Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale is geïnteresseerd in DeFi

 

Grayscale, een van de grootste bedrijven voor het beheer van digitale activa, lijkt geïnteresseerd te zijn in de DeFi-sector. Dit blijkt uit het feit dat ze de basis hebben gelegd voor crypto-trusts met betrekking tot gedecentraliseerde financiering.

Aanvraag voor trusts voor 5 nieuwe cryptocurrencies

Grayscale heeft namelijk een aanvraag ingediend om voor vijf nieuwe cryptocurrencies, namelijk voor Aave, Polkadot, Cosmos, Cardano en Monero, een trust te registreren in het bedrijfsregister van Delaware. Volgens Grayscale duiden deze aanmeldingen niet op onmiddellijke lanceringen van een nieuwe trust, maar ze kunnen verband houden met mogelijke toekomstige lanceringen. Het bedrijf verklaarde verder:

"Af en toe zullen we reserveringsaanvragen indienen, hoewel een aanvraag niet direct betekent dat we een product op de markt zullen brengen".

Grayscale adverteert dat ze altijd op zoek zijn naar kansen in de markt om producten aan te bieden die voldoen aan de eisen van investeerders. Hierdoor breiden ze ook hun cryptocurrency-horizon uit.

De aanmeldingen zijn ingediend via Delaware Trust Company. Hetzelfde bedrijf werd gebruikt om Bitcoin- en Ethereum-trusts te registreren, waardoor Grayscale de grootste crypto-vermogensbeheerder ter wereld werd. Deze laatste aanvragen kunnen ook verband houden met de stijgende waarderingen van de betreffende tokens tijdens laatste de bull-run. Alle vijf, Aave, Polkadot, Cosmos, Cardano en Monero, hebben het afgelopen jaar veelbelovend gepresteerd met een groei van maar liefst 500%. Polkadot heeft onlangs zijn plaats veroverd in de top 10 van valuta's, beoordeeld op basis van de marktkapitalisaties.

Eerdere aanvraag van Grayscale

Eerder deze maand diende Grayscale ook een aanvraag in voor de registratie van 5 andere crypto's voor standalone trustfondsen. Deze crypto's waren onder meer Chainlink, Basic Attention Token, Tezos, Decentraland en Livepeer. Het bedrijf heeft de lancering van trustfondsen voor deze activa ook niet aangekondigd en ook dit waren dus "reserveringsaanvragen".

Grayscale is uitgegroeid tot 's werelds grootste digitale vermogensbeheerder met meer dan $ 25 miljard aan netto activa onder beheer (AUM), zoals recent bekendgemaakt op twitter. Ze kochten onlangs nog 16.244 Bitcoins, wat neerkomt op $ 601 miljoen op het moment van schrijven.

Bitcoin ETF?

De crypto-bullmarkt heeft ook veel andere bedrijven ertoe gebracht om beslissingen te nemen. Microstrategy, de NASDAQ-beursgenoteerde business intelligence-firma, heeft onlangs ook stappen gezet om te profiteren van de recente dip in de cryptomarkt. Het bedrijf kocht 314 extra Bitcoins voor hun reserve volgens de bekende quote "buy the dip". Deze beweging duwde hun Bitcoin-reserve naar 70.784 BTC. Deze institutionele investeringen en het nieuw gewonnen vertrouwen zorgen ervoor dat de koersen van Bitcoin en van andere cryptocurrencies erg hoog oplopen. Nu er plannen zijn voor een BTC-ETF, dat met een beetje geluk nog dit jaar wordt goedgekeurd, moeten we de komende tijd waarschijnlijk het beste van Bitcoin nog zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram