Bitcoin herstelt zich tot ongeveer $ 34k en Rusland verbiedt overheidsfunctionarissen om niet-aangegeven cryptocurrencies aan te houden

blockchain technologie bij verkiezingen 

Afbeeldingsbron: DonkeyHotey onder CC

Het herstel van Bitcoin verloopt sinds een paar dagen langzaam maar gestaag. De grootste cryptocurrency ter wereld kruipt langzaam omhoog en staat momenteel rond de $ 33k op moment van schrijven, na eerder vandaag bijna $ 35k te hebben aangetikt. Hieruit blijkt dat bijna alle verliezen waarmee BTC op 21 januari werd geconfronteerd, nu zijn goedgemaakt. De cryptocurrency heeft echter nog geen echte bullish omschakeling doorgemaakt, aangezien de koers vastzit in een smalle range van $ 32- $ 35k.

Ander nieuws: Russische functionarissen wordt nu langzaamaan verboden om Bitcoin en andere cryptocurrencies te bezitten. Sommigen worden nu gedwongen om eerst hun crypto-bezit aan te geven en vervolgens wordt van hen verwacht dat ze deze liquideren.

De investeringsgroep Marathon heeft onlangs voor meer dan $ 150 miljoen aan Bitcoin gekocht, wat laat zien dat institutionele investeringen ondanks de relatief hoge prijzen blijven stijgen.

India wil binnenkort elektronische stemsystemen op basis van blockchaintechnologie testen. Indien geïmplementeerd, wordt dit een grote toepassing van de technologie achter Bitcoin.

Het herstel van Bitcoin voltooid

De hel brak los op 21 januari toen de Bitcoin koers in één dag van ongeveer $ 34,5k naar een laagste punt van $ 29,2k daalde, voordat hij herstelde tot boven $ 30.000. De daling werd breed uitgemeten in conventionele media, waarbij dezelfde oude vergelijkingen begonnen rond te zweven die Bitcoin met een bubbel vergelijken. De cryptocurrency herstelde zich echter goed in de daaropvolgende dagen en maakte binnen drie dagen een volledige beweging terug. Nu moeten de paniekverkopers die die stap hebben gemaakt, zich hebben gerealiseerd dat dit niet altijd een gemakkelijke activum is om te bezitten en dat geduld en doorzettingsvermogen nodig zijn om het maximale uit de Bitcoin bullmarkt te halen. Het is dus niet aan te raden om Bitcoin te dumpen alleen vanwege Fear, Uncertainty and Doubt (FUD).

Ondanks het behoorlijke herstel bevindt Bitcoin zich momenteel nog in een onbeslist handelsstadium. Zolang het tussen de $ 30 en $ 41k blijft bewegen, zal het zeker een strijd worden tussen stieren en beren. Als beren erin slagen om de BTC koers onder de $ 30k te trekken in een grote beweging en het daar een tijdje te houden, zal het momentum naar beneden verschuiven. Maar als de koers stijgt tot boven $ 41.000 in een overtuigende beweging met volume, zal het momentum bij de bulls liggen. Gezien het grote geld dat momenteel in de sector stroomt, is de opwaartse beweging veel waarschijnlijker, maar we zullen de uitkomst uiteraard moeten afwachten.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins Stabiel

De rest van de cryptocurrency-markt, met name de topmunten, vertoonden in het weekend een gedempte handelssessie. Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH), enz. Bleven grotendeels ongewijzigd en bleven boven of nabij hun meerjarige hoogtepunten.

Sommige munten laten echter een geweldige groei zien, zoals Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) en Uniswap (SWAP) met een wekelijkse koersstijging van respectievelijk 13%, 9% en 23%. Maar over het algemeen stagneert de markt nog steeds en wacht blijkbaar nu op een groot signaal van Bitcoin voordat de weg omhoog weer overtuigend wordt ingezet.

In ander nieuws….

Russische regering pakt het crypto-bezit van overheidsfunctionarissen hard aan

De Russische regering, onder leiding van Vladimir Poetin, treedt hard op tegen functionarissen die betrokken zijn bij het aanhouden van cryptocurrencies. Volgens een nieuw ondertekend presidentieel decreet zijn sommige topfunctionarissen nu verplicht om hun persoonlijke cryptocurrency-bezit medio dit jaar bekend te maken. Waarschijnlijk zal de volgende stap zijn dat de regering hard optreedt tegen ambtenaren die het niet liquideren maar blijven vasthouden.

De stap wordt aangeprezen als onderdeel van anticorruptiemaatregelen door de regering van Poetin. Rusland is een favoriete bestemming voor crypto-miners, maar wordt door sommige landen ook beschuldigd van het gebruik van cryptocurrencies om illegale confrontaties met zijn tegenstanders te financieren.

Bank of Singapore gelooft dat Bitcoin goud kan vervangen als opslag van waarde

Bank of Singapore, een particuliere bank die is geassocieerd met OCBC, pleit voor cryptocurrencies en is van mening dat de status van goud als een opslag van waarde in gevaar kan komen door het digitale activum.

Voordat het echter zo ver is, moet Bitcoin eerst nog regelgevende hindernissen en dergelijke overwinnen. Volgens Mansoor Mohi-uddin, de hoofdeconoom bij de bank, zijn cryptocurrencies die fiat-valuta's vervangen nog steeds geen haalbare optie vanwege hun inefficiëntie in transacties.

India kondigt een op blockchain gebaseerde proef met stemmen aan

Volgens The Wire kondigde de Indiase topverkiezingsfunctionaris Arora binnenkort een beperkte proef aan met een op blockchain gebaseerd stemsysteem. India, de thuisbasis van bijna 1,3 miljard mensen en meer dan 700 miljoen kiezers, ondergaat de grootste stemoefening ter wereld.

Het gedecentraliseerde stemsysteem wordt ontwikkeld in samenwerking met een technische universiteit in Madras. De regering denkt ook na over opties om overzeese Indiërs een kans te geven om via dit systeem deel te nemen aan het stemproces. Deze e-paper stembiljetten bevinden zich echter nog in de kinderschoenen en zullen enige tijd nodig hebben voordat ze kunnen worden ingezet in een daadwerkelijke verkiezing.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram