Skip to main content

Bitcoin nieuws

Microstrategy maakt gebruik van koersdip en koopt opnieuw Bitcoins

 

Het aan de Nasdaq genoteerde business intelligence-bedrijf "Microstrategy" heeft de mogelijkheid gezien in de recente Bitcoin koers-dip om 314 extra bitcoins te kopen voor hun reserve. De Bitcoins werden gekocht voor een fiat-equivalent van bijna $ 10 miljoen met een gemiddelde prijs van $ 31.808 per Bitcoin. Deze stap heeft hun Bitcoin-reserve opgedreven tot ongeveer 70.784 Bitcoins.

Bitcoin bereikte onlangs zijn nieuwe hoogste punt ooit van $ 42k, waardoor het de aandacht trok van investeerders over de hele wereld. Maar de markt raakte overbought en zag de afgelopen dagen een stevige correctie, waarbij de BTC koers daalde tot $ 29.350 voordat het opnieuw steeg.

Koerscorrectie is koopkans

Deze dip van $ 41.000 tot onder $ 30.000 werd gezien als een kans door investeerders over de hele wereld, waaronder Microstrategy, het business intelligence-bedrijf. De CEO van het bedrijf Michael Saylor is van plan om de fiat-reserve van het bedrijf om te zetten in Bitcoin om rekening te houden met de devaluerende dollar. Warren Buffett heeft beleggers altijd geadviseerd om “de dip te kopen” en Microstrategy heeft laten zien hoe deze correcties in de bull-markt, in hun eigen voordeel kunnen worden gebruikt. Door al de BTC aankopen is de marktkapitalisatie van het bedrijf ook enorm gestegen. Het bedrijf dat voorheen een marktkapitalisatie had van $ 1,71 miljard, bereikte onlangs een waarde van meer dan $ 5 miljard. De aandelen van het bedrijf, die een paar maanden geleden werden gewaardeerd op ongeveer $ 130, zijn ook omhooggeschoten tot ongeveer $ 550 per aandeel.

De Microstrategy aankopen in cijfers

In cijfers gesproken: het bedrijf kocht hun 70.784 Bitcoins met een gemiddelde prijs van $ 16.035 per Bitcoin. Dus hun aankoop van $ 1,13 miljard heeft al weer een miljard extra aan hun vermogen toegevoegd, aangezien de Bitcoin koers bijna rond het dubbele van de aankoopprijs schommelt. De CEO, Saylor, is een sterke voorstander van Bitcoin en heeft onlangs ook naar Elon Musk getweet, waarin hij hem adviseerde om Tesla's reserves om te zetten in Bitcoin, voor een betere groei. Deze bullish benadering heeft Saylor niet alleen op de cryptokaart gezet, maar heeft hem ook in een miljardair veranderd, aangezien hij zelf prive 17.732 Bitcoins bezit.

Toenemende belangstelling voor Bitcoin

De toenemende institutionele investeringen in BTC zijn niet alleen een goed teken voor Microstrategy, maar ook voor de adoptie van crypto. We zijn bekend met de regel van vraag en aanbod, en met dit soort grote investeringen kan de Bitcoin koers opnieuw omhoogschieten in plaats van sterk dalen. Ook de particuliere beleggers hebben de laatste weken grote belangstelling getoond voor Bitcoin. Zodra de BTC koers de stijgende lijn weer herpakt, zullen ook zij naar verwachting sterk aan de koopkant terugkeren. Een goede maatstaf voor de interesse onder particulieren is het aantal Google-zoekopdrachten voor de term Bitcoin. Deze zijn gestegen van 10-12 naar ongeveer 65-100 in slechts een paar maanden sinds de bull-run begon.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram