Grayscale verhoogt zijn Bitcoin-positie terwijl de CEO aangeeft dat hij ook institutionele interesse ziet voor andere cryptocurrencies

Bitcoins 

Grayscale Bitcoin Trust, een onderdeel van Grayscale Investments LLC, blijft verreweg de grootste institutionele belegger in Bitcoin. Het bedrijf bezit momenteel 616.558 BTC ter waarde van bijna $ 22 miljard, wat ongeveer 3% van het totale aanbod van Bitcoin uitmaakt, en meer dan 50% van de BTC in handen van institutionele beleggers.

Bitcoin positie snel uitgebreid

Grayscale heeft zijn Bitcoin-positie het afgelopen jaar uitgebreid en BTC in een snel tempo opgekocht, vooral in het vierde kwartaal van 2020. Het afgelopen jaar heeft Grayscale zijn Bitcoin-positie vertienvoudigd, met alleen al in het vierde kwartaal van 2020 $ 3,3 miljard aan investeringen. Volgens schattingen van Danny Scott, CEO van de in het VK gevestigde crypto-exchange CoinCorner, komt dit neer op dat er in de laatste 3 maanden van 2020 gemiddeld elke week voor $ 251 miljoen aan BTC werd gekocht.

Het bedrijf is doorgegaan met het verhogen van het aantal aankopen van BTC in 2021 en noteerde een recordaankoop op één dag op maandag 18 januari, toen 16.244 BTC ter waarde van $ 607 miljoen aan de schatkist van Grayscale werd toegevoegd. Dit betekent dat het in New York gevestigde bedrijf 18 keer meer Bitcoin heeft gekocht dan de hoeveelheid BTC die op die dag werd gedolven.

Toenemende interesse voor andere cryptocurrencies?

Vreemd genoeg, terwijl Grayscale Bitcoin blijft vergaren, koos de CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein, ervoor om commentaar te geven op een toenemende interesse in alternatieve cryptocurrencies. Sonnenshein beweert dat:

 “While bitcoin remains most of our investors’ first step into the space, we’ve seen an uptick in interest from allocators looking for broad exposure, avoiding the need to pick winners and avoid losers.”

De woorden van de CEO van Grayscale over een toenemende institutionele interesse in altcoins stuitten op scepsis in de cryptogemeenschap. Robert Gutmann, de CEO van New York Digital Investment Group (NYDIG), is van mening dat de institutionele interesse in andere digitale valuta dan Bitcoin niet bestaat, en zei dat 100% van alle vragen die NYDIG van institutionele investeerders ontving 'over Bitcoin gingen. en 0% daarvan ging over elk ander crypto-activum ”.

Is dit tempo van BTC aankopen vol te houden?

Ondertussen beginnen experts zich af te vragen of Grayscale in staat zal zijn om het tempo van de Bitcoin-investeringen vol te houden die het in het laatste kwartaal van 2020 had. Volgens analisten van JPMorgan zou Grayscale elke dag $ 100 miljoen aan BTC moeten kopen voor de Bitcoin koers om meer dan $ 40.000 te houden.

Het is geen geheim dat de institutionele investeringen in Bitcoin de belangrijkste kracht waren achter de enorme bull-run die ervoor zorgde dat BTC zijn nieuwe hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 42.000. Als instellingen zoals Grayscale het tempo van BTC-aankopen vanaf het vierde kwartaal van 2020 kunnen voortzetten, is het mogelijk dat de BTC koers blijft stijgen. Als de instroom van institutioneel geld in Bitcoin echter vertraagt, zal dit waarschijnlijk leiden tot een correctie van de Bitcoin-waardering.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram