Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC koers valt terug onder $ 34k en crypto-miljardair Tim Draper wil Tesla Cybertruck kopen met Bitcoin

Tesla Cyber Truck 

Afbeeldingsbron: Steve Jurvetson

De grote stijging van Bitcoin is de afgelopen 24 uur weer wat afgekoeld en de cryptocurrency is terug rond de $ 34k, bijna hetzelfde niveau waarop het gisteren de grote stijging begon. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg die dag van $ 33.000 naar ongeveer $ 38.000 en leek verder noordwaarts te kijken, maar de markt reageerde niet verder. Nu is de Bitcoin koers terug onder de $ 34k en lijken de zaken nu heel goed in balans tussen de bulls en bears.

Ander nieuws: de kersverse Bitcoin-miljardair Tim Draper reageerde op de Bitcoin-update van Elon Musk. Hij voegde ook Bitcoin toe aan zijn twitter beschrijving samen met Musk en sprak de wens uit om met Bitcoin voor de nieuwe Tesla Cybertruck te betalen.

Ook is de monumentale stijging van Dogecoin aanzienlijk afgekoeld en staat deze cryptocurrency nu nog slechts op de helft van het historische hoogtepunt van gisteren en het lijkt erop dat de grote koersstijging nu voorbij is voor Dogecoin.

Bitcoin zakt terug onder $ 34k

Bitcoin is gedaald van zijn hoogste punt in 3 weken van ongeveer $ 38,5k en wordt nu op het moment van drukken rond $ 34k verhandeld. De toonaangevende cryptocurrency reageerde sterk op de markt nadat Elon Musk #Bitcoin aan zijn beschrijving had toegevoegd, op de voet gevolgd door verschillende andere influencers en professionals uit de industrie gisteren. De hausse was echter van korte duur en de crypto is nu terug in hetzelfde oude gebied van $ 32- $ 35k. Hoewel Musk en anderen Dogecoin niet uit hun beschrijvingen hebben verwijderd, laat het zien dat de stonks-beweging mogelijk uitgeput raakt, althans op korte termijn.

Naarmate de kans op een langdurige bull-beweging als gevolg van Musk's tweet kleiner wordt, wordt verwacht dat Bitcoin binnen dit bereik blijft totdat er een duidelijke winnaar is gekozen tussen de veerkrachtige stieren en de beren. Neerwaarts zal alleen een beweging met een hoog volume onder de $ 30.000 een bearish omschakeling teweeg kunnen brengen. Tijdelijke kortdurende uitvallen naar beneden tellen niet zo veel. Evenzo is het doelwit voor de bulls $ 41k en alleen een beweging met een hoog volume boven dat niveau zal een bullish omschakeling markeren. Vanaf nu lijkt geen van beide de controle te hebben en zal de cryptocurrency zijwaarts blijven handelen.

Altcoins zakken een klein beetje terug

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur grotendeels te maken gehad met kleine terugvallen of zagen geen grote veranderingen. Ethereum (ETH, -1%), Polkadot (DOT, -1,3%), Cardano (ADA, 2%), Chainlink (LINK, 2%), Litecoin (LTC, -4%), Bitcoin Cash (BCH, -1,85 %) zijn de prestaties van de andere grote cryptocurrencies na Bitcoin.

Vandaag was er één uitblinker, aangezien de XRP-cryptocurrency van Ripple in één keer een koersstijging van maar liefst 38% registreerde van ongeveer $ 0,28 naar $ 0,37. Dit is een verrassende stap van XRP, aangezien deze nog steeds in afwachting is van de SEC-rechtszaken en al een tijdje erg slecht presteert. Uniswap (SWAP) boekte ook een gezonde stijging van ongeveer 25%, evenals AAVE met 11%.

In ander nieuws….

Bitcoin miljardair wil Tesla Cybertruck kopen met Bitcoin

De nieuw tot Bitcoin-miljardair verheven Tim Draper uitte zijn wens om zijn vooraf geboekte Tesla CyberTruck met Bitcoin te betalen. Draper is een vroege investeerder in zowel Bitcoin als Tesla zelf en heeft beide golven bereden. Hij sloot zich ook aan bij Musk om zijn Twitter-bio te veranderen in #Bitcoin. Hij twitterde:

“Hi Elon Musk, I would like to buy a Tesla CyberTruck. Although I personally would rather keep my own #bitcoin, you can accept #bitcoin through our Draper VC company OpenNode.”

Het valt nog te bezien of Musk op zijn verzoek zal reageren, maar het is onwaarschijnlijk omdat Musk vaak problemen heeft met de autoriteiten. De Bitcoin-voorkeur opent misschien een nieuwe slangenkuil voor hem, maar als hij gelooft dat het een gevecht is dat moet worden gevoerd, zal hij er waarschijnlijk snel genoeg aan beginnen.

Draper verklaarde ook dat hij geen zin heeft om zijn Bitcoin voor dollars te verkopen om spullen te kopen. Hij bezit momenteel bijna 30.000 BTC ($ 1 miljard) en is daarmee een van de weinige Bitcoin-miljardairs ter wereld.

De Tesla Cybertruck, gelanceerd in 2020, moet nog steeds in productie gaan en het bedrijf werkt er achter de schermen aan.

Het handelsvolume van Dogecoin stijgt boven die van Bitcoin

Dogecoin is het nieuwste speeltje om mee te profiteren van het WallStreetBets Reddit-kanaal, nadat GameStop een vlaag van activiteit heeft gezien die nog nooit eerder is gezien. Het dagelijkse handelsvolume steeg met maar liefst 1800% en overtrof die van Bitcoin voor een korte periode. Dit is de eerste keer dat deze prestatie ooit heeft plaatsgevonden in de cryptocurrency-wereld. Sommigen voorspellen een stijging naar $ 1 vanaf het huidige $ 0,026-niveau, zodat de ultieme crypto-grap het ultieme succes kan worden:

Dogecoin 

Nooit eerder heeft een andere cryptocurrency de dominantie van Bitcoin uitgedaagd, laat staan ​​het daghandelsvolume ingehaald. Het cijfer was echter te groot om duurzaam te zijn en nu stort het handelsvolume in. Het is nu weer 1/5 van dat van Bitcoin. Het was echter een heel eigenaardige gebeurtenis en het laat zien hoe sterk online Reddit-communities in de loop der jaren zijn geworden. Als ik een hedgefonds was, zou ik zeker geen ruzie met hen willen zoeken!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram