Janet Yellen verzacht haar uitspraken over cryptovaluta

 

Janet Yellen, de genomineerde voor de post van minister van Financiën in de VS, heeft onlangs haar plannen duidelijk gemaakt m.b.t. Bitcoin en andere op blockchain gebaseerde financiële netwerken in haar bevestigingshoorzitting voor de senaat. Yellen is er sterk van overtuigd dat de cryptocurrencies worden gebruikt voor illegale activiteiten en dat deze valuta's onder toezicht moeten worden gesteld.

Hoorzitting in de senaat

In haar bevestigingshoorzitting vroeg senetor Maggie Hassan Yellen naar crypto en het gebruik ervan bij illegale activiteiten zoals terrorismefinanciering, waarop ze antwoordde:

“I think many are used at least in a transactional sense mainly for illicit financing”

Ze suggereerde verder dat er regelgeving zou moeten komen zodat deze activiteiten kunnen worden gecontroleerd. Deze opmerkingen voeren ons duidelijk terug naar de tijd dat de SEC erg sceptisch was over cryptocurrencies vanwege de illegale activiteiten die met crypto zouden worden gefinancierd. De scepsis in die tijd vormde een grote hindernis bij de acceptatie van cryptovaluta en weerhield institutionele beleggers ervan om in deze digitale activa te investeren.

Zware kritiek op uitspraken van Yellen

Temidden van de huidige bull run en torenhoge crypto-waarderingen, hielden de crypto-bulls niet van de opmerkingen van Yellen en ontkenden ze haar negatieve standpunt over cryptocurrencies volledig. Anthony Pompliano verklaarde in een recente tweet dat crypto's niet de schuld mogen krijgen van terrorismefinanciering en illegale activiteiten, aangezien de Amerikaanse dollar het meest geprefereerde medium is voor criminelen over de hele wereld. Hij verklaarde ook stoutmoedig dat

 "... grote banken meer geld witwassen dan de hele Bitcoin-marktkapitalisatie".

Naast andere grote namen ontkrachtte Tyler Winklevoss ook de verklaring van Yellen op Twitter. Hij schreef dat Bitcoin door burgers voornamelijk wordt gebruikt ter bescherming tegen centrale bankiers en hun incompetentie. Evenzo waren er anderen in de twitter-cryptogemeenschap die woedend waren door de opmerkingen van Yellen over crypto.

Verzachtende woorden

Na de zware kritiek, bevestigde Yellen dat ze nauw zou samenwerken met de Federal Reserve en andere regelgevende autoriteiten om een ​​regelgevend kader voor deze valuta's te implementeren. De genomineerde van de post van minister van Financiën, verzachtte haar standpunt over de kwestie verder door te bevestigen dat ze niet helemaal tegen crypto's en het gebruik ervan is en ze verklaarde dat de positieve aspecten van deze valuta's duidelijk moeten worden gewaardeerd en gepromoot. Ze verklaarde in een schriftelijke getuigenis:

"Ik denk dat we goed moeten kijken hoe we het gebruik ervan voor legitieme activiteiten kunnen aanmoedigen en het gebruik ervan voor kwaadaardige en illegale activiteiten kunnen beperken".

Ze verduidelijkte ook dat ze de crypto-industrie ziet als een technologisch innovatieve sector en dat ze wilde dat de VS de leider wordt op het gebied van digitale activa en financiële technologieën. Hoewel de reactie van Yellen gemengd lijkt, is er hoop dat de crypto-gemeenschap al te strenge en beperkende regelgeving bespaard kan blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram