Bitcoin koers ziet gestaag herstel van 8% en inkomend Chinees nieuwjaar kan Crypto-markt bullish maken

Chinees Nieuwjaar en Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Lauri Rantala

Bitcoin duwt opnieuw hard terug tegen de bears in de markt en is de afgelopen 24 uur met meer dan 8% gestegen. De belangrijkste cryptocurrency steeg van ongeveer $ 30.000 gisteren naar $ 32.500 op een gegeven moment vandaag. De laatste beweging laat zien dat het bearish sentiment nog niet klaar is om de markt over te nemen en het zal enige moeite kosten om die omschakeling te maken, als dat al gaat lukken.

Ander nieuws: Beleggings-app Robinhood heeft de handel in GameStop-aandelen op zijn handelsaccount opgeschort onder verwijzing naar de angst voor zeepbellen. Deze stap werd scherp afgewezen door investeerders en velen zijn van plan de app te boycotten. GameStop trok parallellen met de cryptocurrency-gemeenschap in een status-quo-tartende zet die Wall Street-jongens zou kunnen dwingen enorme verliezen te lijden.

Ray Dalio, voormalig Bitcoin-criticus en oprichter van Bridgewater Associates, heeft zijn eerdere uitspraken omgegooid. Hij heeft nu bekend dat Bitcoin een goede bescherming tegen inflatie zou kunnen zijn.

Het Chinese Nieuwjaar is slechts twee weken verwijderd en sommige analisten zijn van mening dat deze feestelijke periode ervoor kan zorgen dat de Bitcoin koers zijn bull-run weer voort kan gaan zetten.

Bitcoin herstelt en bevindt zich nog steeds in bullish territorium

Bitcoin viel eerder gisteren kort onder $ 30k. De cryptocurrency van $ 600 miljard aan marktkapitalisatie bevindt zich nog steeds in niemandsland als het gaat om de korte termijn handelsrichting, maar het heeft in ieder geval weer een aanval van de beren, die het op de hielen zaten, af kunnen slaan. De cryptocurrency zakte na een aanzienlijke tijd onder zijn voortschrijdende gemiddelden vanwege de plotselinge daling tot onder $ 30k. De daling duurde echter niet lang en de koers ligt nu weer boven die belangrijke statistieken, wat de bulls iets betere vooruitzichten geeft.

Bitcoin begon de dag rond het bearish $ 30-territorium voordat het momentum naar boven vond. Het doorbrak het $ 32k level na de middag en is sindsdien daarboven gebleven. Inmiddels is ook het $33k level weer gepasseerd. Dat betekent echter absoluut niet dat de beren zijn uitgespeeld. Nogmaals, de belangrijkste steun van $ 30k blijft op zijn plaats voor de lange termijn. Alleen als de beren het onder dit niveau kunnen brengen, zal deze correctie nog wat diepere regionen gaan opzoeken.

Aan de positieve kant is de belangrijkste weerstand op de lange termijn nog steeds $ 41.000. Alleen een opwaartse beweging met een hoog volume kan het tij volledig doen keren, maar dat lijkt op dit moment nog minder waarschijnlijk. Het zal enige tijd vergen om het opwaartse momentum weer op te bouwen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen

Veel van de kleinere cryptocurrencies boekten veel sterkere winsten dan Bitcoin zelf tijdens het herstel van vandaag. Anderen presteerden echter vergelijkbaar. Ethereum (ETH, 7%), Polkadot (DOT, 11%,), Ripple (XRP, 4%), Cardano (ADA, 9,5%) Litecoin (LTC, 4%), Chainlink (LINK, 23%), enz. Blijven enkele van de altcoins die eerder op de dag een opmerkelijke stijging boekten. Sommige munten zoals Uniswap (SWAP) hebben helemaal geen noemenswaardige beweging laten zien.

In ander nieuws….

Chinees Nieuwjaar

De Chinese nieuwjaarsvieringen vinden elk jaar midden februari plaats. In sommige kringen wordt verwacht dat het goed zou zijn voor de crypto-sector. Volgens een analyse van Stack Funds kan het Chinese Nieuwjaar de verkoopdruk op Bitcoin vertragen en het helpen om meer momentum naar boven te creëren. Het verhandelen van cryptocurrencies is illegaal in China, maar het is een van de grootste spelers in de sector vanwege de grote miningbedrijven die daar actief zijn.

Robinhood schort handel in GameStop op

Robinhood, de handelsapp die werd gebruikt door veel investeerders die gokten op GameStop, heeft onlangs aangekondigd dat de notering van deze aandelen is geschrapt, wat veel van deze gebruikers boos maakte. Ter referentie, GameStop is een gamedetailhandelaar was in de problemen gekomen vanwege slechte prestaties tijdens de Covid-19-pandemie. Veel kleinere investeerders, gesteund door enkele belangrijke anti-wall street-figuren, begonnen er echter zwaar in te investeren. Zozeer zelfs dat de koers op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 19 tot zelfs $ 370, wat een stijging is van meer dan 20 X. En dat in slechts een paar dagen.

Handelsapps zoals Robin Hood die deze kleine investeerders in staat hadden gesteld om in het spel te komen, keerden hen echter de rug toe en hebben het GameStop-aandeel in ieder geval voor een tijdje geschrapt. Dit heeft geresulteerd in een storm van anti-Robin Hood memes op internet. Cryptocurrencies zijn ook anti-establishment en daarom lijken de crypto-fans er affiniteit mee te hebben. Zelfs mensen zoals Elon Musk die heeft getweet ten gunste van sommige cryptocurrencies, kwamen in het spel en zeiden:

 

Stonk is een bijnaam voor dit soort anti-establishment activiteit in handelskringen.

Ray Dalio gelooft nu dat Bitcoin een "geweldige innovatie" is

Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates, heeft onlangs een 180 graden draai gemaakt m.b.t. Bitcoin. Hij noemt het nu een effectieve hedge tegen inflatie en een geweldige innovatie.

De 2020-21 bull-cyclus zal om veel dingen herinnerd worden, maar vooral om het feit dat veel grote conventionele investeerders een flip-flop op Bitcoin deden. Ray Dalio is er nu een van, aangezien hij het herhaaldelijk speculatief noemde en geen effectieve opslag van waarde of transactiemiddel. Met meer dan $ 160 miljard onder beheer, bereidt hij zich nu voor om de crypto-sector te betreden, wat geweldig is, maar wat nog beter is, is dat mensen eindelijk wakker worden en beseffen dat Bitcoin de real deal is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram