Skip to main content

Bitcoin nieuws

De ex-CEO van Goldman Sachs zegt dat Bitcoin "zou kunnen werken", regelgevers moeten zich daarop voorbereiden

 

Lloyd Blankfein, een ex-CEO van Goldman Sachs, gelooft dat Bitcoin (BTC) een kans van slagen heeft. Als zodanig zouden financiële waakhonden plannen moeten uitwerken om ermee om te gaan wanneer het mainstream wordt. In een gesprek met CNBC zei Blankfein dat hij op dit moment zou "hyperventileren" als hij een financiële toezichthouder was.

Blankfein antwoordde op een vraag over zijn visie op de toekomst van virtuele valuta, met name Bitcoin, aangezien grote institutionele beleggers nu de Bitcoin wereld betreden.

Hij gaf toe dat Bitcoin 'zou kunnen werken'. Hij voegde eraan toe dat een valuta twee basiskwaliteiten nodig heeft; het moet een waardeopslag en een ruilmiddel zijn.

BTC is een waarde-opslag die binnen een dag "10% kan bewegen"

Om waarde op te slaan, merkte de ex-CEO van Goldman Sachs op, dat BTC aan alle vereisten voldoet, behalve dat het binnen 24 uur 10% in waarde kan stijgen of dalen.

En als je de sleutel tot je vermogen kwijtraakt, zei hij, is deze voor altijd verdwenen, eraan toevoegend dat je niet weet "of iemand het van je afneemt". Hij concludeerde dat Bitcoin als waardeopslag "een beetje moeilijk" is.

Als betaalmiddel, merkte de CEO op, dat het enige probleem is om de deelnemers aan beide kanten van een transactie te kennen. “Je weet niet of het geld naar terroristische groeperingen zoals Al Qaeda gaat of de Noord-Koreanen betaalt”.

Interessant genoeg sloot hij niet uit dat de toonaangevende cryptovaluta een “echt betaalmiddel” zou worden. Als het zover komt, zei Blankfein, zou het geen verrassing moeten zijn om te zien dat financiële waakhonden, die momenteel "zo gefocust" zijn op risico's van het witwassen van geld, Bitcoin aanvallen.

Hij ondersteunde zijn argument door aan te geven dat er goede redenen zijn om het geldspoor te willen kunnen volgen. Een daarvan is om misdaden te dwarsbomen. Blankfein zei dat een blik op 9/11 onthult dat "monitoren wie er wordt betaald" misdaden kan helpen voorkomen.

Blankfein gaf toe dat het traceren van Bitcoin-betalingen "werkbaar" zou kunnen zijn, maar het zou "de vrijheid" en transparantie wegnemen die cryptocurrencies geliefd heeft gemaakt bij hun gebruikers.

De voormalige Amerikaanse minister van Financiën:  Bitcoin "Is Here to Stay"

De opmerking van Blankfein dat Bitcoin zou kunnen werken, valt samen met die van de voormalige Amerikaanse minister van Financiën, Larry Summers, die zei dat BTC "Is Here to Stay".

Vóór zijn opmerkingen vorige week, was Summers een fervent voorstander van blockchain-technologie. In het verleden merkte hij op dat het een kwestie van tijd is voordat de conventionele financiële sector de technologie toepast die ten grondslag ligt aan Bitcoin.

Vorige week zei de econoom dat het vaste aanbod, van maximaal 21.000.000 Bitcoins, een van de coole functies is die investeerders aantrekt en daarmee de prijsstijging veroorzaakt.

De ex-Treasury-manager vermeed echter een concrete koersvoorspelling voor Bitcoin te geven, maar zei alleen dat het waarschijnlijk verder in waarde zal stijgen. Volgens hem zal de koers worden verhoogd door de komst van institutionele beleggers.

Bovendien gelooft Summers dat een verlaging van de rente op traditionele obligaties een positief effect zal hebben op de prijs van cryptocurrencies. Volgens de voormalige secretaris zullen lage winsten uit obligaties ertoe leiden dat mensen hun geld “in andere activa” steken die een hoger rendement beloven.

Ex-hoofdeconoom van het IMF: Regeringen zullen Bitcoin niet laten slagen 

Helaas gelooft Kenneth Rogoff, een ex-hoofdeconoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en een Harvard-hoogleraar economie, dat federale regeringen er niet klaar voor zijn om Bitcoin toe te staan om ​​door de overheid uitgegeven valuta's omver te werpen.

Toen de econoom een ​​paar dagen geleden in een interview op Bloomberg verscheen, merkte hij op dat hij sceptisch was over Bitcoin.

 

Rogoff vraagt ​​zich af waarom Bitcoin waarde heeft en of het 'gewoon waardevol is omdat mensen denken dat het waardevol is'. Als dat het geval is, merkt de ex-directeur van het IMF op dat het "een bubbel is die zou opblazen".

Hij voegde eraan toe dat BTC een toepassing vindt "in mislukte staten" en kan worden gebruikt "in een dystopische toekomst." Of cryptocurrencies nu algemeen geaccepteerd worden of niet, de econoom is ervan overtuigd dat regeringen privétransacties niet zullen toestaan.

Een manier om grootschalig gebruik van Bitcoin en cryptocurrencies te beteugelen, is door middel van regelgeving. “De regering zal winnen. Het maakt niet uit wat de technologie is."

Op de vraag of Janet Yellen, de zojuist benoemde minister van Financiën, regels zou moeten ontwikkelen die gericht zijn op het laten instorten van virtuele valutaprijzen, zei Rogoff: "Ja, dat is gewoon waar."

Hij voegde eraan toe dat toezichthouders er al mee bezig zijn. Maar hoewel BTC-supporters "succesvol zijn geweest" in het verspreiden van het woord, zal de leidende crypto mislukken.

Hoewel Yellen eerder had opgemerkt dat crypto's voornamelijk bedoeld zijn voor het financieren van illegale activiteiten, heeft ze beloofd om samen te werken met andere toezichthouders, zoals de Federal Reserve Board, om 'effectieve' regels voor virtuele valuta te formuleren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, of Instagram