Skip to main content

Bitcoin nieuws

De GBTC Premium van Grayscale daalt enorm, mogelijkheid van nieuwe trusts maakt Chinese crypto-investeerders boos

 

De recente correctie van de Bitcoin koers viel samen met een daling van de GBTC-premie van Grayscale tot onder de 10 procent. Dit komt een paar weken nadat de premie kort boven de 40 procent was uitgekomen. De premie toont de correlatie tussen de prijs die voor Bitcoin wordt betaald bij aankoop van aandelen in de Grayscale Bitcoin-trust en de prijs voor BTC op de gewone spot-markt.

 

Gegevens van Skew, een gegevensprovider voor cryptovaluta, geven aan dat de premie eind 2020 het hoogst was (41 procent). Tussen eind oktober vorig jaar en 21 januari dit jaar schommelde de premie echter rond de 22 procent. Echter lag het tussen 14 en 21 januari gemiddeld iets boven de zeven procent.

Bohdan Prylepa, de CTO van IT-bedrijf Prof-it.bz, merkte op dat de daling het gevolg is van het feit dat sommige GBTC-investeerders hun aandelen verkopen "na het einde van de blokkeringsperiode". Interessant genoeg stelt de CTO vast dat de vraag van GBTC naar Bitcoins nog steeds hoog is.

Een andere directeur, Justin Barlow van Thetie.io, een vooraanstaande leverancier van alternatieve gegevens voor virtuele activa, is het eens met de observaties van de CTO en voegt eraan toe dat het fonds erin geslaagd is de premie vast te houden, op alle dagen behalve één, sinds de lancering".

Degenen die BTC short gaan, kopen hun oorspronkelijke positie terug

Barlow merkte echter op dat niet iedereen zijn GBTC positie verkocht. Hij voegde eraan toe dat degenen die GBTC-aandelen blijven houden, ‘erop vertrouwen’ dat de premie zal blijven stijgen. Maar Barlow heeft nog een andere verklaring voor de dalende premie.

Voor hem is het waarschijnlijk dat institutionele beleggers die een shortpositie in BTC hebben ingenomen om GBTC te kopen, nu hun Bitcoin terugkopen en daarvoor GBTC-aandelen moeten verkopen. Bijgevolg wordt de premie negatief beïnvloed, waardoor deze naar beneden wordt gedrukt.

Ook merkte de Thetie.io-manager op dat andere factoren een rol kunnen spelen. Een van die factoren is de dalende vraag naar Bitcoin vanuit de particuliere beleggers, aangewakkerd door de recente koersdaling van BTC. Een andere mogelijke reden is de hevige concurrentie van vergelijkbare Bitcoin-trusts zoals Osprey en 3iq.

Gelukkig lijkt Grayscale zich niet te laten intimideren door de dalende Bitcoin koers of een dalend premietarief. Donderdag meldde het bedrijf dat hun vermogen onder beheer (AUM) was gestegen tot 25,5 miljard dollar.

Het behoort ook tot de mogelijkheden dat Grayscale nieuwe trusts zal introduceren om tegemoet te komen aan de vraag naar andere cryptocurrencies. Nieuwe rapporten geven aan dat het bedrijf zes verschillende trusts heeft aangevraagd in Delaware, Verenigde Staten.

De nieuwe trusts zijn voor Livepeer (LPT), Basic Attention Token (BAT), Tezos (XTZ), Filecoin (FIL), Chainlink (LINK) en Decentraland (MANA).

Chinese crypto-investeerders zijn niet blij

Sommige Chinese crypto-investeerders zijn echter boos om de (eventuele) nieuwe trusts. Wu, een Chinese journalist, uitte de zorgen van de investeerders op Twitter. In een tweet merkte Wu op dat sommige van de cryptocurrencies in de lijst de kwaliteiten van een security hebben.

Het belangrijkste is dat hij zich afvraagt ​​of de extra trusts van Digital Currency Group, het moederbedrijf van Grayscale, bedoeld zijn om 'illegaal' de koers van de betreffende cryptovaluta te beïnvloeden.

In haar verdediging merkte Grayscale, via haar CEO, Michael Sonnenshein, op dat het indienen van een aanvraag voor een trust niet hetzelfde is als het tot leven brengen van de trust.

Het rapport van nieuwe trusts in de maak sluit perfect aan bij de recente commentaren van de CEO. In de commentaren zei Sonnenshein dat instellingen geïnteresseerd zijn in een bredere blootstelling aan cryptovaluta, afgezien van de toonaangevende cryptocurrency.

In een tweet erkende de CEO dat BTC de nummer één is op de lijst voor beleggers die de crypto-wereld voor het eerst betreden. Hij voegde eraan toe dat zijn bedrijf een stijging had opgemerkt van het aantal investeerders dat om "brede blootstelling" vraagt, om een ​​scenario waarin ze moeten kiezen tussen "winnaars en verliezers” te vermijden.

Vol in Bitcoin; Microstrategy investeert nog eens $ 10 miljoen in BTC

De CEO van New York Investment Group, Robert Gutmann, heeft echter een tegengestelde mening. Volgens Gutmann geven beleggers minder om andere virtuele valuta dan Bitcoin. De CEO merkte op dat de laatste gesprekken van investeerders die betrokken waren bij het bedrijf "over Bitcoin gingen, en 0 procent van hen ging over andere cryptovaluta."

Of het nu alleen Bitcoin is of meer dan BTC, Microstrategy is all-in op Bitcoin. Vrijdag maakte de CEO, Michael Saylor, bekend dat het bedrijf voor bedrijfsanalyse BTC ter waarde van 10 miljoen dollar aan zijn reserve had toegevoegd, die nu 70.784 BTC's heeft. Saylor zei dat de nieuwe Bitcoins (314 BTC's) werden gekocht voor een prijs van $ 31,808 per munt.

Microstrategy begon Bitcoin in te slaan in de tweede helft van 2020. Het bedrijf heeft in die periode drie kolossale Bitcoin-aankopen van verschillende bedragen gedaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram