Skip to main content

Bitcoin nieuws

Technische analyse Bitcoin koers 19-01-2021 - Is BTC klaar om weer verder te stijgen?

Technische Analyse Bitcoin koers 

Na weer een interessante week zijn alle ogen gericht op de Bitcoin koers, zoals gewoonlijk, om te dicteren waar de cryptocurrency-markten naartoe zullen gaan. Cryptocurrency is momenteel een van de populairste markten in de investerings- en financiële sector, met iedereen, van ervaren handelaren tot nieuwe enthousiastelingen die een positie willen innemen in deze volatiele activa.

Een van de beste dingen die je kan doen als je meer wilt weten over de richting die de Bitcoin koers opgaat , is door naar het activum te kijken vanuit verschillende tijdframes. Dat is wat we vandaag gaan doen. We gaan Bitcoin onderzoeken op drie verschillende tijdframes om de korte-, middellange- en langetermijnrichting van de BTC koers te bepalen.

Om dit te doen, gaan we drie verschillende grafieken gebruiken, evenals een verscheidenheid aan indicatoren, zoals Volume, Bollinger Bands, MACD, RSI en verschillende technische en fundamentele analysefactoren.

Korte termijn

De eerste blik die we op Bitcoin gaan werpen, is op korte termijn. Mogelijk bent u geïnteresseerd in een kortetermijnanalyse van Bitcoin als u een daytrade wilt starten of als u de best mogelijke ingang wilt krijgen voor een langetermijn positie. Om een ​​idee te krijgen van wat we de komende uren en dagen van Bitcoin kunnen verwachten, gaan we kijken naar een 1-uur grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Dit korte-termijnoverzicht laat zien dat een vrij duidelijk vlagpatroon wordt gevormd. We maken lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. Dit is een typisch bullish patroon. Als je op deze basis gaat instappen, raden we je aan om een ​​long positie onderaan het vlagpatroon in te voeren. Houd er rekening mee dat vlagformaties zoals deze vaak ook kapot kunnen gaan en dan niet uitwerken zoals gehoopt/verwacht. Zorg ervoor dat je deze trade goed in de gaten houdt, mocht je ervoor kiezen om deze aan te gaan.

Middellange termijn

Voor het middellange termijn vooruitzicht van Bitcoin gaan we een 4-uurs grafiek analyseren. Deze analyse zou ons een idee moeten geven van wat we de komende dagen en weken van Bitcoin kunnen verwachten. Dit zou handig moeten zijn voor iedereen die swingtrades doet of op zoek is naar iets meer van een langetermijntransactie.

Technische Analyse Bitcoin koers 

Op de 4-uur grafiek zien we dezelfde vlagformatie in vorm komen. Dit is echter een veel optimistischer beeld, aangezien het duidelijk een bullish vlagpatroon vormt in plaats van een gewone neutrale vlagformatie. We zien niets in de RSI dat erop wijst dat BTC op dit tijdsbestek overbought is.

Langetermijn

Tot slot, voor degenen die een idee willen hebben van wat er de komende weken en maanden gaat gebeuren, kijken we naar een 1-daagse Bitcoin-koersgrafiek. Dit is handig voor degenen die een Bitcoin-trade op de lange termijn willen aangaan die een langdurige aanvulling op hun portfolio zal zijn.

Bitcoin koers lange termijn grafiek 

Op de daily chart zien we dat BTC erg ver verwijderd is van de 200 MA, wat typisch een goede indicator is dat we niveaus naderen die erg overbought zijn. Je moet echter ook rekening houden met de fundamentele analyse van BTC, die momenteel erg bullish is. Iedereen wil Bitcoin bezitten, dus indicatoren zijn iets minder betrouwbaar. Toch zien we dit vanuit een langetermijnperspectief niet als een goed instappunt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram