Het aantal Bitcoin adressen met meer dan 1.000 BTC's piekt terwijl walvissen de dip kopen

Bitcoins 

Onlangs stagneerde de prijs van Bitcoin rond de 30.000 dollar en daalde zelfs tijdelijk tot $ 28,8 duizend. Walvissen (grote beleggers) maakten gebruik van deze koersdip om flink Bitcoin in te slaan. Gegevens van Glassnode geven aan dat het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 1000 BTC's exponentieel is gestegen nadat de koers kelderde.

Bitcoin werd voor de koerscorrectie rond 36.000 US dollar verhandeld, waarbij de daling tot onder de $ 30.000 het laagste punt was tot nu toe in 2021. Hoewel de dip een korte tijd duurde, stonden Bitcoin-walvissen klaar om nieuwe Bitcoins toe te voegen aan hun bezit .

Analisten zagen het aantal BTC-adressen met meer dan 1.000 Bitcoins stijgen tijdens de koersdip en schreven hierover op verschillende sociale media.

Hoe langer de correctie duurt, hoe meer de walvissen "blijven accumuleren"

Willy Woo, een onderzoeker, merkte bijvoorbeeld op dat een groep "newly minted whales" momenteel Bitcoin bezit ter waarde van meer dan 32 miljoen US dollar. Woo voegde eraan toe dat hij verwacht dat er meer Bitcoin-walvissen bijkomen als de koerscorrectie aanhoudt.

 

Interessant genoeg merkte de onderzoeker op dat degenen die BTC verzamelen, serieuze walvissen zijn die "blijven accumuleren zonder te verkopen". Het aantal walvissen was aan het afnemen toen we het einde van vorig jaar naderden, maar nam toe aan het begin van het nieuwe jaar, waarbij prijsdalingen een belangrijke katalysator waren.

Het begon ongeveer 7,5 dag na het inluiden van 2021. Gedurende deze tijd verloor de Bitcoin koers meer dan 25 procent in één dag, en walvissen hebben geen kans gemist om hun onverzadigbare tassen te vullen.

Vorige week donderdag daalde de koers weer en deden walvissen waar ze goed in waren. Deze koopactiviteiten van grote BTC-beleggers viel samen met het besluit van Microstrategy om meer Bitcoin in te slaan. Het bedrijf voor bedrijfsanalyse maakte vorige week bekend dat het de leidende cryptocurrency had gekocht tijdens de dip op een koers van $ 31.808. Microstrategy investeerde $ 10 miljoen om 314 BTC's aan zijn voorraad toe te voegen.

Michael Saylor, de teamleider van het bedrijf, kondigde de aankoop aan en zei dat Microstrategy nu bijna 71.000 (70.784) Bitcoins bezit. Het bedrijf dit deze hoeveelheid in minder dan zes maanden verzameld na de eerste aankoop in augustus vorig jaar.

Naast het bedrijf bezit de CEO ook meer dan 17.500 BTC's. Saylor gelooft dat "duidelijkheid over de regelgeving" de sleutel is om meer conventionele instellingen over de streep te trekken en in de Bitcoin-industrie te investeren.

Één “moederwalvis“ heeft tussen de 100.000 en 1.000.000 BTC's

Statistieken van bitinfocharts getuigen van de walvissen kooplust van donderdag. Uit de gegevens blijkt dat het aantal Bitcoin-adressen met tussen de 100 en 1.000 BTC's, 13.780 bedraagt. Aan de andere kant staan ​​degenen met 1K tot 10K Bitcoins nu op meer dan 2.300.

 

Interessant is dat 99 Bitcoin-adressen meer dan 10.000 maar minder dan 100.000 BTC's bevatten. Er is één alleenstaande moederwalvis die op het moment van schrijven tussen de 100K en een miljoen Bitcoins bevat.

Helaas bleek uit een onderzoek van Bank of America (BOA) dat fondsbeheerders nog steeds sceptisch zijn over het betreden van het Bitcoin-ecosysteem vanwege de bubbelachtige kenmerken. De meeste ondervraagden merkten op dat ze verwachten dat de prijs van Bitcoin voor het einde van het jaar met de helft zal dalen.

Uit een ander onderzoek van Deutsche Bank bleek dat Bitcoin en Tesla aandelen worden gezien als de grootste bubbles van dit moment. Respondenten in de enquête beschouwden Tesla's aandelen als een "symbool van hoog geprijsde technische aandelen".

92 procent van de deelnemers aan de enquête gelooft echter dat de fiat-inflatie zal blijven stijgen en zal overslaan naar 2022.

Instellingen investeren in Bitcoin om aan Fiat-inflatie te ontsnappen

Interessant is dat deze twee onderzoeken in tegenspraak lijken te zijn met de huidige stap van meer instellingen om in Bitcoin te investeren om aan fiat inflatie te ontsnappen. Volgens Jeff Currie, een directeur van Goldman Sachs, is Bitcoin "een kleinschalige inflatiehedge".

Toonaangevende traditionele bedrijven, waaronder financiële instellingen, willen de Bitcoin-wereld betreden. Dit werd ondersteund door het stijgende aantal op de beurs verhandelde fondsen die worden aangedreven door Bitcoin.

Onlangs meldde de Financial Times dat BTCE, een door BTC gedekt en op Deutsche Börse verhandeld product,  in de eerste 1,5 week van deze maand een gemiddeld 24-uurs handelsvolume van bijna 69 miljoen US dollar heeft gezien.

Ook heeft SIX, de belangrijkste effectenbeurs van Zwitserland, een enorm handelsvolume in virtuele valuta opgetekend. Het bereikte in 2020 meer dan een miljard US dollar. Door de stijging van het handelsvolume in cryptovaluta werden op de beurs meer cryptogerichte producten opgenomen, waarvan het aantal nu op 34 staat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram