Skip to main content

Bitcoin nieuws

BlackRock heeft zijn oog op Bitcoin Futures en Ruffer voorspelt meer institutionele BTC-acceptatie

 

BlackRock, een bedrijf met meer dan $ 7,7 biljoen aan activa onder beheer, staat te popelen om in Bitcoin te stappen. In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, heeft het bedrijf de wens uitgesproken om te investeren in de toonaangevende cryptocurrency via BTC-futures.

In de indiening gaf de vermogensbeheerder aan dat het met twee producten in de Bitcoin-industrie wil komen, namelijk BlackRock Global Allocation Fund Inc en BlackRock Funds V. Het vermeldde echter niet hoeveel geld het hiervoor zou gebruiken, maar zei alleen: "bepaalde fondsen” kunnen naar Bitcoin-futures gaan.

De vermogensbeheerder van meerdere biljoenen kijkt echter naar in contanten afgewikkelde BTC-futures die de zegeningen genieten van de Commodities Futures Trading Commission (CFTC).

Wat betreft de implicaties van de regelgeving, schetste het document dat een wijziging in de regelgeving "de aard van de futures kan veranderen" of het gebruik van Bitcoin kan stoppen "op een manier die de prijs van Bitcoin-futures negatief beïnvloedt, wat een negatief effect kan hebben op een fonds."

De CEO had de betrokkenheid van het bedrijf voorgesteld

Het voornemen van BlackRock om in Bitcoin te investeren komt amper een maand nadat de CEO, Larry Fink, Bitcoin bullish prees. In zijn opmerkingen vroeg hij zich af of de king crypto zou kunnen evolueren naar een internationale markt. Hij merkte ook op dat cryptocurrencies 'de behoefte aan de Amerikaanse dollar' verkleinen.

Naast BlackRock is vermogensbeheerder Guggenheim ook van plan om de Bitcoin-markt te betreden. Met name sommige bedrijven zoals Microstrategy geven de voorkeur aan directe blootstelling, terwijl andere investeringsvehikels gebruiken, zoals Grayscale Bitcoin Trusts (GBTC).

De komst van institutionele Bitcoin-investeerders valt samen met een analyse door Ruffer, een Britse fondsbeheerder, die verwacht dat nog meer instellingen de crypto-markt zullen betreden. Ruffer heeft drie procent van zijn portefeuille van $ 29 miljard toegewezen aan Bitcoin.

Het verwacht echter meer institutionele deelname te zien, aangezien we nog maar aan het begin staan ​​van "institutionele acceptatie en financialisering van Bitcoin."

Bitcoin

De keuze van Ruffer heeft meer dan 100% rendement opgeleverd

Deze week gaf Ruffer een overzicht van zijn Bitcoin-investeringen per 31 december. In de review werd uiteengezet hoe het betrokken raakte via het Ruffer Multi Strategy Fund en proxy's waaronder Galaxy Digital en Microstrategy.

Het merkte met name op dat de waarde van beide investeringen met meer dan 100 procent is gestegen, waarbij BTC een prijsstijging van 90 procent noteerde.

Met ongeveer 29 miljard dollar aan beheerd vermogen zou een toewijzing van drie procent neerkomen op bijna $ 900 miljoen ($ 861 miljoen). Het bedrijf heeft echter rapporten afgewezen waarin wordt beweerd dat het voor meer dan $ 1,4 miljard aan Bitcoin bezit.

Volgens een woordvoerder vond de enige Bitcoin-aankoop plaats in november vorig jaar, die 2,5 procent van zijn portefeuille in beslag nam.

Ruffer legde de reden uit om in Bitcoin te investeren en zei dat de “nul-rentetarieven in de investeringswereld" investeerders dwingen om "naar nieuwe veilige havens" te zoeken met behulp van niet-gekoppelde activa.

Hoewel ze erkennen dat hun betrokkenheid bij Bitcoin al vroeg is, denkt de vermogensbeheerder dat we aan het begin staan ​​van een langdurige acceptatie van Bitcoin door instellingen. Hoewel Ruffer zich bewust is van de risico's die gepaard gaan met investeren in de king crypto, voorspelt het meer acceptatie en een hogere BTC-prijs.

Het is een 'kleine maar zinvolle' positie, BTC en goud kunnen 'naast elkaar bestaan'

Het bedrijf voegde eraan toe dat regelgeving, normalisatie en institutionalisering de risico's zouden verlagen. Met name negeert de Britse vermogensbeheerder de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de Bitcoin-markt niet. In een verklaring merkt het op dat de kans bestaat dat ze "ongelijk" hebben. In een dergelijk scenario zal de leidende cryptocurrency 'terugkeren naar de schaduw'. Als gevolg hiervan zullen investeerders "geld verliezen".

Op deze basis heeft Ruffer besloten om hun investering in Bitcoin "klein maar zinvol" te houden. Vorige week merkte Jonathan Ruffer, de voorzitter van het bedrijf, op dat Bitcoin een waardige 'uitdager van goud' is.

Voordat hij in Bitcoin investeerde, voegde Jonathan eraan toe, deed zijn bedrijf uitgebreid onderzoek naar alles wat er mis kon gaan met een Bitcoin-investering. Interessant genoeg bracht het onderzoek aan het licht dat de Bitcoin “een uniek beest is” als het gaat om ​​opslag van waarde. Het bevat ook het beste van de goud wereld en de technologische kant.

De voorzitter voegde eraan toe dat hoewel sommigen het als een "onverstandig bezit" beschouwen, het verstandig is, afhankelijk van hoe je de wereld ziet.

Anderen, zoals Goldman Sachs, denken echter dat goud en Bitcoin vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. In een notitie aan klanten vorige maand zei de multinationale investeringsbank dat Bitcoin de bullmarkt van goud niet bedreigt en dat de twee activa 'naast elkaar kunnen bestaan'.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram