Bijbelvers vereeuwigd in 666.666-ste Bitcoin Block

Bitcoin op bijbel  

Het getal 666 is een referentie voor de antichrist, een aartsvijand van de mensheid in de leer van het christendom. Nu heeft de antichristelijke verwijzing zijn weg gevonden naar het Bitcoin-rijk waar het daar tot in de eeuwigheid zal blijven; niet in bijbelse termen maar in echte digitale termen.

Elke tien minuten wordt er een nieuw blok aangemaakt in het Bitcoin-netwerk met 6,25 nieuwe Bitcoin. Onlangs is het 666.666-ste blok gemaakt en er is een interessant bericht op geschreven. Elke miner kan ieder bericht schrijven dat hij geschikt acht. Hier is de boodschap:

“Do not be overcome by evil, but overcome evil with good - Romans 12:21.”

Hier is het op de blockchain:

block 666.666 

Afbeeldingsbron: bitcoinhackers.org

 

De adressen zelf hadden ook een bijbelse referentie:

God Bible BTC adres 

Afbeeldingsbron: blockchain.com

We kunnen duidelijk zien dat de twee adressen de woorden "GoD" en "BibLE" in hun werkelijke adressen bevatten. Hoewel dit misschien cryptisch en duister lijkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig om met dit soort adressen te komen. De inschrijver lijkt gewoon een toegewijde christen die deze boodschap wilde overbrengen en bereid was er extra kosten voor te betalen.

Nu heeft de afzender van de transactie vijf keer de transactiekosten betaald om dit bericht over te brengen, omdat hij het belangrijk vondt om te verzenden. Afgezien van enige verborgen code, is dit specifieke bijbelvers eigenlijk heel universeel en dezelfde citaten zijn te vinden in veel andere religies over de hele wereld, waaronder het jodendom, het christendom, de islam en zelfs bij indianen. Nu zal dit vers tot in de eeuwigheid online blijven en geen enkele hoeveelheid hacking kan dat ongedaan maken. Dit is de kracht van blockchain-technologie, de kracht achter Bitcoin.

Deze functie van het netwerk is al regelmatig gebruikt om uitspraken te doen. Dus terwijl Bitcoin de gevestigde economische orde van de wereld verstoort, heeft het de potentie om ook tussendoor geweldige historische uitspraken te doen. Misschien was dit het doel van de inschrijver, maar het feitelijke motief blijft onduidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram