Is Bitcoin een goede investering? De grootste Zwitserse bank adviseert Voorzichtigheid

 

De bitcoin bull run gaat door: sinds de meest populaire digitale valuta zijn nieuwe all-time high van bijna $ 42.000 bereikte op 8 januari, is de BTC koers nog niet verder gedaald dan iets onder de $ 30.000, en dat duurde maar kort. Cryptocurrency-sceptici kunnen het succes van Bitcoin niet langer negeren, omdat steeds meer beleggers nadenken over het openen van BTC-posities. De Zwitserse bank UBS heeft een gedetailleerd Bitcoinrapport gepubliceerd om in te spelen op de toenemende vraag naar Bitcoin onder haar klanten.

UBS Group AG (voorheen bekend als Union Bank of Switzerland) is de grootste investeringsbank en financiële dienstverlener in Zwitserland. De bank heeft onlangs een rapport gepubliceerd met de titel "The rise of Bitcoin", bedoeld om de meest gestelde vragen te beantwoorden die vaak worden gesteld door klanten van UBS, die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van digitale valuta's, zoals BTC, aan hun portefeuilles.

Advies van UBS 

Het algemene advies van UBS is dat, hoewel Bitcoin zeer waarschijnlijk in de nabije toekomst in waarde kan toenemen, het een riskante langetermijninvestering kan zijn. Auteurs van het rapport hebben verklaard: "Hoewel we verdere prijsstijgingen niet zouden uitsluiten, zijn we enigszins sceptisch over essentiële gebruiksmogelijkheden in de echte wereld, waardoor het moeilijk is om een reële waarde voor Bitcoin en andere cryptocurrencies in te schatten.”

Het UBS-rapport adviseert voorzichtigheid en het gebruik van gezond verstand bij het openen van Bitcoin posities. Dus nooit meer investeren dan een persoon zich kan veroorloven om te verliezen. Het document gepubliceerd door de Zwitserse bank wijst ook op het feit dat de markt van digitale activa is onderworpen aan hoge volatiliteit, en volgens de auteurs van het rapport kunnen technologische of regelgevende veranderingen de BTC koers laten kelderen.

Het rapport analyseert ook de populaire bewering dat Bitcoin een goede hedge zou kunnen zijn in tijden van economische onzekerheid vanwege de lage correlatie met andere activaklassen. Auteurs van het rapport van de Zwitserse bank proberen dit niet te weerleggen en zijn het erover eens dat "Bitcoin een algemene lage correlatie heeft gehad met een breed scala aan andere activaklassen, waaronder obligaties, aandelen, de Zwitserse frank en goud."

De reden voor de populariteit van Bitcoin volgens UBS 

"De opkomst van Bitcoin" besluit met een analyse van de redenen voor de groeiende populariteit van Bitcoin en de toenemende retail- en institutionele interesse in BTC. Auteurs van het rapport delen de mening van vele andere deskundigen en analisten die geloven dat de belangrijkste reden voor de groeiende vraag naar Bitcoin de stijgende inflatieverwachting is, wat zou kunnen resulteren in een mogelijke crisis van fiat valuta's.

Documenten zoals dit rapport, gepubliceerd door de grootste bankgroep van Zwitserland, zijn een belangrijke getuigenis van de toename van de betekenis van Bitcoin. Economisch beleid, ingevoerd onder het voorwendsel van de corona pandemie, heeft bijgedragen aan het feit dat de gelddruksnelheid gevaarlijke en historisch ongekende niveaus heeft bereikt. Het rapport gepubliceerd door UBS bewijst dat een toenemend aantal beleggers Bitcoin beschouwen als een manier om hun vermogen te redden van ongebreidelde inflatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram