Bitcoin zakt kort onder $ 30k in een Bear-Frenzy, maar belangrijke steun blijft bestaan

Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Jernej Furman

Bitcoin verloor gisteren meer dan 16% toen de beren de controle over de markt overnamen. De cryptocurrency begon de dag in het gebruikelijke bereik van $ 35- $ 37k en kwam er vervolgens iets onder tot ongeveer $ 34 voordat de beren het overnamen en de cryptocurrency verder naar beneden stuwden. Al met al was dit een van de grootste verliezen die de Bitcoin koers in meer dan een jaar heeft geleden, maar de belangrijkste kopers zijn weer in het spel en willen misschien iets toevoegen aan hun portfolio.

Ander nieuws: BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, stapt in Bitcoin en hun Chief Investment Officer (CIO) gelooft dat het beter zal presteren dan goud.

De in New York gevestigde Signature Bank heeft aangekondigd dat het nu meer dan $ 10 miljard aan deposito's heeft met betrekking tot cryptocurrency-gerelateerde startups.

Bitcoin's grootste daling in 10 maanden

Bitcoin daalde op 21 januari met meer dan 16% toen massale verkoopactiviteiten in Europa en Amerika de trend begonnen. De cryptocurrency begon de dag in de comfortabele $ 35k-zone voordat hij deze vóór 12.00 uur volledig aan de beren verloor. De BTC koers daalde op een gegeven moment naar $ 29.300 voordat hij zich herstelde tot boven $ 30k. Dit enorme verlies in de koers van Bitcoin is een van de hoogste die het digitale activum ooit heeft meegemaakt in termen van dollars, maar niet  wat betreft de daling in procenten van ongeveer 16%. Maar over het algemeen is de inzinking van $ 42k naar $ 30k nog steeds enorm, rond de 28,57% en heeft dit de algehele bullish beweging van Bitcoin beïnvloed.

Het goede nieuws voor de bulls is echter dat Bitcoin niet lang overtuigend onder de $ 30k kwam en het werd onmiddellijk verdedigd en nu is de cryptocurrency terug naar ongeveer $ 32k op het moment van schrijven. Dit toont aan dat de verdediging van de  belangrijke steun van $ 30k tot dusver succesvol is geweest. We hebben hier vaker geschreven dat alleen een overtuigende zet onder de $ 30k zal resulteren in een wat langduriger omschakeling naar de beren. Die steun is echter nog steeds aanwezig ondanks de verandering van het sentiment op korte termijn. Al met al heeft het scherpe herstel ertoe geleid dat een groot deel van de verliezen in de markt is teruggewonnen.

 

Altcoins blijven veerkrachtig

Interessant is dat andere cryptocurrencies niet hetzelfde lot hadden als Bitcoin. Ethereum (ETH, -9%), Litecoin (LTC, -8%), Polkadot (DOT, -17%), Chainlink (LINK, -4%), boekten allemaal wat verliezen, maar over het algemeen niet zo hoog als die van Bitcoin. Dit is zeer ongebruikelijk voor deze kleinere digitale activa en kan aantonen dat de altcoin-markt nog steeds in opkomst is en mogelijk doorgaat met zijn streven naar een hoger marktaandeel. Momenteel heeft alleen Bitcoin meer dan 62% van de totale crypto-marktkapitalisatie, maar het is veel gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt van 72% eerder deze maand als gevolg van deze koersdaling.

In ander nieuws….

BlackRock stapt misschien in Bitcoin-futures

BlackRock, het grootste vermogensbeheer ter wereld, heeft plannen onthuld om in cryptocurrency te investeren. Op dit moment zijn er twee aanmeldingen met betrekking tot het opzetten van twee Bitcoin Futures Funds. Bovendien kan de vermogensbeheerder proberen om ook in de reguliere crypto-investeringen te komen, door een deel van zijn bezit opzij te zetten voor de digitale economie.

Chief Investment Officer (CIO) van BlackRock prees Bitcoin vorige maand in december 2020 en verklaarde dat de cryptocurrency de Amerikaanse dollar in de loop van de tijd minder relevant zou kunnen maken en zou evolueren naar een wereldwijde markt. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een paneldiscussie op een symposium van de Council of Foreign Relations (CFR).

Signature Bank onthult $ 10 miljard aan Crypto Business Holdings

De in New York gevestigde Signature Bank onthulde dat de valutastortingen van de digitale valutasector bij de monetaire instelling nu meer dan $ 10 miljard bedragen. Het vertegenwoordigt nu meer dan 16% van de gehele markt voor cryptocurrency.

Grayscale kan LINK Fund onthullen

Grayscale, het grootste crypto-investeringsfonds ter wereld, heeft tot dusver geen investeringen gedaan in Chainlink (LINK). Tot nu toe heeft het geïnvesteerd in Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en verschillende andere cryptocurrencies. LINK en enkele andere opmerkelijke namen zijn echter niet opgenomen. Volgens de registraties van de staat Delaware werd half december echter een nieuw LINK-fonds door een bedrijf geregistreerd. Er is echter geen opheldering van Grayscale of een ander fonds, dus het zou voorbarig zijn om te zeggen dat er een nieuw fonds wordt gelanceerd, maar er zijn tekenen die die kant op wijzen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram