Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto is here to stay: S&P Global voorspelt de mainstream acceptatie van cryptovaluta

 

De recente crypto-bull run, aangewakkerd door de massale instroom van institutionele fondsen in Bitcoin, zorgt ervoor dat veel mensen zich verzoenen met het feit dat cryptocurrencies geen voorbijgaande trend zijn, maar een nieuwe technologie die niet meer weg zal gaan. Vertegenwoordigers van het bankwezen en de reguliere financiële sector passen zich aan de nieuwe situatie aan en beginnen eindelijk het potentieel van Bitcoin te zien.

S&P Global, een van de toonaangevende marktinformatie- en analysebedrijven in de VS, heeft onlangs een rapport gepubliceerd over Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Het belangrijkste punt van het document is de observatie dat de acceptatie van BTC al behoorlijk vergevorderd is en dat investeerders moeten accepteren dat Bitcoin niet langer kan worden genegeerd als een voorbijgaande trend.

De analisten van S&P Global noemen een aantal redenen die erop wijzen dat de acceptatie van Bitcoin mainstream wordt. Het rapport vermeldt de groeiende interesse in BTC onder gevestigde financiële instellingen zoals banken en hedgefondsen, technologiebedrijven en betalingsverwerkers zoals PayPal die cryptodiensten lanceren, evenals de toenemende trend dat particuliere beleggers naar Bitcoin vluchten, die zij als een veilig activum zien waarmee ze hun geld kunnen beschermen tegen de dreiging van inflatie.

Overeenkomsten met Gold Rush in Wilde Westen 

Jim Wiederhold, de adjunct-directeur voor grondstoffen en reële activa bij S&P Global, heeft ook zijn mening over Bitcoin uitgesproken in een recent gepubliceerd artikel. Zoals veel experts eerder, wijst Wiederhold op overeenkomsten tussen Bitcoin en goud, en beweert dat "het recente enthousiasme voor Bitcoin doet denken aan de Gold Rush in het westen van de VS van 1848-1860".

De leidinggevende van S&P Global somt de aspecten op waarin goud en BTC sterk op elkaar lijken. Beide zijn schaars en deflatoir, beide kunnen onafhankelijk worden bewaard buiten de bewaring van financiële instellingen, en beide vertonen een lage correlatie met andere activaklassen, waardoor ze een goede afdekking zijn tegen inflatie en economische onzekerheid. De analist wijst echter ook op de hoge volatiliteit als een van de belangrijkste nadelen van Bitcoin: beleggers zijn nog steeds bezorgd dat de volatiliteit van BTC vele malen hoger is dan in welke andere activaklasse dan ook.

Minder angst voor Bitcoin en crypto-technologie 

Wiederhold is van mening dat de algemene kijk op Bitcoin aan het veranderen is en dat de overdreven voorzichtige benadering van de nieuwe technologie langzaam aan het verdwijnen is. Volgens de analist van S&P Global vierden zaken als "de bezorgdheid over Bitcoin-diefstal een paar jaar geleden hoogtij", maar naarmate BTC meer mainstream wordt en mensen er meer aan gewend raken, komen angst, onzekerheid en twijfel steeds minder voor.

De analisten van S&P Global zijn van mening dat, hoewel veel bedrijven BTC nog steeds zien als marginale of experimentele technologie, die benadering begint te veranderen. Volgens het rapport zeggen experts uit de industrie dat ze “Bitcoin steeds serieuzer behandelen".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram