Skip to main content

Bitcoin nieuws

Hedge Fund voorspelt BTC koers van $ 115k terwijl Ethereum het eigen koers-record breekt en boven $ 1400 uitkomt

Ethereum 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Een prominent hedgefonds, Pantera Capital, voorspelt voor 1 augustus van dit jaar een koers van maar liefst $ 115.000 voor Bitcoin. Dit is zeker een hoge verwachting voor de cryptocurrency die momenteel al een tijdje onder de $ 38k wegkwijnt en de interesse die hem een ​​paar weken geleden naar nieuwe hoogten heeft gestuwd, nog moet aanwakkeren. Momenteel heeft de Bitcoin koers een beetje van zijn bullish momentum verloren. Hoewel lange termijn signalen nog steeds wijzen op een lange en recordbrekende rally die de koers tegen het einde van dit jaar tot bijna $ 100k zou kunnen laten stijgen.

Maar hoewel de rally van Bitcoin tot stilstand is gekomen, maken andere cryptocurrencies een aanzienlijke groei door. We schreven gisteren over hoe kleinere "altcoins" zoals Polkadot, Chainlink en anderen het goed deden. We kunnen nu zien dat oudere, gevestigde netwerken het ook geweldig doen. Ethereum en Litecoin hebben beide sterke cijfers neergezet in de afgelopen 24 uur, aangezien de eerste de vorige hoogste prijs ooit overschreed en op de grote crypto-exchanges tot $ 1430 steeg. Geen enkele andere belangrijke munt behalve Bitcoin en nu dus ook Ethereum, heeft zijn vorige record van de bull run van 2017-18 ooit verbeterd.

De consolidatie van de Bitcoin koers gaat door

Bitcoin zelf wordt nog steeds verhandeld in het smalle bereik onder $ 35- $ 38k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich al een tijdje in dit smalle bereik. Het is al heel lang niet meer zo stabiel geweest. Zoals eerder opgemerkt, worden lange periodes van consolidatie vaak gevolgd door een gewelddadige uitbraak van bulls of bears in hun respectievelijke marktrichtingen.

Momenteel zijn er echter geen aanwijzingen dat de markt in beide richtingen zal bewegen vanwege de consolidatie die gaande is. Volgens analisten zal alleen een overtuigende beweging boven $ 41k of onder $ 30k het momentum verschuiven naar respectievelijk bulls of bears. Anders dan dat, wordt elke andere toename of afname alleen als een beweging op korte termijn beschouwd. Het momentum ligt op papier nog steeds bij de bulls, maar hoe langer de consolidatie zal duren, hoe zwakker het geval zal worden.

Ethereum passeert voor het eerst in de geschiedenis $ 1400

Maar de blokkerende bull run van Bitcoin is de winst van Ethereum. De altcoin-markt heeft deze keer laat gereageerd en helemaal niet zoals 2017-18 toen het in de scene al explodeerde. Maar toch heeft de markt gereageerd en nu boeken Ethereum, Litecoin en verschillende andere tokens aanzienlijke koerswinsten.

Ethereum steeg van ongeveer $ 1280 eerder op de dag en steeg tot $ 1428 voordat het terugkwam op ongeveer $ 1335. Op het moment van schrijven staat de koers weer wat hoger op $ 1405. Dit was een stijging van meer dan 14% op één dag, maar daarom is deze stijging niet historisch belangrijk. Het is zo omdat de cryptocurrency zijn hoogste punt ooit van ongeveer $ 1400, gepost tijdens de vorige bull run in januari 2018, heeft overtroffen. Dit toont aan dat, ondanks een crash van meer dan 94% in de daaropvolgende bearmarkt van eind 2018-2020, waarin koers daalde tot onder de $ 100, Ethereum de kracht had om een ​​sterke comeback te maken. Ethereum's verovering van het vorige record niveau zal waarschijnlijk op korte termijn resulteren in een opeenvolgende koersstijging.

Maar Ethereum zit ook midden in een grote upgrade genaamd Ethereum 2.0. Dus elke koersvoorspelling is op dit moment een beetje onzeker, maar ja, het momentum is in haar voordeel en het gemakkelijke pad is op dit moment naar boven.

ETH grafiek 

In ander nieuws….

Hedge Fund voorspelt een Bitcoin koers van $ 115.000 in zeven maanden

Het prominente blockchain-hedgefonds Pantera Capital voorspelt voor augustus van dit jaar een BTC koers van $ 115.000. Dit betekent dat de cryptocurrency een koersstijging zal zien van ruim 310% ten opzichte van de huidige koers, als deze voorspelling over zeven maanden correct blijkt te zijn.

Pantera Capital gebruikte een voorspellingsanalysetool die zich baseert op de gebeurtenissen na de halveringen van vroeger en past deze toe op de toekomstige koersscenario's. De laatste Bitcoin-halvering vond plaats op 12 mei 2020 en de resulterende bull-run heeft de Bitcoin koers vanaf die tijd al met ruim 350% verhoogd.

Grayscale koopt 21x de dagelijkse Bitcoin productie op één dag

Grayscale, het grootste Bitcoin-trustfonds ter wereld, heeft onlangs binnen 24 uur meer dan 21x de dagelijkse productie van Bitcoin gekocht. De nieuwe productie van Bitcoin wordt uitgedeeld aan miners die de meeste computerbronnen hebben toegewezen en elke twaalf minuten wordt een nieuw blok met 6,25 BTC gemaakt en aan het meest succesvolle mijnbedrijf gegeven. Dus 6.25x5x24 = 750 BTC per dag worden in één dag door het systeem gegenereerd. Grayscale kocht in deze tijd een record van 16.244 BTC ($ 604 miljoen), wat ongeveer 21 keer het dagelijkse aanbod van Bitcoin is. Dit toont aan dat het fonds Bitcoins tegen een premie van de markten ophaalt en deze er van afhaalt. Grayscale is in veel opzichten de entiteit die grote institutionele beleggers naar de markten heeft gelokt en de agressieve koophouding heeft geresulteerd in veel grote beleggers die bij de cryptocurrency betrokken zijn, om nog maar te zwijgen van het steeds hoger stijgen ervan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram