Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zet langzaam herstel voort boven $ 32k en Bitcoin Double Spending Claim wordt ontkracht

 

Afbeeldingsbron: DIY Genius

Bitcoin maakt een langzaam maar gestaag herstel door van zijn dieptepunten van gisteren. De cryptocurrency daalde gisteren naar $ 29,3k en registreerde een koersdaling van maar liefst 16, maar sindsdien zit de koers op een gestage herstelcurve en noteert op moment van schrijven $ 33,4k. Hierdoor is de waarde slechts een paar procent gedaald op basis van de afgelopen 48 uur, dus het is zeker een verademing voor de stieren.

Ander nieuws: een van de redenen voor de daling van de Bitcoin koers was het ontkrachtte nieuws over dubbele uitgaven. Bij nader inzien is dat echter nooit gebeurd en was het meer een gebrek aan begrip van hoe het systeem werkt dan een echt probleem. We zullen dat verderop in dit artikel bespreken.

Bitcoin's grote duik en vervolgens aanzienlijk herstel

Omdat Bitcoin zo volatiel is en altijd is geweest, staan mensen vaak klaar om te verkopen als een koers in een snel tempo daalt. Dit is altijd zo geweest, maar tegelijkertijd is het voor velen een kans om tegen een redelijkere prijs te kopen.

Toen Bitcoin gisteren onder de $ 32k daalde, was er een plotselinge daling waar te nemen die waarschijnlijk te wijten was aan paniekverkopen, waarbij sommige stoporders waren. Daarom is het altijd een goed idee om voorzichtig te zijn met stoporders, omdat deze je in de val kunnen lokken aan de verkeerde kant van de markt.

Bitcoin is nu terug boven de $ 32,5k en wil hier in ieder geval een adempauze nemen voordat het volgende gevecht tussen de stieren en beren kan plaatsvinden. De belangrijkste steun van $ 30.000 werd niet op een significante manier geschonden, dus die staat nog steeds, althans voor de korte termijn. De bulls hebben echter wat momentum verloren en een beweging naar $ 42k is nodig om dat weer wat terug te krijgen

Bitcoin koers grafiek

Wat was de oorzaak van deze crash?

Volgens vooraanstaande analisten zijn er enkele verklaringen waarom deze verkoopgolf in de eerste plaats begon. Ze bevatten:

  1. Bitcoin-futures waren ten tijde van de crash over-leveraged. Dit gebeurt wanneer de financieringspercentages positief worden en dat betekent dat er een barrière is voor nieuwe investeerders die willen speculeren op de Bitcoin-derivatenmarkt. Voor sommige cryptocurrencies werden tot 0,3% percentages waargenomen en daarom werd een daling steeds waarschijnlijker en dat gebeurde uiteindelijk ook.
  2. Er was angst en onzekerheid (FUD) met betrekking tot regelgeving en de vrees of de cryptocurrency opnieuw $ 40k zal kunnen bereiken. Dit werd gedeeltelijk gepromoot door enkele conventionele mediakanalen die de claims van inkomende crypto-regulering in de VS overdreven. Voorlopig is er geen concreet nieuws over, dus Bitcoin kon weer een comeback maken. Er was ook een overdreven claim van dubbele uitgaven waardoor de markten ook in paniek raakten. We zullen dat later bespreken.

Wat is er met de Altcoins gebeurd?

De altcoin-markt reageerde heel anders op de neerwaartse spiraal van Bitcoin van ongeveer 16%. In plaats daarvan werd de koersdaling bij de meeste munten beperkt tot ongeveer 8-9%. Dit resulteerde globaal in een veel kleinere daling. Normaal gesproken, wanneer Bitcoin een bepaald percentage daalt, wordt aangenomen dat de altcoins, die volatieler zijn, veel, veel dieper vallen. Maar dat gebeurde deze keer niet. Sterker nog, toen Bitcoin weer een beetje terug begon te komen, begonnen sommige altcoins zelf aanzienlijke winsten te boeken. Het was gisteren een zeer ongebruikelijke marktsituatie en het is nog steeds aan de gang. Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), Uniswap (SWAP), enz. Waren opnieuw de sterren van de show en staan ​​nu weer in de buurt van recordhoogtes die onlangs werden bereikt. Het valt nog te bezien hoe ze zullen presteren als Bitcoin weer een grote stap omhoog zet.

In ander nieuws….

Was er een dubbele besteding in Bitcoin?

Een van de valkuilen van conventioneel digitaal geld wordt dubbele uitgave genoemd. Dit betekent dat hetzelfde bedrag mogelijk twee keer kan worden gebruikt als de gegevens niet efficiënt genoeg worden bijgewerkt. Dubbele uitgaven is een wereldwijde digitale pandemie en wordt regelmatig gemeld door banken, digitale betalingsbedrijven en online mobiele portemonnee-applicaties.

Een van de grootste positieve effecten van Bitcoin is echter dat het dubbele uitgaven voorkomt door belangrijke gedecentraliseerde technologieën te gebruiken. Sinds de oprichting is in het systeem geen dubbele uitgave aangetoond. Gisteren plaatste de cryptocurrency-derivatenbeurs BitMEX echter een twijfelachtige post over een mogelijk dubbel uitgegeven bedrag. Het was slechts $ 21 aan Bitcoin, maar het is nog steeds een groot probleem, aangezien Bitcoin-transacties onomkeerbaar zijn. Dit bleek echter een goede oude FUD (Fear Uncertainty & Doubt) te zijn die opnieuw werd gepropageerd door de conventionele media.

Wat er echt gebeurde, was dat twee concurrerende transacties naar voren kwamen terwijl het gebeurde en dat alleen degene met de juiste inloggegevens werd gevalideerd en geregistreerd op de blockchain. Er zijn geen nieuwe munten toegevoegd, punt uit. Dubbele uitgaven zijn dus nooit gebeurd en toch zorgde de daardoor ontstane FUD er mede voor dat de BTC koers sterk daalde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram