Bitcoin zit vast in een smal bereik tussen $ 31,5k en $ 33,5k terwijl Coinbase $ 90 miljard aan activa overschrijdt

Bitcoin Bull - Bear 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional

Het herstel van Bitcoin is een beetje blijven steken rond de koers van $ 32.000. De grootste cryptocurrency ter wereld herstelde zich scherp in de nasleep van de aanzienlijke koerscorrectie van 16% vorige week, maar sindsdien is de beweging omhoog weer tot stilstand gebracht. Het belangrijkste digitale item bereikte eerder $ 33,5k, maar kon niet genoeg momentum verzamelen om verder naar boven door te stoten. Het zal interessant zijn om te zien waar het heen zal gaan, nadat een lang uitgesponnen gevecht tussen stieren en beren lijkt af te koelen.

Ander nieuws: Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, heeft onthuld dat het $ 90 miljard aan activa heeft overschreden. Dit is een grote mijlpaal voor de exchange die het heeft bereikt dankzij de recente crypto-boom. Regelgevingskwesties vertroebelen echter nog steeds de onmiddellijke toekomst van de sector en als Coinbase aan al deze eisen wil voldoen, kan het lastig worden om aan dit record vast te houden, aangezien de strop rond de digitale activa-economie strakker wordt. Het inkomende omvangrijke stimuleringspakket van de nieuwe Amerikaanse regering onder Joe Biden zal de koersen waarschijnlijk verder opdrijven, aangezien investeerders naarstig op zoek zijn naar een effectieve bescherming tegen de dreigende inflatie.

Bitcoin koers zit vast tussen $ 31,5- $ 33,5k

De Bitcoin koers is tot dusver al weer een tijdje tussen $ 31,5k en $ 33,5k blijven hangen. De cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $ 600 miljard heeft moeite om uit zijn korte termijn bearish intermezzo te komen. De Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) die door sommige mediakanalen is gecreëerd, zaait nog steeds genoeg twijfel voor beleggers om hun investeringen in de sector wat aarzelend te houden.

De belangrijkste weerstand op lange termijn voor de beren blijft het veerkrachtige niveau van $ 30.000. Nogmaals, Bitcoin moet dit sleutelniveau verdedigen om in een ietwat bullish trend te blijven. Nu werd dit niveau een paar dagen geleden overschreden, maar de koers werd in een mum van tijd weer terug omhoog getrokken tot boven $ 30.000, dus een volledige bearish omschakeling werd tenietgedaan. De BTC koers dreigt echter nog steeds overweldigd te worden door het negatieve marktsentiment en zo lang het onder de $ 38k blijft, zal het gevaar blijven bestaan.

Voor een meer bullish korte termijn vooruitzicht zal Bitcoin het al lang bestaande $ 41k-niveau op een overtuigende manier moeten overwinnen. Alleen een grote beweging boven dit nivea zal de kou echt uit de lucht kunnen nemen en er voor kunnen zorgen dat de bull-trend zich weer vol overtuiging voortzet. Voor een positieve trend op de korte termijn, zal de cryptocurrency een sterkere trend boven $ 34k moeten laten zien en terug moeten komen naar de niveaus van vóór 22 januari.

Bitcoin koers grafiek

Hoe houden de Altcoins stand?

Andere kleinere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, laten ook matige koersprestaties zien, op een paar opmerkelijke uitzonderingen na. Ethereum, Litecoin, Polkadot, Bitcoin Cash, Cardano, enz. Hebben kleine terugvallen gezien en kijken wellicht naar Bitcoin voor meer bullish momentum. Sommige cryptovaluta zoals Chainlink (LINK) boeken echter aanzienlijke winsten, waarbij LINK gisteren alleen al met 14% is gestegen. Het DeFi-project heeft Litecoin nu in marktkapitalisatie overschreden en is gestegen tot meer dan $ 25. De toch al indrukwekkende groei van de munt in 2020 doet je echter afvragen of verdere grote opwaartse bewegingen nog wel mogelijk zijn en of er eerders een prijscorrectie kan gaan plaatsvinden. Aan de andere kant laat een terugblik op de 2017 bullrun ons zien dat crypto, en dan met name ook de kleinere altcoins, gedurende langere tijd kunnen spotten met aannames over houdbaarheid van een uptrend en overwaardering. Uniswap (SWAP) boekte ook aanzienlijke winsten met een koersstijging van ongeveer 7%.

In ander nieuws….

Coinbase overtreft $ 90 miljard aan activa in cryptocurrency

Sommige crypto-spelers hebben een enorm deel van de internationale markt in handen. Met een totaal van $ 90 miljard aan cryptocurrency-activa op hun platform, heeft de Amerikaanse beurs Coinbase meer dan 10% van het volledige Bitcoin-marktaandeel en zal het proberen het verder te vergroten. De regelgevende haviken, waaronder de SEC, kunnen het in de nabije toekomst echter moeilijk maken voor spelers zoals Coinbase. Het voldoen aan wettelijke vereisten kan ertoe leiden dat ze na verloop van tijd minder concurrerend worden. Coinbase wil aan deze nieuwe vereisten voldoen om, via een ​​IPO (Initial Public Offering) naar de beurs te kunnen gaan, maar die plannen kunnen worden getemperd door de inkomende aanval van nieuwe regelgeving.

Veel instellingen geloven nog steeds in $ 100.000 Bitcoin

Een Bitcoin koers van $ 100.000 werd slechts een paar maanden geleden gezien als een nauwelijks bereikbare fantasie voor veel zelfbenoemde pragmatische handelaren en investeerders. Dit was in een tijd dat Bitcoin onder de $ 10.000 handelde en de institutionele betrokkenheid over het algemeen vrij laag was. Een paar achtbaanmaanden verder staat Bitcoin boven de $ 30k na het bereiken van een nieuw record van $ 42k.

Ondanks de recente correctie van de meeste cryptocurrency-prijzen, geloven instellingen nog steeds dat $ 100.000 Bitcoin op korte termijn mogelijk is. Voormalig criticus van Bitcoin, JP Morgan Chase, alsmede vermogensbeheerder Pantera Capital, hebben voorspellingen gedaan voor een BTC koers van rond de $ 100.000 en ze blijven daarbij. De huidige gespannen strijd tussen bulls en bears zal echter eerst tot een oplossing moeten komen voordat we weer vol overtuiging richting $ 100k kunnen kijken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram