver te werpen. Een gebied dat Bitcoin in de weg staat om fiat te onttronen, merkte de CEO op, is de grote hoeveelheid elektriciteit en rekenkracht die wordt gebruikt om transacties op de BTC-blockchain te verwerken.

Het vermogen van de CEO van Mercado Libre wordt geschat op iets minder dan acht miljard dollar.

De opmerking over Bitcoin was een antwoord op een Twitter-gebruiker die zich afvroeg of Galperin een deel van zijn vermogen in Bitcoin had ondergebracht. De gebruiker van sociale media wilde ook de mening van de miljardair weten over de positie van Argentinië ten aanzien van BTC en andere cryptocurrencies.

BTC is beter dan goud, energiekosten belemmeren zijn suprematie ten opzichte van Fiat

In zijn antwoord zei de miljardair dat de leidende cryptovaluta goud verslaat "als een opslag van waarde." Echter, "het zal geen fiat valuta's als wettig betaalmiddel vervangen." Hij voegde eraan toe dat de enorme energiekosten om "de overdrachten te verwerken" de kansen van BTC tegenover fiat verkleinen.

Interessant is dat de miljardair een oplossing ziet voor de hoge energiekosten in quantum computing. Bitcoin-diehards waren het echter snel met hun kritiek over sommige delen van de opvattingen van Galperin.

Een Twitter-gebruiker deelde bijvoorbeeld zijn sentiment over de opmerkingen van de miljardair en zei dat hoewel het waar is dat BTC beter is dan goud als opslag van waarde, zijn kijk op hoe transacties op het netwerk worden verwerkt mogelijk niet nauwkeurig is.

Bitcoin mining apparatuur 

De gebruiker genaamd Martin Morando leerde de Argentijnse miljardair dat de hoge energiekosten ‘deel van de combinatie’ zijn. Morando merkte verder op dat Bitcoin-miners overschakelen op hernieuwbare energiebronnen.

Morando was van mening dat de miljardair meer informatie nodig had over Bitcoin-mining en liet een link naar een website voor Galperin achter om er meer over te leren.

Een andere Twitter-gebruiker vroeg de CEO van Mercado Libre of zijn e-commerceplatform ooit heeft gemeten hoeveel elektrische energie in kilowatt per uur het gebruikt 'om geldoverboekingen te verwerken'.

Afgezien van het energieverbruik van Bitcoin, boorden anderen gaten in de overtuiging van Galperin dat quantum computing de oplossing is. Een Twitter-gebruiker met de naam Matias Walkoski vraagt ​​zich bijvoorbeeld af of quantum computing een positieve bijdrage zal leveren aan de snelheid van Bitcoin-acceptatie.

Walkoski voegt eraan toe dat kwantumcomputers grote schade kunnen aanrichten in de Bitcoin-wereld door de beveiligingssleutels van Bitcoin hackbaar te maken.

Meer geld, hogere inflatie, BTC neemt het over

De meningen van Galperin vallen samen met berichten dat Argentinië overweegt meer fiat te drukken om de economie te ondersteunen. Volgens bronnen wil het land voor meer dan 10 miljard dollar aan nieuw geld in zijn economie injecteren.

Vorig jaar bracht het $ 16,4 miljard in omloop. Helaas waarschuwen sommige experts dat een dergelijke stap de Argentijnse economie waarschijnlijk dieper in het gat van de inflatie zal doen zinken.

Tegen het einde van 2020 bedroeg de inflatie in het land 40 procent en was de munt 94 procent van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar verloren. Als er nieuw geld in omloop wordt gebracht, voorspellen economische goeroes dat de inflatie zal stijgen en de fiatvaluta van het land, de peso, verder zal depreciëren.

Om hun vermogen te beschermen tegen de dreigende inflatie, adviseren experts Argentijnen om Bitcoin te kopen.

Het zijn met name dergelijke acties van federale regeringen over de hele wereld die individuen en instellingen ertoe hebben aangezet hun relatie tot fiat-valuta te heroverwegen. Bijgevolg stroomt er meer geld naar Bitcoin, waardoor de koers hiervan steeds verder stijgt.

Inflatie-afdekking en lagere volatiliteit, een recept voor adoptie van BTC

In 2020 hebben centrale banken bijvoorbeeld een hogere versnelling op de gelddrukpersen gezet om de nadelige economische gevolgen van de Covid-19 pandemie te verzachten en de inflatie te stimuleren. Dit effect heeft ertoe geleid dat instellingen in Bitcoin zijn gaan investeren. Vorig jaar steeg het BTC bezit van Grayscale Bitcoin Trust bijvoorbeeld in slechts twee maanden met meer dan 75 procent tot meer dan $ 10 miljard.

Sommigen gebruiken Bitcoin als een inflatiehedge terwijl overheden stimuleringspakketten lanceren. Volgens Nikolas Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, "is er een herbeoordeling van Bitcoin over zijn waarde ... als een alternatieve valuta."

Behalve dat het een inflatiehedge is, zijn nieuwe Bitcoin-investeerders van mening dat de volatiliteit van de munt is afgenomen in vergelijking met de bullrun van 2017. Adrea Leccese van Bluesky Capital, een cryptocurrency-fonds, merkt bijvoorbeeld op dat de huidige BTC-bullrun "efficiënter wordt". Een lagere volatiliteit zou Bitcoin geschikter maken om te dienen als alledaags betaalmiddel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram