Skip to main content

Bitcoin nieuws

Goldman Sachs ziet Bitcoin markt "volwassen worden" en heeft plannen om deel te nemen

 

Goldman Sachs, een financiële instelling met een wereldwijde aanwezigheid, erkent het volwassen worden van Bitcoin, gekenmerkt door de toetreding van institutionele beleggers. Een directeur bij de bank voegde eraan toe dat institutionele investeringen "een soort van stabiliteit" hebben gecreëerd.

Tijdens een gesprek met CNBC vorige week merkte Jeff Currie, de teamleider van de afdeling grondstoffenonderzoek bij het financiële bedrijf, op dat het ecosysteem van BTC volwassen wordt. Hij voegde eraan toe dat de munt nog steeds een hoge volatiliteitsgraad heeft, waardoor het "moeilijk" wordt om de koers van de munt nauwkeurig te voorspellen.

Hij merkte echter op dat het normaal is dat dergelijke volatiliteit en bijbehorende risico's worden waargenomen in een jonge markt als cryptocurrency.

BTC verliest $ 50 miljard; Koers daalt tot $ 35K

Vorige week donderdag heeft de Bitcoin koers hard gewerkt om de grens van $ 40.000 terug te veroveren na een verlies van meer dan $ 50 miljard aan marktkapitalisatie. Volgens Coinmarketcap sloot de handel op zondag 10 januari op $ 35.566.

marktkapitalisatie Bitcoin 

Helaas slaagde Bitcoin er niet in om de kracht van donderdag vast te houden en is het sindsdien teruggevallen tot onder de $ 40K. Op het moment van schrijven veranderde een enkele BTC van eigenaar voor iets meer dan $ 35,8K, en de marktkapitalisatie bedroeg 669,9 miljard US dollar.

Hoewel Currie institutionele betrokkenheid bij het Bitcoin-ecosysteem erkent, is hij van mening dat meer investeerders zich moeten aansluiten om de Bitcoin-markt te stabiliseren. Hij merkte op dat institutionele investeringen slechts één procent uitmaken van de volledige marktkapitalisatie van BTC.

Interessant is dat dit cijfer hoger zou kunnen zijn. Volgens een platform, Bitcointreasuries, dat het BTC bezit van bekende bedrijven bijhoudt, zijn ongeveer 1,17 miljoen Bitcoins in handen van investeringsfondsen en openbare bedrijven. Dit vertegenwoordigt ongeveer 5,58 procent van de totale marktkapitalisatie van de koningsmunt.

Conventionele bedrijven kijken verlekkerd naar cryptocurrencies

Afgezien van het vasthouden, hebben enquêtes aangetoond dat traditionele bedrijven steeds meer Bitcoin willen kopen. Uit een Fidelity-rapport blijkt bijvoorbeeld dat 80 procent van de 800 ondervraagde bedrijven wordt aangetrokken door virtuele valuta. Met name sommigen, zoals Ruffer en Microstrategy, zijn echte Bitcoin-hodlers, en de lijst groeit geleidelijk.

Het is eerders mogelijk om Goldman Sachs op de lijst van toonaangevende bedrijven te plaatsen die Bitcoin-bewaarsdiensten aanbieden. Volgens partijen die op de hoogte zijn van de zaak, heeft de multinationale bank het proces al op gang gebracht.

Het gerenommeerde crypto-nieuwsplatform Coindesk gaf aan dat de bank al een RFI (verzoek om informatie) heeft uitgegeven. Specifiek richt de RFI zich op de bewaring van virtuele valuta.

Hoewel de interne bron geen definitieve datum heeft gegeven wanneer de bank het plan openbaar zal maken, beheren instituties als Goldman Sachs al activa voor bedrijven die in Bitcoin investeren. Als zodanig is het plan van de zakenbanken om een ​​cryptocustody-service te introduceren een natuurlijke toevoeging die bedoeld is om hun klanten te ondersteunen.

Het voornemen van de bank om diensten voor bewaring van digitale valuta aan te bieden, valt samen met een brief van het US Office of the Comptroller of the Currency (OCC). In zijn recente brief van 4 januari 2021 stond de OCC banken toe om cryptocustody-diensten aan te bieden.

In de brief werd opgemerkt dat banken zich hebben aangepast aan de snel veranderende FinTech-wereld door hun bedrijfsmodellen aan te passen aan de huidige "economische omstandigheden en klantbehoeften". Verder merkte de OCC op dat het aan de financiële instellingen is om bewaarnemingsdiensten aan te bieden, hetzij in de vorm van kluisjes of "virtuele kluizen".

Goldman Sachs volgt JPMorgan maar dupliceert Coinbase Brokerage niet

Een anonieme bron vertelde Coindesk dat Goldman Sachs in de voetsporen is getreden van JPMorgan, een andere zwaargewicht uit de bankensector die vorig jaar oktober een soortgelijk verzoek deed.

De bron voegde eraan toe dat de bank cryptocustody "in grote lijnen onderzoekt" alvorens de volgende stap te zetten. Ze vertelden het crypto-nieuwscentrum ook dat de financiële instelling niet van plan is om te concurreren met in de VS gevestigde virtuele valuta-brokers zoals Gemini, Coinbase, enz. De bank wil duplicatie van diensten die al door deze platforms worden aangeboden voorkomen.

Deze stap van Goldman Sachs markeert hernieuwde inspanningen van conventionele financiële instellingen die proberen gebruik te maken van de toenemende acceptatie van cryptocurrency.

Afgezien van toenemende institutionele betrokkenheid is de Bitcoin koers die een recordhoogte van meer dan $ 40.000 bereikt en de marktkapitalisatie van cryptocurrency van meer dan een biljoen US dollar, brandstof voor de steeds groter wordende crypto-acceptatie.

De betrokkenheid van grote banken wekt vertrouwen, ook bij overheden. Fox Business News meldde bijvoorbeeld dat de burgemeester van Miami, Francis Suarez, overweegt om wat overheidsgeld in BTC en andere virtuele valuta te stoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram