Bitcoin stijgt naar $ 38k, Elon Musk voegt Bitcoin toe aan zijn Twitter-profielinformatie en Dogecoin stijgt 700%

Dogecoin 

Afbeeldingsbron: Marco Verch onder CC

In een golf van grote activiteit op de crypto-markt, steeg Bitcoin eerder vandaag bijna 18%, toen het van ongeveer $ 32,5k vanochtend steeg tot $ 38,32k voordat het terugviel naar $ 33,3k. Daarna veerde de koers weer op en op moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor….

De aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers vandaag zou de bulls iets meer kunnen bevoordelen naarmate andere factoren een rol gaan spelen in de cryptowereld, buiten de grote marktdynamiek.

Een van deze factoren is Elon Musk, CEO van Tesla en momenteel 's werelds rijkste man. Hij weet hoe hij de kracht van zijn enorme groep volgers op Twitter moet benutten en hij heeft onlangs Bitcoin aan zijn Twitter-info toegevoegd. Om de zaken in perspectief te plaatsen, tweette Musk ter ondersteuning van GameStop en speelde een belangrijke rol in de snelle opkomst ervan.

In ander nieuws, Dogecoin, een andere munt die Musk eerder promootte in zijn excentrieke Twitter-activiteit, heeft vandaag de grootste stijging sinds tijden laten zien. De op meme gebaseerde cryptocurrency steeg maar liefst 700% in de afgelopen 48 uur en houdt zich nog steeds sterk.

Bitcoin's grote doorbraak en daarna......de afkoeling

Misschien gesteund door het succes van het GameStop-verhaal en de groeiende kracht van gedecentraliseerde gebruikers in investeringskringen, beleefde Bitcoin vandaag ook een grote koersstijging. Gedurende de nacht kwijnde de cryptocurrency nog steeds in het bereik van $ 32k, maar in de ochtend werd het vuur ontstoken en steeg Bitcoin als een raket omhoog.

De belangrijkste koersstijging vond plaats rond 9:00 uur en resulteerde in een sprong van $ 32,5k naar $ 37,5k in een enkel stuk dat een uur duurde. De koers steeg uiteindelijk tot $ 38,5k, maar daarna koelde het enthousiasme wat af en werd een daling ingezet. De koers daalde helemaal tot 33,3k wat, niet geheel toevallig, de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal was waar Bitcoin al weken onder gevangen zat en wat vanmorgen dus werd doorbroken

Het koersdoel voor de nu aangemoedigde stieren is $ 42.000, dus een volledige omschakeling is nog een flink aantal procentpunten verwijderd. Alleen een beweging met een hoog volume boven deze grens zal ertoe leiden dat stieren weer volledige controle nemen.

Aan de andere kant moet Bitcoin $ 30k verdedigen als het wil voorkomen dat de beren het spelletje alsnog gaan winnen. De aanzienlijke rally van vandaag heeft deze prijsverlagende sentimenten misschien aangetast, maar ze zijn nog lang niet echt verdwenen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen terwijl Dogecoin een stijging van 700% boekt

Veel van de andere kleinere cryptocurrencies dan Bitcoin hadden vandaag een ingetogen bullish dag. De belangrijkste beweging van vandaag was echter die van Dogecoin (DGC). De op meme gebaseerde cryptocurrency steeg maar liefst 7 keer in één dag toen de GameStop-server begon en de tweets van Elon Musk de nieuwe klasse van investeerders het hof begonnen te maken. Dogecoin maakte een opwaartse beweging die de grootste beweging is sinds een tijdje door een cryptocurrency. Op 28 januari stond de koers rond de $ 0,01 en de munt stond lager dan plek 30 in de hitlijsten. Binnen enkele uren was het echter meer dan $ 0,07 en zelfs boven dat cijfer. Het is op het moment van schrijven teruggelopen tot ongeveer $ 0,05, maar het is momenteel te onvoorspelbaar om aannames te doen over waar het nu naar toe gaat. Onthoud dat je bij het beleggen rekening moet houden met de hoeveelheid risico en die zijn bij deze munt hoog.

Andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en anderen hadden een bullish dag, maar ze eindigden over het algemeen vrij vlak nu de bulls beginnen af ​​te koelen terwijl dit artikel wordt geschreven.

In ander nieuws….

Amerikaans congres start hoorzittingen over de regelgeving op Wall Street

Na de ongelooflijke stijging van GameStop-aandelen die zware verliezen veroorzaakte voor conventionele hedgefondsen, onderzoekt het Financial Services Committee van het Amerikaanse congres nu de Wall Street-regelgeving en heeft het hoorzittingen aangekondigd om de zaak te onderzoeken.

De prominente Amerikaanse congreslid Alexandra Ocasio-Cortez steunde de actie tegen de elites van het grote geld en haalde uit tegen broker-apps zoals Robin Hood die de handel in GameStop stopzetten, ook al konden hedgefondsen erin blijven stappen. Ze maakt deel uit van de “house commision” en zal waarschijnlijk Robin Hood en de hedgefondsen tijdens de hoorzitting verder het vuur aan de schenen leggen. Al met al onderstreepten Reddit-gebruikers een grote systemische fout in de marktdynamiek die hedgefondsen al lang gebruiken voor manipulatie. Nu ze het belang ervan effectief hebben onderstreept, kan de sterk bekritiseerde shorting-handelsbenadering mogelijk worden verboden of worden strengere controles toegepast.

Elon Musk voegt Bitcoin toe aan zijn Twitter-profiel

Elon Musk is terug met zijn cryptocurrency-uitlatingen. Na Dogecoin flink geholpen te hebben bij z’n enorme stijging, heeft de CEO van Tesla nu zijn zinnen gezet op Bitcoin. Hij heeft onlangs zijn Twitter-beschrijving gewijzigd in #Bitcoin. Om de zaken in perspectief te plaatsen: de laatste keer dat hij dat met een crypto (DGC) deed, steeg het uiteindelijk meer dan 12X. Dus, zelfs als het niet onmiddellijk is, kan er een grote Bitcoin-beweging op het spel staan, alleen vanwege de betrokkenheid van Musk, omdat zijn acties veel media aandacht en online interesse wekken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram