Bitcoin keert terug naar $ 31k terwijl Crypto Mining de poolcirkel bereikt

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Het herstel van Bitcoin is weer afgekoeld, aangezien de cryptocurrency teruggaat van het hoogste punt van gisteren van ongeveer $ 34,5k naar ongeveer $ 32,1k op moment van schrijven. De algemene onwil van zowel stieren als beren is nu zichtbaar en het is moeilijk te voorspellen wie van de twee de winnaar zal zijn.

Ander nieuws: een cryptominingbedrijf genaamd BitCluster heeft de eerste Bitcoin-mijnfaciliteit in de poolcirkel geopend. Het Bitcoin-mijnbedrijf, gelegen in de extreem koude stad Norilsk, Rusland, wil profiteren van lage elektriciteitsprijzen in de mijnstad en van de ijskoude omstandigheden om de apparatuur te koelen en daarmee de werking van het proces te verbeteren.

Ook heeft de door Elon Musk gepromote Signal-berichtenapp aangekondigd dat het in de nabije toekomst naar cryptobetalingsfuncties gaat kijken. Deze integratie voegt functies toe die niet beschikbaar zijn op veel andere berichtenplatforms, waaronder de belangrijkste concurrenten zoals Whatsapp en Telegram.

Uit recent onderzoek naar cryptotransacties blijkt dat tot nu toe meer dan 97% van de transacties in de cryptoverse dit jaar in Bitcoin plaatsvond. Dit toont aan dat de dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt heel duidelijk is en een deel van de reden waarom altcoins niet zo goed presteren als velen hadden verwacht.

Bitcoin daalt met 7% terug naar $ 31k

De huidige strijd tussen stieren en beren woedt nog steeds met de BTC koers die worstelt om boven de $ 34k te komen, terwijl hij tegelijkertijd weigert onder de $ 31k te duiken. Dit draagt ​​bij aan de onduidelijkheid over de toekomst op korte termijn en daarom aarzelen beleggers om long te gaan op Bitcoin op dit moment.

De cryptocurrency begon de dag rond het comfortabele $ 33,5k-niveau, maar in de loop van de dag daalde het consistent en bereikte het dieptepunt van $ 31k, voordat het iets herstelde, op het moment van schrijven tot boven $ 32k. Het totale handelsvolume was ook vrij laag, dus de onzekerheid die de markt al meer dan een week vertroebelt, is er nog steeds. De langetermijnsteun blijft $ 30k en de langetermijnweerstand blijft $ 41k. Alleen een beweging met een hoog volume onder of boven deze niveaus zal resulteren in enige verandering in de markt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies op de markt boekten eerder vandaag wat verliezen. Ethereum (ETH, -10%), Polkadot (DOT, -7%), Cardano (ADA, -8%), Chainlink (LINK, -8,5%), Litecoin (LTC, -9,5%) en nog vele anderen boekten wat verliezen tijdens de intraday-handel . Het bleef over het algemeen ook een bearish dag voor altcoins, maar sommigen zoals Uniswap (SWAP) slaagden erin hun eerdere winsten te behouden. Over het algemeen lijkt het erop dat de altcoins wachten op een signaal voor de dominante kracht in de markt, d.w.z. Bitcoin zelf. Tot die tijd mag je verwachten dat ze zijwaarts handelen of zelfs verliezen blijven boeken.

In ander nieuws….

Bitcoin-mining bereikt poolcirkel

Bitcoin-mining heeft lang afgelegen locaties in kaart gebracht met toegang tot goedkope elektriciteit. Nu heeft het een nieuwe bestemming gevonden: de ijskoude noordpool. De Russische stad Norilsk is nu de thuisbasis van de eerste Bitcoin-mijnbouwopstelling op de Noordpool door een mijnbouwbedrijf genaamd BitCluster.

Rusland is de thuisbasis van enkele van de koudste en meest afgelegen permanente vestigingen op aarde en is lang de bestemming geweest voor veel cryptocurrency-miners. Voeg daar de grote energiecentrales aan toe, waaronder die op waterkracht en aardgas. Het was dus logisch dat bedrijven daar uiteindelijk naartoe zouden verhuizen, zolang ze de temperaturen onder het vriespunt het grootste deel van het jaar maar niet erg vinden.

Bitcoin-mining is een energie-intensief proces dat sterk afhankelijk is van goedkope elektriciteit en afkoeling van elektronische apparatuur om winstgevend te blijven. Hierdoor verhuizen veel mijnbouwbedrijven naar afgelegen, koude locaties met voldoende aanbod van goedkope elektriciteit.

Bitcoin transacties besloegen 97% van alle crypto-transacties in 2021

De dominantie van Bitcoin komt duidelijk naar voren in de laatste statistieken van de sector door CoinShares. Het rapport werd op 25 januari geüpload. Het gemiddelde aantal dagelijkse transacties is enorm gestegen als gevolg van de recente bull-run van de cryptocurrency. Het is nu ongeveer $ 12 miljard per dag, vergeleken met $ 2,3 miljard in 2020. De stagnerende Bitcoin koers heeft nu echter wel een dempende invloed op het dagelijkse handelsvolume.

Social Media app Signal overweegt implementatie van crypto-betalingsfunctie

Signal, een berichten-app die concurreert met Whatsapp, overweegt nu een uitstapje naar crypto-integratie. De berichtenservice gaat een pilotprogramma voor cryptocompatibiliteit testen.

De app heeft de afgelopen weken groot succes gehad omdat de nieuwe Whatsapp-gebruikersovereenkomst velen van het platform afwendt en dat heeft miljoenen nieuwe downloads opgeleverd. Signal en Telegram worden voor velen als haalbare alternatieven beschouwd.

Maar het valt nog te bezien of Signal op korte termijn duidelijkheid kan krijgen over de regelgeving voor deze functie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram