Skip to main content

Bitcoin nieuws

Vermogensbeheerder Valkyrie digital assets dient aanvraag in voor Bitcoin ETF

 

Vermogensbeheerder Valkyrie digital assets heeft een aanvraag ingediend  voor een Bitcoin ETF bij de SEC. Dit nieuws komt slechts een maand nadat VanEck, de goud ETF-gigant, z’n aanvraag voor een VanEck Bitcoin Trust ETF bij de SEC heeft ingediend . Volgens de in Dallas geregistreerde Valkyrie Investments, de moedermaatschappij van Valkyrie Digital Assets, zou de Valkyrie Bitcoin Trust worden genoteerd aan de New York Stock Exchange met Coinbase Custody Trust Co. als bewaarder, als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Wat is een ETF?

ETF's of Exchange Traded Funds, zijn fondsen die op de beurs worden verhandeld en die de werkelijke waardering van een bepaald product volgen. De ETF van goud geeft de beleggers bijvoorbeeld de ervaring van de prijsbewegingen van goud zonder zelf goud te hoeven kopen. Evenzo zou een Bitcoin ETF een aandeel zijn dat toegankelijk zou zijn op de beurs en die de BTC koers schaduwt zonder echte Bitcoins te hoeven kopen. Dit maakt Bitcoin toegankelijk voor een veel grotere markt dan de relatief kleine cryptomarkt.

De SEC is sceptisch

Volgens de CEO van Valkyrie Investments, Leah Wald, heeft hun team in het verleden meerdere ETF's en openbaar verhandelde fondsen gelanceerd, waaronder ook Bitcoin fondsen. Door deze ervaring in de markt hopen ze nogmaals op de goedkeuring vande SEC. Als het echter de geschiedenis van de SEC en hun associatie met Bitcoin ETF's betreft, is de kans op goedkeuring vrij klein.

De SEC is altijd sceptisch geweest over de goedkeuring van Bitcoin ETF's, vanwege de volatiliteit van de markt en manipulatie door de industrie. Daarom verwierpen ze op één dag 9 ETF-voorstellen. Daarbij hoorden ook andere aanvragers zoals VanEck en de Winklevoss broers (oprichters van de crypto-exchange Gemini), die werden afgewezen. De regelgevende instantie heeft echter onlangs laten zien open te staan ​​voor het idee van een tokenized ETF voor crypto's. De vorige voorzitter, Clayton, zei in oktober in een webinar met de Chamber of Digital Commerce over tokenized ETF's:

“We zijn bereid dat te proberen. Onze deur staat wagenwijd open"

Aan de andere kant heeft de nieuwe voorzitter van de SEC, Gary Gensler, een veel positievere houding tegenover crypto's dan de vorige chef. Gedurende de tijd dat hij les gaf aan MIT Sloan, concentreerde hij zich op blockchain, fintech en de ontwikkeling van digitale valuta. De positieve benadering van de voorzitter met betrekking tot blockchain en crypto's kan een van de factoren blijken te zijn die hoop biedt aan de cryptogemeenschap met betrekking tot goedkeuring van de BTC ETF-aanvragen.

Grotere acceptatie BTC

Goedkeuring van deze ETF's brengt Bitcoin naar een veel grotere markt die automatisch een instrument van massale acceptatie zal blijken te zijn. Bovendien zou deze toetreding tot de beurs ook kunnen helpen om de volatiliteit die momenteel gepaard gaat met de cryptomarkt te verminderen, aangezien meer institutionele beleggers in zouden kunnen stappen vanwege het nieuw opgebouwde vertrouwen door de SEC en andere regelgevende instanties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram